Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΜΠΑΡ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Facts Αγώνα
* Τέσσερα σερί διπλά στο «Ιπουρούα» η Ατλέτικο για το πρωτάθλημα.
Αξιζε τον βαθμό στο «Ανοέτα» και τον απέσπασε με φάουλ στο 85’ ισοφαρίζοντας τη Σοσιεδάδ (1-1) στο γειτονικό ντέρμπι των Βάσκων. Βρέθηκε πίσω στα 12 δευτερόλεπτα (!), αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και είχε σωρεία ευκαιριών, μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο.
Θέλει 2-3 βαθμούς ακόμα για να έχει το κεφάλι της ήσυχο στο θέμα της παραμονής. Ακολουθούν μετά την Ατλέτικο δύο εξορμήσεις, κόντρα σε Ουέσκα (Τρίτη) και Βαλένθια (Κυριακή).
«Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Να παίζουμε καλά και να κάνουμε ευκαιρίες. Οι απουσίες του Γκριζμάν και του Ντιέγκο Κόστα είναι σημαντικές, αλλά υπάρχουν άλλοι για να τους αντικαταστήσουν, όπως ο Κάλινιτς, ο Μοράτα και ο Κορέα. Αυτή είναι η διαφορά των μεγάλων ομάδων. Μπορούν να καλύψουν τα κενά τους» εξηγούσε χθες ο Βάσκος τεχνικός Μεντιλίμπαρ.
Ξανά εκτός οι στόπερ Αρμπίγια (25/1), Μπίγας (10/0), Ράμις (18/0), ο δεξιός μπακ – χαφ Πένια (30/1) και ο χρήσιμος κεντρικός μέσος Ντιόπ (27/1). Ο Μεντιλίμπαρ, μην έχοντας άλλες επιλογές, συνεχίζει με τον εξτρέμ Ντε Μπλάσις στα δεξιά της άμυνας και τον αμυντικό χαφ Σέρχιο Αλβαρεθ στα στόπερ.
Με κομβικό τον Σλοβένο γκολκίπερ, Γιαν Ομπλακ, που έκανε τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις στο ξεκίνημα, και σκόρερ τους Αντουάν Γκριζμάν (43’) και Αλβαρο Μοράτα (72’), επικράτησε 2-0 της Θέλτα στο «Μετροπολιτάνο», επανήλθε στις νίκες και συνεχίζει στη δεύτερη θέση.
Τυπικά ελπίζει ακόμα στο θέμα του τίτλου. Ρεαλιστικά, δεν έχει κάποιο σοβαρό στόχο να διεκδικήσει. Ακολουθούν η Βαλένθια (Τετάρτη) και η Βαγιαδολίδ (Κυριακή), αμφότερα εντός έδρας.
Την Πέμπτη προέκυψε θέμα με τον Ντιέγκο Κόστα. Ο διεθνής επιθετικός αρνήθηκε να προπονηθεί διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προστασίας του συλλόγου προς το πρόσωπό του στο θέμα της εφορίας. Την επόμενη πάντως επέστρεψε, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Ο Σιμεόνε προσπάθησε να το καλύψει και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. Ετσι κι αλλιώς, ο Κόστα εκτίει την ποινή του και δεν έχει ικαίωμα συμμετοχής μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.
Πλην του Ντιέγκο Κόστα (16/2), λείπει με κάρτες κι ο Γκριζμάν (32/14), ενώ πάγιες είναι οι απουσίες των Λούκας (μπακ, 14/1) και Σάβιτς (15/0). Αντίθετα, γυρίζουν από τιμωρίες και τραυματισμούς οι Χιμένες (στόπερ, 20/0), Τόμας (χαφ, 27/3), Λεμάρ (εξτρέμ, 25/2) και Γκοδίν (στόπερ, 24/3)