Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΝΤΕΡΜΠΙ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Ντέρμπι – Γουότφορντ 0-1
* «Κεκλεισμένων των θυρών».
* Οι αποστολές είναι 20μελείς ενώ επιτρέπονται 5 αλλαγές.
* Συνολική παράδοση (από το 1960-61): 13-13-17. Η Ντέρμπι κέρδισε τις 3/4 (3-0-1) και τις 4/6 (4-0-2) πιο πρόσφατες επισκέψεις στο Γουότφορντ.
Κατέκτησε 2η διαδοχική νίκη και κράτησε το μηδέν σε 3ο αγώνα (2-1-0) με το δύσκολο 1-0 στο Πρέστον. Οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους (Εβανς) με τη Γουότφορντ να περιορίζεται σε κάποια μακρινά σουτ. Βρήκε, ωστόσο, το γκολ από ένα ανόητο πέναλτι στις αρχές της επανάληψης (Ζοάο Πέντρο 51’) και στη συνέχεια κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα.
«Μερικές φορές χρειάζεται να εφαρμόσεις ένα διαφορετικό στιλ για να κερδίσεις. Είμαι πολύ περήφανος για το πάθος που κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές μου» ανέφερε μετά το τέλος ο Σίσκο Μουνιόθ κάνοντας τη σύγκριση με το εμφατικό 6-0 κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική.
Ετσι κι αλλιώς, τα περισσότερα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας του είναι κλειστά και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ», αντίθετα, η Γουότφορντ παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική διατηρώντας θετικό απολογισμό (11-2-2). Κυνηγά τη 2άδα απευθείας ανόδου (-3), έχοντας αποκτήσει σαφές προβάδισμα για τη συμμετοχή στα πλέι οφ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει.
Εχουν επιστρέψει στις προπονήσεις ο δεξιός μπακ Ενγκάκια (22/0) και ο εξτρέμ Σαξές. Χάνει τρεις εβδομάδες ο δεξιός μπακ Ναβάρο (5/0), ενώ ενδέχεται να λείψει περισσότερο ο πολύτιμος φορ Ντίνεϊ (18/7). Παραμένουν εκτός ο κίπερ Φόστερ (22/0) και ο στόπερ Καμπασέλε (17/1). Μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.
Πήρε 2η σερί νίκη (5η στις τελευταίες 6 αγωνιστικές) με το δραματικό διπλό στο Γουίκομ (2-1). Για να τα καταφέρει, πάντως, χρειάστηκε μπόλικη τύχη, αλλά και «σπρώξιμο» από τη διαιτησία, με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για ένα ακυρωθέν γκολ στο 0-0 και για οφσάιντ στο νικητήριο τέρμα των αντιπάλων. Η ουραγός έκλεψε, έτσι κι αλλιώς, τις εντυπώσεις, όμως οι τρεις βαθμοί πήγαν στην Ντέρμπι (Ικπεάτσου 48’ πέν. – Ικπεάτσου 16’ αυτ., Γουίζντομ 94’).
Αν και το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του στη συνέντευξη Τύπου: «Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά απογοητευμένος και θυμωμένος με την εμφάνισή μας. Είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ ότι δείξαμε και πρέπει να το αποδείξουμε».
Ο προπονητής των «κριαριών» είχε απόλυτο δίκιο στα όσα υποστήριξε και προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε, πάντως, η ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες της έδωσε σημαντική ανάσα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Θετική η πρόσφατη παράδοση στο Γουότφορντ.
Εκανε ντεμπούτο ο στόπερ Εντμουντσον (δανεικός από Ρέιντζερς). Χτύπησε ο βασικός στόπερ Κλαρκ (28/0), αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Διαθέσιμος και ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός Σίμπλεϊ (17/0). Χάνει ένα ακόμη παιχνίδι ο ποιοτικός επιθετικός Λόρενς (13/0). Δεν προλαβαίνει ούτε ο εφεδρικός επιθετικός Στρέτον (3/0). Εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα ο έμπειρος στόπερ Ντέιβις (12/0) και ο άτυχος αμυντικός χαφ Μπίλικ (13/2).