-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΟΥΜ ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ
Facts Αγώνα
* Μέχρι και 8.500 φίλαθλοι επιτράπεται να βρεθούν στις εξέδρες.
* Η Λειψία μετράει 2-1-1 με 3/4 G/G και Over υποδεχόμενη τη Σάλκε στο πρωτάθλημα.
* Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ σκόραρε και στα δύο παιχνίδι της Λειψίας με τη Σάλκε την περασμένη σεζόν. Εχει σκοράρει και στις δύο αγωνιστικές της νέας σεζόν.
Αποχώρησε με την ισοπαλία με σκορ 1-1 από το Λέβερκουζεν στην προηγούμενη αγωνιστική. Ωραίο παιχνίδι έγινε, με καλό ρυθμό, όμορφα γκολ από μακρινά σουτ στο πρώτο 45λεπτο και μερικές ακόμα ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ουδεμία μπόρεσε να βρει νικητήριο τέρμα.
Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν μας άρεσε. Δεν ήταν άψογη, δεν πήρε από μερικούς χαφ της όσα θα περίμενε προκειμένου να νικήσει, αλλά έπαιξε καλά. Θεωρούμε πως της έλειψε πολύ ο Ζάμπιτσερ προκειμένου να έχει και περισσότερη δημιουργία και περισσότερη ικανότητα απειλής από τη μεσαία γραμμή της. Τακτικά αφήστε το, δεν μπορεί κανείς να την «πιάσει» εύκολα. Με 4-3-2-1 την είδαμε με τη Μάιντς, με 3-4-2-1 στο Λέβερκουζεν. Το θετικό; Και τα δύο τα εφαρμόζει καλά.
Την Δευτέρα απέκτησε τον 18χρονο Γιόσκο Γκβαρντιόλ, αμυντικό της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Θα ενταχθεί τον Ιανουάριο στο ρόστερ της. Πιθανότατα σε αυτόν θα ποντάρει για την διαδοχή του βασικού στόπερ Νταγιότ Ουπεμεκανό, που θα πωληθεί το επόμενο καλοκαίρι. Κοντά στα 18 εκατομμύρια ευρώ κόστισε η αγορά του Γκβαρντιόλ, 42 θα της φέρει η μελλοντική παραχώρηση του Ουπεμεκανό.
Την Τετάρτη έδωσε δανεικό στη Φούλαμ τον αναπληρωματικό μεσοεπιθετικό Αντεμόλα Λουκμάν, τη μακράν πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία της. Τζάμπα 18 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησε προ έτους για αυτόν, ουδέποτε της βγήκε.
Μέχρι τη λήξη των μεταγραφών ο Νάγκελζμαν θα ήθελε να γίνει ακόμα μία προσθήκη για την επιθετική γραμμή, αλλά απ’ ότι φαίνεται το ρόστερ θα παραμείνει ως έχει αυτή τη στιγμή.
Είναι αμφίβολος ο βασικός επιθετικός Πόουλσεν (2/1). Μικρό ερωτηματικό υπάρχει και για τον αναπληρωματικό επιθετικό Χουάνγκ (2/0). Τρίτο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο βασικός χαφ Ζάμπιτσερ (0/0), τέταρτο ο κεντρικός αμυντικός Κονατέ (0/0) και ο βασικός αμυντικός χαφ Λάιμερ (0/0).
Υποδέχτηκε τη Βέρντερ Βρέμης και ηττήθηκε από αυτή με 3-1 την περασμένη αγωνιστική. Είχε θέληση. Τέλος. Ουδέν άλλο είχε. Θα μπορούσε να έχει μειώσει σε 2-1 στις τέσσερις καλές ευκαιρίες που είχε στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου, αλλά πίσω ήταν αναξιόπιστη. Δίκαια έχασε.
Η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ συνέχισε στραβά στο πρωτάθλημα και δεν έδειξε, ξανά, εικόνα ομάδας στο γήπεδο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα (Σανέ, Ιμπίσεβιτς) προσπαθούσαν να καθοδηγήσουν, κάποιοι άλλοι (Καμπάκ) απλά έβγαζαν νεύρα και άλλοι (π.χ. Μπενταλέμπ) ήταν στον κόσμο τους. Ρωτάμε λοιπόν, ξανά. Δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε. Πώς θα φτιάξει ομάδα από ποδοσφαιριστές τους οποίους πέρσι δεν ήθελε και τους είχε δώσει δανεικούς;
Την απάντηση καλείται να τη δώσει ο νέος προπονητής των «βασιλικών μπλε». Την περασμένη Κυριακή ο Ντέβιντ Βάγκνερ ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τον τερματισμό της συνεργασίας και έγινε μόλις ο τέταρτος τεχνικός στην ιστορία της κατηγορίας που χάνει τη δουλειά του μετά από τη δεύτερη αγωνιστική αυτής.
Ο νέος τεχνικός είναι από την Τετάρτη ο Μάνουελ Μπάουμ. Πάλαι ποτέ προπονητής της Αουγκσμπουργκ και από το καλοκαίρι του 2019 στις ομάδες U20 και U18 της Γερμανίας. Στους Βαυαρούς μας είχε παρουσιάσει σύνολο που έδινε έμφαση στην άμυνα και έψαχνε αντεπιθέσεις. Η επιλογή του δεν ενθουσίασε τους φιλάθλους της, που επιθυμούσαν την επάνοδο του Ραλφ Ράνγκνικ. Βοηθός προπονητής κατέφθασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (και της ίδιας) Νάλντο.
Στα του ρόστερ τώρα. Την Τετάρτη έλυσε τη συνεργασία της με τον αναπληρωματικό επιθετικό Γκούιντο Μπούργκσταλερ. Με τους Πασιένσια, Ιμπίσεβιτς στο ρόστερ, δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής. Πήρε από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης τον τερματοφύλακα Φρέντερικ Ρένοβ, που θα πάει μάλλον, για βασικός αντί του Ραλφ Φέρμαν, και έστειλε στους «Αετούς» τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Μάρκους Σούμπερτ.
Μέχρι τη λήξη των μεταγραφών ίσως πουλήσει τον κεντρικό αμυντικό Ματίγια Νάστασιτς και τον μεσοεπιθετικό Αχμέντ Κουτουτσού. Χρειάζεται χρήματα ώστε να μπορέσει να αγοράσει δεξιό μπακ, θέλει τον Ντάνι ντα Κόστα απ’ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.
Νέα απώλεια ο τιμωρημένος βασικός κεντρικός αμυντικός Καμπάκ (2/0). Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο μεσοεπιθετικός Αρίτ (1/0). Είναι διαθέσιμος μετά από απουσία παιχνιδιού ο βασικός χαφ Σερντάρ (1/0). Το πείραμα του Βάγκνερ με τον αμυντικό χαφ Ρούντι δεξιό μπακ δεν θα συνεχιστεί. Το ερώτημα είναι βέβαια, ποιος θα παίξει δεξιός μπακ; Δεν υπάρχει κάποιος στο ρόστερ. Υποθέτουμε πως ίσως δούμε εκεί τον αριστερό μπακ Οτσίπκα.