Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1
* 23-13-15 υπέρ του ΠΑΣ ο συνολικός απολογισμός στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, 18-4-3 μετράνε οι Ηπειρώτες στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στα Γιάννινα. 12-10-10 και 10-3-3 πάντα υπέρ του ΠΑΣ οι αντίστοιχες επιδόσεις σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας πρωταθλήματος
* Στα 12 τελευταία ματς ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, μόνο δύο φορές νίκησε η ομάδα που ήταν γηπεδούχος.
* Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Ατρόμητος έχει δώσει 27 εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο σε τρεις περιπτώσεις κατάφερε να νικήσει. Μία εξ αυτών, στα Γιάννενα.
20-5 εις βάρος του οι τελικές στο Ηράκλειο, όπου ταξίδεψε και πάλι με πολύ σημαντικές απουσίες, παρά ταύτα, στις καθυστερήσεις έχασε τη νίκη. Όχι μόνο άντεξε στην πίεση (ειδικά στο α’ μέρος) του ΟΦΗ, αλλά σε μια κόντρα στο ξεκίνημα του β’ μέρους πήρε το προβάδισμα (51’) και, εύκολα ή δύσκολα, το κρατούσε μέχρι το 92’. Τότε όμως, μια σπόντα, έφερε την ισοφάριση, στερώντας το «τρίποντο» από τους Ηπειρώτες (1-1).
Ακόμη και έτσι πάντως, παρότι χτυπημένος από covid, αγωνιστικά έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά το ’22. Νίκη με τον Ιωνικό, ισοπαλία στην Κρήτη, παραμένει σταθερά στην εξάδα και έχει την ευκαιρία στη φιλοξενία του Ατρόμητου να εδραιωθεί σε αυτήν, αξιοποιώντας τα χτεσινά αρνητικά αποτελέσματα ΟΦΗ και Αρη. Αξιοσημείωτο ότι φέτος από τα Γιάννινα οι μόνοι που έχουν περάσει νικηφόρα είναι οι 3 πρωτοπόροι.
Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις τους και είναι διαθέσιμος ο Kάργας (στόπερ, 17/2), όχι όμως και ο Ντομίνγκεθ (χαφ, 17/0), ο οποίος αποκλείστηκε Γυρίζουν οι Καραχάλιος (αμ. χαφ, 14/0), Σνάιντερ (χαφ, 16/1), Παντελάκης (στόπερ, 7/0), εκτός τέθηκε ο Πίρσμαν (αρ. μπακ, 17/0), παραμένουν οι Λοντίγκιν (τερμ., 15/0), Σιόντης (αμ. χαφ, 3/0), μακροχρόνια απουσιάζουν οι Κόντε (φορ, 2/1), Οικονομόπουλος (δ. μπακ, 3/0).
Σημαντική η απώλεια του Μιλιντσεάνου (φορ, 14/2), ο οποίος παραχωρήθηκε στην κυπριακή ΑΕ Λεμεσού, με τον ΠΑΣ πλέον να αναζητά στο παζάρι αντικαταστάτη του.
Λόγω κρουσμάτων δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο ’22 (σ.σ. το τελευταίο παιχνίδι το έδωσε στις 18/12). Τόσα πολλά μάλιστα αυτά που την περασμένη εβδομάδα προκλήθηκε και αναστολή προπονήσεων. Το θετικό είναι πως αφενός ο χρόνος φαίνεται πως έχει επαναφέρει (κάπως) την κανονικότητα, αφετέρου πως βρήκε τον προπονητή που αναζητούσε.
Ο «εκλεκτός» λοιπόν ο Ουαλός Κρις Κόουλμαν, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα ύστερα από το προ δεκαετίας σύντομο πέρασμά του από τον πάγκο της ΑΕΛ. Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά. Και στον ίδιο τον Βρετανό προπονητή, ο οποίος δεν έχει εργαστεί από τον Μάιο το ’19, χωρίς – η αλήθεια είναι – ιδιαίτερες περγαμηνές σε όσους συλλόγους έχει αναλάβει, με τη σαφώς μεγαλύτερη (και μακροβιότερη, αλλά και πλέον επιτυχημένη) ενασχόλησή του να είναι αυτή στην εθνική ομάδα της Ουαλίας (την οποία και οδήγησε στα ημιτελικά του Euro 2016), αλλά και στον Ατρόμητο.
Οι δυσκολίες άλλωστε τον Περιστεριωτών εμφανέστατες από μια απλή ματιά και μόνο στην κατάταξη, αφού πλέον είναι εκ νέου ουραγοί, μαζί με τον Απόλλωνα ύστερα από τη σαββατιάτικη ισοπαλία που απέσπασε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κόντρα στον Αρη. Κάτι περισσότερο για να υπογραμμιστεί η κατάσταση συναγερμού, προφανώς, δεν χρειάζεται.
Εκτός 22μελους αποστολής έχουν μείνει οι Νάτσος (αμ. χαφ/δ. μπακ, 9/0), Κιβρακίδης (δ. μπακ, 8/0), Παπαδόπουλος (στόπερ, 12/0) και ο ανέτοιμος ακόμη Κλωναρίδης (επ/κος, 8/1), μακροχρόνια απουσιάζει ο Κωτσόπουλος (επ/κος, 7/0), ντεμπουτάρει ο νιόφερτος Σουηδός μεσοαμυντικός Ερλινγκμαρκ (έμεινε ελεύθερος από την Γκέτεμποργκ), όχι και ο επίσης νιόφερτος (από τη Νίκη Βόλου) μεσοεπιθετικός Τζοβάρας.