Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΣΙΒΑΣΠΟΡ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΙΒΑΣΠΟΡ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 0-0
* 21-7-4 υπέρ της Φενερμπαχτσέ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 12-1-1 στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο «Σαράτσογλου». 16-5-4 μετράνε τα «καναρίνια» σε επίπεδο Superligi, 10-1-1 στην έδρα τους, με τη μοναδική τους ήττα να καταγράφεται τον Φεβρουάριο του 2013. Αήττητη η Φενέρ στα επτά τελευταία των δύο ομάδων (5-2-0) ανεξαρτήτως έδρας.
Ασχημο το ξεκίνημα της στο ντέρμπι με την Μπασακσεχίρ, μένει νωρίς πίσω στο σκορ (19’), δεν κάνει τίποτα στο υπόλοιπο του ημιχρόνου και είναι μάλλον τυχερή που κλείνει το ημίχρονο μόνο με ένα γκολ στην πλάτη. Βελτιώνεται στο δεύτερο μέρος, γίνεται πιο πιεστική, δημιουργεί ευκαιρίες και τελικά καταφέρνει να ισοφαρίσει ύστερα από ένα φοβερό ατομικό λάθος στην άμυνα των «πορτοκαλί» (73’).
Ακόμη κι έτσι όμως, δεν καταφέρνει να κρατήσει έστω την ισοπαλία, κλείνεται για να την κρατήσει, αλλά δεν το πετυχαίνει, αφού στο 83’ δέχεται και δεύτερο γκολ, χάνοντας το ματς (1-2).
Και έτσι, συνεχίζει την πορεία… ρόλερ-κόστερ. Μια κρύο, μια ζέστη, μοιραία δεν μπορεί να ανασάνει, αφού ξαναβρέθηκε οριακά (μόλις στο +1) από τη ζώνη. Παραμένει αήττητη εντός έδρας στα επτά τελευταία της στο «Σαράτσογλου» (4-3-0), ο κόουτς Γιανάλ δεν έχει ήττα εκεί στις δύο θητείες του στον πάγκο της Φενέρ (17-5-0) και αυτό ακριβώς, η εντός έδρας δηλαδή αποτελεσματικότητα της μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο της όπλο στο βιράζ της σεζόν, αφού εκτός έδρας είναι… ανύπαρκτη (χωρίς διπλό από τα μέσα Σεπτεμβρίου).
Και κακά τα ψέματα, την περιμένουν εννιά τελικοί ως το φινάλε προκειμένου να αποφύγει το μεγαλύτερο κάζο της ιστορίας της, αρχής γενομένης από την αποψινή φιλοξενία της… πελάτισσας (βάσει παράδοσης) Σίβασπορ.
Τιμωρημένος ο Αζίζ (νιόφερτος στόπερ, 3/1), εξέτισε ο Αγιού (εξτρέμ, 22/5), αμφότεροι βασικοί, νοκ-άουτ τέθηκε ο Βαλμπουενά (χαφ, 15/1), δεν πρόλαβε ο Ντιράρ (δ. μπακ-χαφ, 8/0), αντίθετα αποθεραπεύτηκε ο Τοπάλ (βασικός αμ. χαφ/στόπερ, 20/1).
Δεν είχε ούτε έναν φορ στη διάθεση της στη φιλοξενία της Μαλάτιασπορ, αυτό όμως δεν την εμπόδισε. Ηταν καλύτερη, απειλητικότερη και χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους (35’, 45’) έθεσε τις βάσεις της νίκης, την οποία και παίζοντας προσεκτικά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πανηγυρίσει στο φινάλε (2-0).
Τεράστια η βαθμολογική ανάσα, αφού τερμάτισε αρνητικό σερί τριών ηττών και έτσι την έφερε στο +7 από τη ζώνη. Και μάλλον, με αυτή τη διαφορά σταματάει, οριστικά, την όποια αμφισβήτηση αναφορικά με την παραμονή της, απέχοντας έναν βαθμό λιγότερο από την τετράδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν δείχνει ικανή και τόσο σταθερή ώστε στο φινάλε της χρονιάς να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ένα αξιοπρεπές, καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις εκτός έδρας επιδόσεις της, αφού έχει υποστεί τέσσερις ήττες στις πέντε τελευταίες της εξόδους, έχοντας το χειρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια (27 γκολ σε 12 ματς).
Τιμωρημένος Νταβίντ (στόπερ, 23/2), σταθερά δεν είναι στο 100% αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και πιθανότατα ξεκινάει ο Κονέ (επ/κος, 1ος σκόρερ, 21/9), αμφότεροι βασικοί, παραμένει εκτός δράσης ο Ντεμίρ (εξτρέμ, 18/3), μακροχρόνια τέλος απουσιάζει ο νιόφερτος Βιεϊρά (φορ, 0/0).