Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Facts Αγώνα
* 69-62-42 υπέρ του Ολυμπιακού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, 26-32-23 υπέρ του Παναθηναϊκού στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα των «πράσινων». 50-50-33 υπέρ Ολυμπιακού και 20-27-19 υπέρ του Παναθηναϊκού οι αντίστοιχες επιδόσεις στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.
* Δύο σερί νίκες επί του Ολυμπιακού έχει ο Παναθηναϊκός (αυτές στα πλέι οφ της περσινής σεζόν). Τελευταία φορά που οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τρεις σερί νίκες επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους ήταν το 1978.
* Πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος, με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Βέβαια, η μία από αυτές τις νίκες είναι στα χαρτιά (0-3 το 2015).
* Στις 6 Νοεμβρίου έχουν διεξαχθεί άλλα τρία ντέρμπι «αιωνίων»: 1966-67 ΠΑΟ – Ολυμπιακός 0-1, 1987-88 ΠΑΟ – Ολυμπιακός 2-1 και 2016-17 Ολυμπιακός – ΠΑΟ 3-0.
* Μία φορά έχει βρεθεί στη Λεωφόρο ο Μίτσελ. Ήταν τον Νοέμβριο του 2013 όταν ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 1-0 (το γκολ ο Μήτρογλου στο 90’). Συνολικά, ο Ισπανός τεχνικός έχει αντιμετωπίσει 4 φορές τον Παναθηναϊκό, με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
* Γιοβάνοβιτς και Μίτσελ τέθηκαν αντιμέτωποι τον Αύγουστο του 2010, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σέρβος βρισκόταν στον ΑΠΟΕΛ και ο Ισπανός στη Χετάφε. 1-1 στη Λευκωσία, 1-0 στη Μαδρίτη.
Αξιοποιώντας στο έπακρο την αύρα και τη δυναμική που δημιουργήθηκε από την ανεπανάληπτη εκστρατεία πάνω από 15.000 υποστηρικτών του, οι οποίοι μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό σε Λεωφόρο, μετέτρεψε το – βάσει κατάταξης – ντέρμπι με τον Βόλο σε παράσταση για έναν ρόλο.
Από τη σέντρα ως τη λήξη δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Θεσσαλούς, με δύο εμπνεύσεις του Παλάσιος πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0 και χωρίς να σηκώσει το πόδι από το γκάζι έφτασε στο 5-0 στο β’ ημίχρονο, επιτρέποντας απλώς στο φινάλε το γκολ της τιμής (με πέναλτι) από τον Βόλο (5-1).
Έγραψε συνεπώς νέο ρεκόρ, μιας και διεύρυνε το απόλυτο ξεκίνημά του και με το «10 στα 10» αυτό είναι το καλύτερο στην ιστορία του. Πανηγύρισε την επιβλητικότερη φετινή του νίκη (ισοφαρίζοντας τη συνολικά μεγαλύτερη επί Γιοβάνοβιτς και αυτή κόντρα στον Βόλο, πέρυσι στη Λεωφόρο), έχοντας πλέον αισίως τις καλύτερες επιδόσεις και σε άμυνα και σε επίθεση.
Έτσι διατηρεί απόσταση δύο νικών από τη 2η ΑΕΚ, έχοντας την ευκαιρία στο αποψινό ντέρμπι αιωνίων είτε να παγιώσει ένα σημαντικότατο προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού είτε ουσιαστικά να τον θέσει εκτός εμβέλειάς του σε ενδεχόμενη διεύρυνση του απόλυτου νικηφόρου σερί.
Κανένα νέο ουσιαστικό πρόβλημα για τους γηπεδούχους, μιας και παραμένει εκτός δράσης ο Πούγγουρας (στόπερ, 5/0), πλαισιώνοντας στο απουσιολόγιο τους άτυχους Αϊτόρ (εξτρέμ/1ος σκόρερ, 9/8), Τρουιγέ (χαφ, 1/0).
Διαδικαστικά, χωρίς να φορτσάρει, βρίσκοντας δύο γκολ στα μέσα του α’ ημιχρόνου (22’, 28’) κατέβαλε τη Λαμία. Δεν ήταν εντυπωσιακός – κάθε άλλο –, δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του (ειδικά στο β’ ημίχρονο δεν έκανε απολύτως τίποτα), ωστόσο προφανώς βάσει των όσων έχει δείξει μέχρι στιγμής στη σεζόν και τέτοιες νίκες (πέραν του ότι είναι νίκες), έχουν τη σημασία τους (2-0).
Για δεύτερη φορά επί Μίτσελ έκανε δεύτερη σερί, ποτέ φέτος δεν έχει πανηγυρίσει τρεις διαδοχικές στο πρωτάθλημα (δύο διαδοχικές ανεξαρτήτως διοργάνωσης δεν έχει κάνει έτσι κι αλλιώς). Την Πέμπτη ολοκλήρωσε την τραγική φετινή διεθνή του παρουσία γνωρίζοντας μια ακόμη εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τη Ναντ (0-2).
Παιχνίδι που εξαρχής δεν είχε σημασία για τους «ερυθρόλευκους» και – ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι μόνο θετικό για το γόητρο δεν είναι που τερμάτισαν με 2 βαθμούς σε όμιλο με Φράιμπουργκ, Ναντ και Καραμπάκ, μένοντας χωρίς νίκη σε 14 διεθνή παιχνίδια και χωρίς να βάλουν γκολ στη φάση των ομίλων στο γήπεδό τους) – εύκολα μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Μίτσελ να ξεκουράζει τους πάντες απ’ όσους αναμένεται να ξεκινήσουν στο αποψινό ντέρμπι.
Ντέρμπι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη μισή χρονιά για τους πρωταθλητές, καθώς σε περίπτωση νίκης αλλάζουν τους συσχετισμούς της σεζόν (ειδικά με το ντέρμπι της επερχόμενης εβδομάδας με την ΑΕΚ να ακολουθεί). Διαφορετικά, οι δυσκολίες και τα όσα προκαλούν, παραμένουν αμείωτα.
Κανονικά συμπεριλήφθηκαν στην 24μελή αποστολή έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι Χάμες Ροντρίγκες (χαφ, 4/2), Μασούρας (εξτρέμ, 10/1), Μπιέλ (μεσοεπιθετικός, 6/2). Αντίθετα, δεν πρόλαβαν και αποκλείστηκαν οι Γκ. Ροντρίγκες (εξτρέμ, 8/1), Μπα (στόπερ, 7/0), ενώ εκ νέου εκτός αποστολής – παρότι επέστρεψε και αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς της Πέμπτης – έμεινε ο Σισέ (στόπερ, 3/0).
Νοκ-άουτ για τουλάχιστον 2 μήνες τέθηκε ο ο Βαλμπουενά (χαφ, 8/2), λόγω ενοχλήσεων αποκλείστηκε και ο Μαρσέλο (αρ. μπακ, 2/0), εκ νέου κατόπιν τεχνικής απόφασης ο Ουί Τζο (φορ, 5/0), επιστρέφει και σε αγώνα πρωταθλήματος ο Βρσάλικο (δ. μπακ, 3/0), ύστερα από καιρό συμπεριλήφθηκε σε αποστολή ματς Σούπερ Λιγκ ο Μπόουλερ (εξτρέμ, 2/0), εξαργυρώνοντας την καλή του εμφάνιση κόντρα στη Ναντ, μακροχρόνια απουσιάζει ο Βατσλίκ (τερμ., 5/0), εκτός πλάνων ο φευγάτος Ντε λα Φουέντε (εξτρέμ, 3/0), αλλά και ο Λάιντνερ (αρ. μπακ, 0/0).