ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΠΡΩΤΑ ΓΚΕΝΚ, ΜΕΤΑ ΣΙΤΙ
22:00:00
05.11

ΠΡΩΤΑ ΓΚΕΝΚ, ΜΕΤΑ ΣΙΤΙ

ΑΝΦΙΛΝΤ (54.074), ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
8° C Συννεφιασμένος
Cosmote Sport 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΓΚΕΝΚ

Facts Αγώνα

Α’ ΜΑΤΣ: Γκενκ – Λίβερπουλ 1-4: Απόλυτη κυρίαρχος η Λίβερπουλ, σκόραρε όποτε… ήθελε (2’, 57’ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, 77’ Μανέ, 87’ Σαλάχ). Στο 88’ μείωσε ο Οντέι για τους γηπεδούχους.

* Η προ δύο εβδομάδων συνάντηση ήταν η παρθενική στην ιστορία τους. Η Λίβερπουλ νίκησε και τις 5 φορές που υποδέχθηκε ομάδα από το Βέλγιο, ενώ η Γκενκ ηττήθηκε στη μοναδική επίσκεψή της στην Αγγλία.

* Η Γκενκ αγνοεί τη νίκη σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ μετρώντας 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.
 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Ρεπορτάζ

Ε ας της το δώσουν από τώρα! Η καλή νεράιδα του ποδοσφαίρου τη συντροφεύει φέτος και την οδηγεί στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια! Για 2η διαδοχική αγωνιστική έφτασε στη νίκη με ανατροπή, μόνο που αυτή τη φορά ήρθε με ακόμα πιο δραματικό τρόπο. Αρχικά, τη στρίμωξε για τα καλά στα σχοινιά η μαχητικότατη Αστον Βίλα, η οποία προηγήθηκε στο 21’. 

Εντούτοις, η ομάδα του Κλοπ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει και… επτάψυχη: ανέβασε κατακόρυφα την πίεσή της στο δεύτερο ημίχρονο και το γύρισε με δύο γκολ στο τελευταίο 5λεπτο (87’, 94’). Ετσι, έφτασε στο σπουδαίο διπλό (1-2) και συμπλήρωσε 28 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα (23-5-0) διατηρώντας το +6 από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Βέλγιο πριν από δύο εβδομάδες εμφανίστηκε όσο… σοβαρή χρειαζόταν, έκανε περίπατο και ουσιαστικά κρατάει στα χέρια της την πρόκριση. Αξιομνημόνευτο στατιστικό πως διατηρεί απόρθητο το «κάστρο» της εδώ και 5 χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης (17-6-0), ενώ νίκησε και στα 6 πιο πρόσφατα εντός έδρας της σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας 22 γκολ συνολικά!

«Εσείς μπορείτε να λέτε τη λέξη “Μάντσεστερ Σίτι”. Εγώ δεν τη σκέφτομαι ακόμα. Πώς είναι δυνατόν; Κανείς στην ομάδα δεν σκέφτεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Εχουμε μεγάλες φιλοδοξίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και ακόμα ο όμιλος είναι ανοιχτός. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Γκενκ», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο τεχνικός Κλοπ.
 

Αγωνιστικά Νέα

Νοκ άουτ παραμένουν ο βασικός στόπερ Μάτιπ, ο εφεδρικός μπακ Κλάιν και ο εφεδρικός εξτρέμ Σακίρι, ανέκαμψε ο συμπληρωματικός χαφ Κεϊτά. Την Κυριακή υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα ματς-μισός τίτλος, αλλά δεν προβλέπεται ροτέισον σήμερα.

ΓΚΕΝΚ
Ρεπορτάζ

Αχρωμη, άοσμη και άγευστη για μία ακόμη φορά, ηττήθηκε δίκαια 2-0 από την Εουπεν η οποία είχε να κερδίσει στην έδρα της, σε αγώνα κανονικής περιόδου, από τον περασμένο Ιανουάριο! Κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκε δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (1-0 στο 20’, 2-0 στο 23’), προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά οι φορές που απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Αυξάνεται η πίεση προς το πρόσωπο του προπονητή Μαζού, ο οποίος μολονότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη της σεζόν δεν έχει καταφέρει ως τώρα να δικαιώσει τις προσδοκίες των διοικούντων που τον επέλεξαν το καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον άκρως επιτυχημένο Κλεμάν (νυν τεχνικός της Κλαμπ Μπριζ).

Οπως άφησε μάλιστα να εννοηθεί ο πρόεδρος Κρόουνεν, ο 53χρονος τεχνικός παίζει το κεφάλι του όχι τόσο στο αποψινό ματς, όπου εκ των πραγμάτων η Γκενκ φαντάζει δύσκολο να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όσο σε αυτό που ακολουθεί την Κυριακή κόντρα στη Γάνδη. «Εξακολουθούμε να έχουμε πίστη στον Μαζού όμως θέλουμε να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση στα παιχνίδια που θα δώσουμε τις προσεχείς ημέρες», ανέφερε σχετικά ο Κρόουνεν.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τα όσα έχει δείξει ως τώρα, θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να αποφύγει την τελευταία θέση στον όμιλο, καθώς ακόμη και η 3η στη βαθμολογία Σάλτσμπουργκ δείχνει να βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω. «Γνωρίζω ότι η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπει αλλά συνεχίζω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο που δούλευα και τις προηγούμενες εβδομάδες. Γνωρίζω επίσης ότι τα ματς με Λίβερπουλ και Γάνδη είναι σημαντικά αλλά δεν νιώθω πίεση. Η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα», τόνισε ο προπονητής Μαζού. 
 

Αγωνιστικά Νέα

Παραμένει εκτός ο βασικός αριστερός μπακ Ουρόνεν, μακροχρόνια απουσιάζει ο βασικός τερματοφύλακας Βούκοβιτς. Ο Μαζού, όπως συνέβη και στο ματς του Βελγίου, προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει απόψε. 

Casino