Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ - ΛΕΙΨΙΑ
Facts Αγώνα
* Είναι η 3η διαδοχική σεζόν που συναντώνται οι δύο ομάδες. Η Παρί Σ.Ζ. επικράτησε 3-0 στο μονό ημιτελικό της σεζόν 2019-20 που διεξήχθη τον Αύγουστο, από μία νίκη στην έδρα της σημείωσε η καθεμία ομάδα πέρσι (2-1 η Λειψία, 1-0 η Παρί Σ.Ζ.).
* Η Παρί Σ.Ζ. έχει ηττηθεί μόνο 1 φορά (από τη Μάντσεστερ Γ. τον Οκτώβριο του 2020) στα 28 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια στη φάση των ομίλων (22-5-1). Σημειώνει 2,7 γκολ κατά μ.ο. σε αυτά τα ματς.
* Το πρόσφατο εκτός έδρας ρεκόρ της Λειψίας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι 1-0-4. Κατά μέσο όρο είχαμε 4,8 γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις (24 τέρματα). Το συνολικό ρεκόρ της στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι 12-3-11. Εχει ηττηθεί όμως στα 7/11 πιο πρόσφατα.
* Οι ομάδες του Τζέσι Μαρς έχουν δεχτεί γκολ και στις 14 παρουσίες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
* Ο Λιονέλ Μέσι έχει συμμετοχή σε 5 γκολ (4 γκολ – 1 ασίστ) σε 6 παρουσίες στο “Παρκ Ντε Πρενς” συμπεριλαμβανομένου του φετινού γκολ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Μόνο 3 παίκτες έχουν σημειώσει γκολ στις 2 πρώτες εντός έδρας εμφανίσεις τους είναι οι Νεϊμάρ (2017), Αλεξ (2012) και Ζορζ Γουεά (1994).
* Τα 4 γκολ του Ν’Κουνκού (Λειψία) είναι η 2η καλύτερη φετινή επίδοση στη διοργάνωση μετά τον Χάλερ του Αγιαξ (5). Εάν σκοράρει απέναντι στην Παρί Σ.Ζ. θα είναι ο μοναδικός παίκτης της Λειψίας που το έχει κάνει σε 3 σερί ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Χρειάστηκε ένα πέναλτι στο 87’ για να σώσει τα προσχήματα και να κάμψει την αντίσταση της Ανζέ στην αυλαία της 10ης αγωνιστικής του Σαμπιονά, την Παρασκευή. Πήρε τελικά τη νίκη 2-1 αφού πρώτα χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 του ημιχρόνου.
Κακή έως μέτρια στο α’ ημίχρονο, είχε ως δικαιολογία τις πολλές απουσίες. Αλλαγμένη κατά τα 3/4 η άμυνα που παραπατούσε, κόντεψε να “πληρώσει” τις απουσίες και την ανετοιμότητα των διεθνών ποδοσφαιριστών της. Καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η αντίπαλός της δημιουργούσε προβλήματα σε κάθε προώθηση των Παριζιάνων, σε μια εξ αυτών πήρε και το προβάδισμα. Το γκολ του Ερέρα στο κλείσιμο του ημιχρόνου δεν μέτρησε και πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ.
Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο με την έναρξη της επανάληψης, εκμεταλλεύτηκε και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της Ανζέ που φοβήθηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε. Αρχικά ήταν ο Ντανίλο με κεφαλιά που άνοιξε το δρόμο της αντεπίθεσης, την οποία ολοκλήρωσε ο Μ’Μπαπέ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ηταν μάλιστα το 2ο διαδοχικό, μετά την Εθνική Γαλλίας στο Nations League, για να εξιλεωθεί για τον αποκλεισμό στο Euro.
Ενατη νίκη σε 10 ματς, άνετη και ωραία με απόσταση 9β. από τη 2η Λανς. Κάνει την πλάκα της στο πρωτάθλημα παίζοντας ακόμη και χωρίς Μέσι, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία όπως με την Ανζέ. Δύσκολα γίνεται συζήτηση για απώλεια του φετινού πρωταθλήματος όσο νωρίς κι αν είναι.
” Σεβόμαστε όσο τίποτε άλλο τη Λείψια και την ποιότητα της ομάδας αυτής, αλλά γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και θα δώσουμε το 100% για τη 2η νίκη. Υπάρχει ένα ισχυρό ‘πρέπει’ και είναι αυτό των 3 βαθμών. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα”, υπογράμμισε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο που έδειξε αποφασισμένος.
Αρκετά τα προβλήματα απουσιών για τον κόουτς Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Πιο πρόσφατο αυτό του Νεϊμάρ (φορ) που ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς κι έμεινε εκτός αποστολής, συνοδεύοντας του επίσης τραυματίες Σέρχιο Ράμος (στόπερ) και Παρέδες (χαφ). Απόντες επίσης οι Ντι Μαρία (εξτρέμ) που κόντρα στη Λειψία εκτίει την 3η και τελευταία αγωνιστική τιμωρίας και οι Μπερνάτ (πλάγιος μπακ), Ραφίνια (χαφ) που δεν έχουν δηλωθεί.
Update: Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και παρά τις αντίθετες πληροφορίες από την ομάδα, εκτός αποστολής έμεινε ο Μάουρο Ικάρντι (φορ), ο οποίος έχει χάσει και τις δύο τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του λόγω προσωπικού προβλήματος (επικείμενου χωρισμού με τη γυναίκα του).
Αποχώρησε με την ισοπαλία με 1-1 από το Φράιμπουργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τυχερά. Στο πρώτο 45λεπτο ήταν λίγο πιο επικίνδυνη από την αντίπαλό της, έφτιαξε (και δέχτηκε) ευκαιρίες και από πέναλτι προηγήθηκε στο σκορ. Υπερβολικά παθητική, ανύπαρκτη επιθετικά, στο δεύτερο 45λεπτο, δίκαια δέχτηκε την ισοφάριση και σε δύο περιπτώσεις γλίτωσε (μία φορά απ’ το δοκάρι) γκολ ήττας.
Η ομάδα του Τζέσι Μαρς συμπλήρωσε αήττητο τεσσάρων παιχνιδιών (2-2-0) αλλά δεν μπορεί να χαμογελάει. Οπως είχαμε ήδη σημειώσει δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις δύο ευρείες σε σκορ εντός έδρας νίκες της σε αυτό το διάστημα. Τις πέτυχε απέναντι σε ομάδες (Χέρτα, Μπόχουμ) φτωχές στο επιθετικό κομμάτι και γενικά με τα προβλήματά τους.
Οποτε αντιμετώπισε ομάδα που έχει αρετές στη γραμμή κρούσης απέτυχε. Τέσσερα γκολ από την Μπάγερν, έξι από τη Μάντσεστερ Σίτι, ισοπαλίες με σκορ 1-1 (που μπορούσαν να είναι 3-3 ή 3-1 εις βάρος της) στην Κολωνία και στο Φράιμπουργκ αντίστοιχα, ήττα με 1-2 από την Μπριζ.
Πάνω δε, που εκτιμούσαμε πως κατέληξε σε αγωνιστικό στιλ, στο 3-4-2-1 που έδειχνε να την κάνει πιο σταθερή αμυντικά (έστω και μόνο απέναντι στις αδύναμες αντιπάλους), στο Φράιμπουργκ είδαμε επάνοδο του 4-2-3-1. Μύλος.
Οχι ότι αλλάζει κάτι τρομερά βεβαίως στην αξιολόγηση. Είτε με 4-2-3-1 παίξει (ανεξαρτήτως αντιπάλου) είτε με 3-4-2-1 (απέναντι σε καλή ομάδα) συνήθως γίνεται της… ευκαιρίας μπροστά στις εστίες. Πιο πολύ στην δική της.
«Πάμε με ενθουσιασμό στο Παρίσι, έχουμε μεγάλη ευκαιρία για ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Πρέπει να αμυνθούμε σκληρά και να έχουμε την υποστήριξη του σούπερ τερματοφύλακά μας», είπε ο Τζέσι Μαρς και για το αποψινό παιχνίδι. Οταν ρωτήθηκε αν είναι πιθανή η χρήση τριών κεντρικών αμυντικών αντί για δύο, απάντησε: «Και εφτά στόπερ μπορεί να παίξουν».
Ουδέν νέο πρόβλημα. Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνει ο αναπληρωματικός επιθετικός Μπρόμπεϊ (3/0), πέμπτο ο συνήθως βασικός επιθετικός χαφ Ντάνι Ολμο (2/0), εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζουν ο αριστερός μπακ Χάλστενμπεργκ (0/0) και ο αναπληρωματικός αριστερός μπακ Σάρακι (0/0).