ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΓΚΙΛΟΥΑΖ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
19:30
24.04

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΓΚΙΛΟΥΑΖ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Απογοήτευση στην Αντερλεχτ
ΣΤΑΝΤΕ ΤΖΟΖΕΦ ΜΑΡΙΕΝ (8.000)
Novasports 5
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ-ΓΚΙΛΟΥΑΖ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Facts Αγώνα

* Τοπικό ντέρμπι στις Βρυξέλλες.

* Για την κανονική περίοδο: Αντερλεχτ – Ουνιόν 1-3 και Ουνιόν– Αντερλεχτ 1-0.

* Η Αντερλεχτ δεν έχει κερδίσει σε πρεμιέρα πλέι οφ τα τελευταία 3 χρόνια (0-1-2).

* Η Ουνιόν είναι η μοναδική ομάδα που μετράει φέτος 2 νίκες κόντρα στην Αντερλεχτ.

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ-ΓΚΙΛΟΥΑΖ
Ρεπορτάζ

Κόντρα σε κάθε προγνωστικό και λογική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα που μόλις φέτος επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 48 ολόκληρα χρόνια, τερμάτισε 1η στην κανονική περίοδο και έχει πλέον κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πήρε στα χαρτιά το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στην ουραγό Μπέερσοτ (5-0 σκορ), καθώς στο 85’ και ενώ το παιχνίδι βάδιζε ολοταχώς να λήξει ισόπαλο 0-0, οπαδοί των φιλοξενούμενων προκάλεσαν επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι, ανεξαρτήτως πορείας της στα πλέι οφ, έχει ήδη κερδίσει, μέσω της 1ης θέσης που κατέλαβε στην κανονική περίοδο, την έξοδο στην Ευρώπη (προκριματικά Κόνφερενς Λιγκ). Προετοιμάστηκε επί ισπανικού εδάφους και σε φιλικό που έδωσε κατά την παραμονή της εκεί επικράτησε 3-0 της Καρταχένα.

«Τα πλέι οφ δεν είναι ντροπή. Αυτό που είναι ντροπή είναι η διαίρεση των βαθμών. Είναι σαν να ακυρώνεται η κανονική περίοδος. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε εμπειρίες αντιμετωπίζοντας τις καλύτερες ομάδες στο Βέλγιο. Αν φυσικά είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα τόσο το καλύτερο, αλλά δεν πρόκειται να βάλουμε πίεση στους εαυτούς μας. Δεν θα πω ποιος είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα δεν είμαστε εμείς. Η Αντερλεχτ θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις για την απώλεια του Κυπέλλου», σημείωσε ο προπονητής Μαζού.

Αγωνιστικά Νέα

Μακροχρόνια απουσιάζει ο μέσος Λίνεν (10/1).

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Ρεπορτάζ

Απώλεσε την ευκαιρία να αναδειχθεί Κυπελλούχος Βελγίου για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, χάνοντας την περασμένη Δευτέρα 3-4 στα πέναλτι από τη Γάνδη (0-0 καν. αγώνας και παράταση). Είχε τις στιγμές της στην κανονική περίοδο και στην παράταση, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες στο ματς της δημιούργησε η αντίπαλός της.

Στο πρωτάθλημα ο στόχος της τετράδας επετεύχθη με το διπλό που έβγαλε στο φινάλε της κανονικής περιόδου στην έδρα της Κόρτραϊκ (3-2). Τραγική στο ξεκίνημα, δίκαια βρέθηκε πίσω στο σκορ (20’), ανέκαμψε στη συνέχεια και σκοράροντας τρεις φορές στο διάστημα 25’-57’ έδειξε να καθαρίζει το παιχνίδι. Στο 67’ η Κόρτραϊκ μείωσε σε 2-3 αλλά στα λεπτά που απέμεναν οι «μωβ» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

«Το Κύπελλο ανήκει στο παρελθόν. Προφανώς και υπάρχει απογοήτευση αλλά στο μυαλό μας πλέον βρίσκεται το πρωτάθλημα. Ολοι οι προπονητές λένε ότι αν κερδίσουν τα 6 παιχνίδια είναι πρωταθλητές. Συμφωνώ, αλλά εγώ δεν λειτουργώ έτσι. Προτιμώ να κοιτάζω το κάθε ματς ξεχωριστά. Θέλω να δω την ομάδα μου να βρίσκεται σε εγρήγορση. Η Ουνιόν δίκαια τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο. Είναι μία ομάδα που παίζει με αυτοπεποίθηση», επισήμανε ο προπονητής Κομπανί.

Αγωνιστικά Νέα

Τραυματίας ο χαφ Ασιμέρου (31/3), σταθερά απουσιάζουν οι κεντρικοί αμυντικοί Ντελκρουά (5 συμ.) και Ντεμπάστ (5 συμ.).

Casino