Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΕΒΟ - ΜΟΝΤΖΑ
Facts Αγώνα
* Κεκλεισμένων των θυρών.
* 4-3-2 η μεταξύ τους παράδοση συνολικά από τη σεζόν 1997-98, 2-2-0 με γηπεδούχο την Κιέβο την ίδια περίοδο.
* G/G τρία από τα τέσσερα στην Κιέβο, τέσσερα σερί G/G+Over ανεξαρτήτως έδρας.
* Πρώτος γύρος: Μόντσα – Κιέβο 1-2
Σερί ήταν και πάει. Η Μπρέσια την υποχρέωσε σε ήττα μετά από δεκατρία ματς, στα οποία μετρούσε έξι νίκες και επτά ισοπαλίες. Δεν κατάφερε να πάρει ούτε το βαθμό που θα την έφερνε μόνη δεύτερη. Καλύτερη στο πρώτο μέρος, κυρίαρχος στο δεύτερο αλλά με τεράστιο πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα.
Ετσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Καμία ομάδα δεν μπορεί να τρέχει ένα τόσο μεγάλο σερί, όχι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Serie B. Η ουσία είναι πως αδικεί τον εαυτό της. Μεγάλος ο φόβος για την ήττα. Καταπιέζεται και δεν αφήνει ελεύθερο το ταλέντο της.
Παραπαίζει σε «κουτάκια». Θα μου πεις, αν δεν ήταν τόσο πειθαρχημένη και προσηλωμένη στο πλάνο, δεν θα έτρεχε το 6-7-0 που την έφερε τόσο ψηλά. Ο Αγιέ στο 34’ πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Οσο και αν προσπάθησε, δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος.
Τέσσερις σερί νίκες στο σπίτι της με τέρματα 8-3, επτά ματς αήττητη (5-2-0), τελευταία ήττα στη Βερόνα στις 27/11 από τη Λέτσε (1-2). «Η Μόντσα είναι η πιο δυνατή ομάδα της κατηγορίας, αλλά σε ένα μονό αγωνα μπορούμε να την κερδίσουμε» είπε ο προπονητής Αλιέτι.
Επιστρέφει ο Τζιλιότι (σημαντικός στόπερ, 15/1). Χωρίς απουσίες, παρατάσσεται πλήρης.
Φανταστείτε να έχανε ο Ολυμπιακός στο «Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΣ (και μάλιστα εύκολα, με δύο γκολ στην αρχή του αγώνα) και κερασάκι τον σπεσιαλίστα Βαλμπουενά να αστοχεί σε πέναλτι για να μειώσει στο 65’ και να σημάνει αντεπίθεση. Ετσι ακριβώς ήταν και εντός έδρας ήττα από την Πίζα (0-2).
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορμητικά και αιφνιδίασαν ανοίγοντας το σκορ με τον Παλόμπι στο 7’, ενώ στο πέντε λεπτά αργότερα με τον ίδιο παίκτη διπλασίασαν τα τέρματά τους. Αυτό ήταν. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Δεν υπήρξε ποτέ επιστροφή, αφού στο γήπεδο υπήρχε μόνο το φάντασμά της.
Τέλος στο αήττητο σερί 9 αγώνων (5-4-0), σε δύσκολη θέση ο προπονητής Μπρόκι, που δείχνει ανίκανος να διαχειριστεί ένα ποιοτικό ρόστερ, έχοντας νοοτροπία να «κλέβει» τα παιχνίδια. Πρώτη μεταγραφή για τη νέα σεζόν. Τεράστια επιτυχία, αφού ξεπέρασε τον ανταγωνισμό των Νάπολι, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Φενέρμπαχτσέ, αποκτώντας από την Ραμποτνίτσκι τον 19χρονο επιτελικό μέσο Στανκόφσκι (7 γκολ, 2 ασίστ ήδη φέτος), έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Στο προπονητικό κέντρο βρέθηκε ο πρόεδρος Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνομιλώντας για 25 λεπτά με τους παίκτες. Τα εκατό παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας συμπληρώνει ο προπονητή Μπρόκι.
Παραμένει τραυματίας ο στόπερ Παλέτα (11/0), στη λίστα προστέθηκε ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Μπόατεγκ (18/5/4).