-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΡΝΤΙΦ - ΣΤΟΟΥΚ
Facts Αγώνα
* Η Κάρντιφ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από παίκτες που μπήκαν αλλαγή (9).
* Η Στόουκ ψάχνει 3η διαδοχική νίκη για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2016.
* Συνολική παράδοση (από το 1920-21): 15-10-19. Η Στόουκ είναι αήττητη στους τελευταίους 8 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (4-4-0), όπως και στις 4 πιο πρόσφατες επισκέψεις στο Κάρντιφ (2-2-0).
Στο ντεμπούτο του Νιλ Χάρις απέσπασε το 2-2 από την Τσάρλτον, παραμένοντας χωρίς διπλό στο φετινό πρωτάθλημα (0-5-4). Η ευστοχία των γηπεδούχων την έφερε πίσω με 2-0 στην ανάπαυλα (Γκάλαχερ 13’, Λέκο 42’), όμως έπαιξε πιο επιθετικά στο ανοιχτό β’ ημίχρονο και ισοφάρισε (Μέντεζ-Λενγκ 52’, Τόμλιν 73’), χάνοντας νωρίτερα και πέναλτι (Οϊλετ 49’).
«Το 2-0 στο ημίχρονο δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του ματς, ωστόσο μας ανάγκασε να παίξουμε διαφορετικά στην επανάληψη. Δεν είναι το στιλ μου τα τόσο ανοιχτά παιχνίδι, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά» ο ειλικρινής απολογισμός του νέου τεχνικού των Ουαλών, ο οποίος στάθηκε και στον χαρακτήρα των παικτών του.
Ο 42χρονος προπονητής, έχοντας περάσει όλη την προπονητική καριέρα του στη Μίλγουολ, είναι αντιμέτωπος με μια νέα πρόκληση και ο χρόνος θα δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Το υλικό που έχει στα χέρια του, πάντως, είναι αρκετά καλό. Ομάδα που στηρίζεται το γήπεδό της η Κάρντιφ (5-2-1).
Διαθέσιμος ο Μόρισον (α,14/1). Θα αγωνιστούν με την U23 ο δεξιός μπακ Ρίτσαρντς και ο στόπερ Μπαμπά (1/0). Θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του ο Γουόρντ (ε,8/4). Αμφίβολοι οι Πάτερσον (μ,12/1) και Γκλάτζελ (ε,11/2). Εκτός ο μέσος Ραλς (μ,13/5) και οι επιθετικοί Γουάιτ (14/0), Βέισελ (2/1).
Μετά το 4-2 στο Μπάρνσλεϊ πριν από τη διακοπή, έκανε το 2/2 με τον Μάικλ Ο’Νιλ στα διαδοχικά ντέρμπι της ουράς, επικρατώντας 2-1 της Γουίγκαν. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, μία λάθος συνεννόηση την έφερε πίσω κόντρα στη ροή (Μόρσι 39’). Ισοφάρισε με τον Μπαθ (55’) και ήταν αυτή που αναζήτησε περισσότερο ένα 2ο γκολ μέχρι να δικαιωθεί στις καθυστερήσεις (Ντιούφ 93’).
«Ηταν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη δεχόμενοι πρώτοι γκολ, όμως με βάση τη συνολική εικόνα του ματς νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο» ο απολογισμός του Βορειοϊρλανδού τεχνικού, ο οποίος εργάζεται για πρώτη φορά στην Αγγλία.
Με την ώθηση που έδωσε η πρόσληψή του, η Στόουκ πήρε βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε ψυχολογικά στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι λύθηκαν μονομιάς τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε άμυνα και επίθεση.
Συμπλήρωσε κάρτες ο εξτρέμ ΜακΚλιν (13/2). Διατηρούν ελπίδες επιστροφής ο χαφ Ετεμπό (11/0) και ο πρώτος σκόρερ Κλούκας (μ,16/5). Λιγότερες οι πιθανότητες για τον φορ Χόγκαν (10/3). Ανέτοιμος ο αρχηγός Σόουκρος (στόπερ).