Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ
Facts Αγώνα
* Προκρίνεται ο 1ος κάθε ομίλου. Ο 2oς κάθε ομίλου θα παίξει στα πλέι οφ (24-29 Μαρτίου 2022). Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. βαθμοί, β. διαφορά τερμάτων, γ. καλύτερη επίθεση, δ. καλύτερη εκτός έδρας επίθεση αν εμπλέκονται μόνο δύο ομάδες).
* Οι δύο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν. Στις 16 Νοεμβρίου θα τεθούν και πάλι αντιμέτωπες στην έδρα της Βοσνίας.
Πήρε την πρώτη νίκη της στον όμιλο το Σάββατο, φεύγοντας με τεράστιο διπλό από το Ελσίνκι και την έδρα της Φινλανδίας (1-2). Μετά από 5 διαδοχικές ισοπαλίες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (όλες συνδυάστηκαν με G/G), αυτή τη φορά το σύνολο του Ολεξάντρ Πετράκοβ άντεξε την πίεση στο τέλος και παρά τις φάσεις που έβγαλαν οι γηπεδούχοι στο τέλος πήρε το αποτέλεσμα χάρη στα τέρματα των Γιαρμολένκο (4′) και Γιάραμτσουκ (34′).
Αξιοσημείωτο είναι πως στα 5 από τα 6 παιχνίδια της στα προκριματικά ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ, δεχόμενη στη συνέχεια την ισοφάριση. Αυτή τη φορά έβγαλε αντίδραση και κράτησε το αποτέλεσμα το οποίο την έφερε μόνη στη δεύτερη θέση του γκρουπ και τους 8 πόντους, στο +2 από την αποψινή αντίπαλο. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με νίκη απόψε βάζει γερές βάσεις για την πρόκριση στα μπαράζ. Με G/G ολοκληρώθηκαν τα 11 από τα 15 πιο πρόσφατα ματς, επίσημα και φιλικά.
«Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς. Οι παίκτες μου δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρο. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είναι έμπειροι παίκτες και γνωρίζουν την κατάσταση. Δεν μπορούμε να παίξουμε για τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός τεχνικός.
Σημαντικές κρίνονται οι απουσίες των βασικών μέσων Ζιντσένκο και Μαλινόβσκι λόγω τραυματισμού, οι οποίοι ήταν εκτός και από το ματς στο Ελσίνκι.
Η αποστολή της Ουκρανίας:
Τερματοφύλακας: Α. Πιατόβ (Σαχτάρ Ντ.), Γ. Μπουστσάν (Ντιναμό Κιέβου), Ντ. Ριζνίκ (Βόρσκλα).
Αμυντικοί: Μ. Ματβιένκο (Σαχτάρ Ντ.), Ο. Καραβάεφ (Ντιναμό Κιέβου), Σ. Κριβτσόβ (Σαχτάρ Ντ.), Ε. Σόμπολ (Κλαμπ Μπριζ), Ι. Ζαμπάρνι (Ντιναμό Κιέβου), Ο. Τίμτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Β. Κορνιένκο (Σαχτάρ Ντ.), Ο. Σιρότα (Ντιναμό Κιέβου), Α. Σαμπάνοβ (Ντιναμό Κιέβου).
Μέσοι: Α. Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ), Σ. Μπουλέτσα (Ζόρια), Ο. Πικαλγιούνοκ (Ντνίπρο), Τ. Στεπανένκο (Σαχτάρ Ντ.), Σ. Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Β. Τσιχάνκοβ (Ντιναμό Κιέβου), Μ. Σαπαρένκο (Ντιναμό Κιέβου), Ι. Καράτιν (Λέγκια Βαρσοβίας), Ο. Ζούμπκοβ (Φερεντσβάρος).
Επιθετικοί: Ρ. Γιάρεμτσουκ (Μπενφίκα), Α. Ντόβμπικ (Ντνίπρο), Ντ. Σίκαν (Σαχτάρ Ντ.).
Προπονητής: Ολεκσάντρ Πετράκοβ
Επιτέλους νίκη! Ο,τι δεν πέτυχε στα 4 πρώτα ματς της διαδικασίας των προκριματικών, το κατάφερε (2-0) στην έδρα του Καζακστάν. Εστω και απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου έδειξε την απαραίτητα σοβαρότητα στο παιχνίδι και ωριμότητα στις τελικές προσπάθειες, κάτι που είχε λείψει στο εκτός έδρας 2-2 πριν ένα μήνα.
Αποδεικνύει πλέον ότι έχει δυνατότητες πρόκρισης και μπαίνει δυνατά στη μάχη για τη 2η θέση. Παρ’ ότι ολοκλήρωσε τις αναμετρήσεις απέναντι στην ουραγό ομάδα του ομίλου, έχει το πλεονέκτημα ότι έχει επίσης «ντουμπλάρει» τις αναμετρήσεις με την πρωτοπόρο Γαλλία, κάτι που δεν συμβαίνει με τις άλλες δύο διεκδικήτριες.
Σαφώς καλύτερη του αντιπάλου το περασμένο Σάββατο, παρουσιάστηκε πιο επιθετική και αποτελεσματική. Βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (25’, 66’) με τον φορ Πρέβλιακ που είχε σωστές κινήσεις και δικαίωσε τον κόουτς Ιβάιλο Πέτεβ να τον επιλέξει για βασικό.
Ως προς το παιχνίδι, θα μπορούσε να έχει δώσει διαστάσεις θριάμβου, αν ο Τζέκο ήταν εύστοχος στο β’ ημίχρονο. Ο φορ της Ιντερ είχε 2 δοκάρια και άλλες 2 σημαντικές ευκαιρίες. Αμυντικά δεν ανησύχησε καθόλου, ούτε στις καθυστερήσεις που δέχτηκε γκολ που δικαίως δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ.
Ο Βούλγαρος κόουτς Ιβάιλο Πέτεβ δεν έχει κάποιο «πονοκέφαλο» σε ό,τι αφορά τραυματισμό ή τιμωρία σε σχέση με το προηγούμενο ματς στο Καζακστάν. Με δεδομένες τις απουσίες των χαφ Πιάνιτς και Κρούνιτς, αναμένεται να παραμείνει στο 3-5-2 και την ίδια 11άδα που του απέφερε το πρώτο 3ποντο. Παίζεται μια θέση στα χαφ για Τσίμιροτ και Νάλιτς.
Η αποστολή της Βοσνίας:
Τερματοφύλακες: Ι. Τσέχιτς (Κόνιασπορ), Κ. Πίριτς (Ατρόμητος), Ν. Βασίλ (Ζανκτ Πάουλι).
Αμυντικοί: Σ. Κολάτσινατς (Αρσεναλ), Ε. Τσίβιτς (Φερεντσβάρος), Ν. Τζούμιτς (Τβέντε), Ντ, Χατζικάντουνιτς (Ροστόφ), Α. Αχμέντοτζιτς (Μάλμε), Α. Νούκιτς (Τούζλα), Μπ. Τσίπετιτς (Λοκομοτίβα Ζ.), Α. Κοβάτσεβιτς (Φερεντσβάρος), Α. Γιόβισιτς (Γκόριτσα), Γ. Χατζιμπέγκοβιτς (Στουρμ Γκρατς).
Μέσοι: Ε. Σάριτς (Γκόριτσα), Γκ. Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Α. Γκόγιακ (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Σ. Πρτσιτς (Στρασβούργο), Μ. Στεβάνοβιτς (Σερβέτ), Α. Χατζιαχμέτοβιτς (Κόνιασπορ), Α. Ζίλκιτς (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Λ. Μενάλο (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Α. Νάλιτς (Μάλμε).
Επιθετικοί: Ε. Τζέκο (Ιντερ), Σμ. Πρέβλιακ (Εουπεν), Ε. Ντεμίροβιτς (Φράιμπουργκ).
Προπονητής: Ιβάιλο Πέτεβ.