Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞ - ΑΝΤΕΛΑΙΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Facts Αγώνα
* Αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική της Α-Λιγκ Αυστραλίας.
* 5-7-8 η πρόσφατη παράδοση ανάμεσα στους δύο συλλόγους.
* G/G οι 5 από τις 7 τελευταίες τους συναντήσεις. Χωρίς ήττα η Αδελαΐδα στις τρεις πιο πρόσφατες (1-2-0).
* Τελευταία συνάντηση (12/2/22): Ουέλινγκτον Φοίνιξ-Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ 1-1.
Αρκετά συμπαθητική ήταν η παρουσία της στο περσινό πρωτάθλημα. Παρά το μέτριο ποιοτικά ρόστερ που είχε, κατάφερε να βγάλει χαρακτήρα και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι-οφ, τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας. Σε αυτά βέβαια, αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Γουέστερν Γιουνάιτεντ, από την οποία έχασε 1-0.
Τον Αύγουστο μάλιστα έβγαλε καλά δείγματα για το Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι και την προημιτελική φάση. Στους «16» έκανε την έκπληξη νικώντας 1-2 τη Μέλμπουρν Βίκτορι, ενώ έπειτα ακολούθησε το εμπόδιο της Κυπελλούχου Μακάρθουρ, από την οποία ηττήθηκε 2-0.
Ξεκινάει τη νέα σεζόν έχοντας ξανά τον Ούφουκ Τάλαϊ στον πάγκο της, για τέταρτη διαδοχική σεζόν. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυναμικά στο πρωτάθλημα και ελπίζουμε στους τρεις βαθμούς κόντρα στην Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ», τόνισε ο 46χρονος τεχνικός.
Δεν υπολογίζονται ο χαφ Ρούφερ και ο επιθετικός Μπολ, που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.
Παραπάνω από ικανοποιητική κρίνεται η πορεία που πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα. Στην κανονική διάρκεια τα πήγε περίφημα και εξασφάλισε άνετα την παρουσία της στα πλέι-οφ, τερματίζοντας 4η στον πίνακα. Έπειτα, κέρδισε τη Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς (3-1), ενώ στα ημιτελικά αποκλείστηκε από τη Μέλμπουρν Σίτι στην παράταση (0-0,2-1).
Αξιόλογα ήταν τα δείγματά της και αργότερα στο Κύπελλο, όπου έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση. Εκεί αντιμετώπισε την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ, από την οποία ηττήθηκε 1-2. Λογικό να παραμένει στην τεχνική ηγεσία και φέτος ο προπονητής Καρλ Βιρτ. Όσον αφορά τις μεταγραφικές της κινήσεις, δεν άλλαξε τον βασικό κορμό του ρόστερ της. Επέστρεψε ο μεσοεπιθετικός Χάλοραν (Σεούλ). Αποκτήθηκαν από τη Σίδνεϊ οι αμυντικοί Ουόρλαντ και Βαν ντερ Σάαγκ.
Τιμωρημένος ο βασικός φορ Ιμπουσούκι. Εκτός δράσης ο στόπερ Άνσελ, ο μπακ Καβάγιο και ο μεσοεπιθετικός Μπερνάρντο.