Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΕΝΤΕΓΙΝ - ΤΟΛΙΜΑ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 20 ομάδες της πρώτης κατηγορίας έπαιξαν μεταξύ τους σε ένα γύρο 19 αγωνιστικών συν μία επιπρόσθετη αγωνιστική που περιλάμβανε τα «κλάσικο». Στη συνέχεια οι πρώτες οκτώ χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων και θα παίξουν με σύστημα όλοι εναντίον όλων σε δύο γύρους (σύνολο 6 αγωνιστικές). Οι δύο νικήτριες θα αναμετρηθούν σε διπλούς τελικούς για την κατάκτηση του τίτλου. Η πρωταθλήτρια εξασφαλίζει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020.
* Παράδοση (τελευταία 10ετία με γηπεδούχο την Ατλέτικο Νασιονάλ): 9-3-3
* Παράδοση (τελευταία 10ετία συνολικά): 15-5-11
* Συνολική παράδοση στο πρωτάθλημα: 97-62-63
* Στις τρεις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους η Τολίμα σημείωσε ισάριθμες νίκες με 2-1!
KANONIKH ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΝΤΕΠΟΡΤΕΣ ΤΟΛΙΜΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ 2-1
Στην κανονική περίοδο τερμάτισε στην 5η θέση, πετυχαίνοντας τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Στο πρώτο της παιχνίδι στην τελική φάση αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Τζούνιορ στην Μπαρανκίγια. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και την έκλεισαν στα καρέ της, όμως ανασταλτικά ήταν πολύ καλή και όποτε χρειάστηκε «κράτησε» το μηδέν ο έμπειρος τερματοφύλακας Κουαδράδο.
Αποθεραπεύτηκαν ο 22χρονος μέσος Σεμπαστιάν Γκόμες (20/2) και ο εξτρέμ Λουκουμί (14/3). Από την άλλη, απουσιάζει ο 18χρονος μέσος Περέα (9/1) που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Εθνικής Κ20 για το Μουντιάλ της Πολωνίας που ξεκινά σε μία εβδομάδα. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται ο 35χρονος Αργεντινός Μπάρκος (18/6).
Προκρίθηκε εύκολα στην οκτάδα, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κανονική περίοδο. Στην πρώτη αγωνιστική της τελικής φάσης αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Ντεπορτίβο Κάλι σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Δέχτηκε πρώτη γκολ στο 30’ για να φτάσει στην ισοφάριση στο 70’ με τον επιθετικό Μάρκο Πέρες. Προβληματίζει η εντός έδρας αναποτελεσματικότητά της, καθώς δεν έχει νίκη στα τελευταία 6 παιχνίδια στο γήπεδό της σε όλες τις διοργανώσεις (0-5-1).
Εκτός αποστολής ο μεσοεπιθετικός Κατάνιο (16/1) που δεν έχει αποθεραπευτεί ακόμα. Στην κορυφή της επίθεσης θα κινείται για άλλη μία φορά ο Μάρκο Πέρες (23/12).