Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΡΤΟ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Facts Αγώνα
* Ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που το ματς λήξει 1-2, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
* Α’ ΜΑΤΣ: Σπόρτινγκ-Πόρτο 1-2
* Στο πρωτάθλημα (11/09): Σπόρτινγκ-Πόρτο 1-1, (11/02) Πόρτο-Σπόρτινγκ 2-2
* Κυριαρχεί η ισοπαλία στα τελευταία ραντεβού μεταξύ Πόρτο και Σπόρτινγκ (1-3-0). Η παράδοση είναι 87-72-83. Στο Κύπελλο 15-13-13.
* Ελαφρύ προβάδισμα του Αμορίμ στις μονομαχίες με τον Κονσεϊσάο (3-4-2). Χωρίς νίκη εκτός (0-2-1).
* G/G τα τρία τελευταία ραντεβού Πόρτο και Σπόρτινγκ.
* Η Πόρτο έχει σκοράρει και στα 37 εντός των συνόρων παιχνίδια της. Η Σπόρτινγκ βρήκε δίχτυα στα 38 από τα 39. Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπενφίκα (0-2).
Βρίσκεται πλέον αγκαλιά με τον τίτλο στην Πριμέιρα Λίγκα από την περασμένη Κυριακή. Διέλυσε την Πορτιμονένσε το Σάββατο, επικρατώντας 7-0 και έφυγε στο +9 από τη 2η θέση λόγω της ήττας της Σπόρτινγκ στο ντέρμπι με την Μπενφίκα.
Ηταν ισοπεδωτική στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έκοψε ταχύτητα στο β’ μέρος. Χατ τρικ έκανε ο Ταρεμί (19’, 34’ πέν, 47’), ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Εβανίλσον (40’, 60’). Σκόραραν και οι Γκρούγιτς (28’), Πέπε (55’). Διεύρυνε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα στους 58 αγώνες. Είναι ορατή η στέψη της από τη Δευτέρα του Πάσχα. Εφόσον επικρατήσει της Μπράγκα και δεν νικήσουν τα «λιοντάρια» την Μποαβίστα.
Εχει το πάνω χέρι για πρόκριση στον τελικό μετά τη νίκη στη Λισσαβώνα, έκανε την ανατροπή επικρατώντας 2-1. Αντέδρασε μετά το 1-0 στο 49’, φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι με το πέναλτι του Ταρεμί (59’) και το γκολ του Εβανίλσον (64’).
«Είναι τέτοιο το τάιμινγκ της τιμωρίας… Δεν αξίζεις πάντας να κερδίζεις. Το είχα μυριστεί εδώ και ενάμιση μήνα. Είχα προειδοποιήσει ότι μπορεί αν συμβεί. Είναι εξωφρενικό ότι επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο υποψιαζόμουν. Πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμα πιο δυνατοί», ανέφερε ο Κονσεϊσάο, ρίχνοντας λάδι στη… φωτιά, η οποία έχει αρπάξει για τα καλά με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.
Προέκυψε πρόβλημα στο… παρά πέντε, αλλά όχι λόγω τραυματισμού. Επιβλήθηκε επιπλέον τιμωρία στον Πέπε (στόπερ, 17/1) για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Σπόρτιγκ. Οι «δράκοι» άσκησαν έφεση, την οποία κέρδισαν λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ερωτηματικό ο Μάριο (δ. μπακ, 25 συμ.). Δεν προλαβαίνει ο Ουρίμπε (μέσος, 24/1), παραμένουν εκτός Μαναφά (δ. μπακ, 6 συμ.) και Μπ. Κόστα (μεσοαμυντικός, 12 συμ.).
Εχασε 0-2 το ντέρμπι με την Μπενφίκα την Κυριακή και… αντίο πρωτάθλημα. Βρέθηκε στο -9 από την κορυφή και εφόσον δεν νικήσει την Μποαβίστα τη Δευτέρα του Πάσχα και το κάνει η Πόρτο απέναντι στην Μπράγκα θα παραδώσει το στέμμα της στους «δράκους» και τυπικά.
Καλείται πλέον να συμβιβαστεί με τη 2η θέση, η οποία μόνο δεδομένη δεν είναι, αφού πλησίασαν στους έξι βαθμούς οι «αετοί». Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, με κορυφαία το δοκάρι του Σαράμπια με κεφαλιά στο 48ο λεπτό με το σκορ στο 0-1. Αντιθέτως, τιμωρήθηκε σχεδόν για κάθε λάθος της από τη συμπολίτισσα.
«Η Πόρτο ξέρει να παίζει μόνο για να κερδίζει. Οι μεγάλες ομάδες όπως η Πόρτο δεν παίζουν για την ισοπαλία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε μεγάλη πίστη και να δημιουργήσουμε φάσεις», ανέφερε ο Ρούμπεν Αμορίμ. Σε ερώτηση για τις τιμωρίες σε Πέπε, Ρέις και Ταμπάτα, απάντησε αφήνοντας αιχμές για τον Κονσεϊσάο: «Δεν θα τις σχολιάσω. Γιατί υπάρχουν πράγματα που σε κάνουν να θέλεις να γελάσεις. Υπάρχουν ανακοινώσεις που σε κάνουν να θέλεις να γελάσεις, ας προχωρήσουμε. Δεν πρέπει να τα συζητάω αυτά, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο».
Επιστρέφει ο Ρέις (μπακ, 24/2). Ο Βραζιλιάνος αμυντικός τιμωρήθηκε για το επεισοδιακό παιχνίδι των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, αλλά η ποινή του δεν θα ισχύσει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Διαθέσιμος ο Φεντάλ (στόπερ, 13 συμ.), αλλά με σχεδόν μια προπόνηση στα πόδια του είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει.