Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
Facts Αγώνα
*Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στο “ΓΣΠ” της Λευκωσίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
*Στο πρωτάθλημα: Ομόνοια – Εθνικός 0-2,1-0 και Εθνικός – Ομόνοια 0-2, 0-0
*Εξι σερί under και N/G έχουν φέρει μεταξύ τους οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας.
*Συναντήθηκαν στο Κύπελλο το 2017 για τη φάση των «16» και έφεραν δύο ισοπαλίες με 0-0 στη Λευκωσία και 1-1 στο Δασάκι. Την πρόκριση πήρε η Ομόνοια χάρη στο εκτός έδρας γκολ.
*Οι δύο ομάδες έρχονται από τέσσερα διαδοχικά G/G τον τελευταίο μήνα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
*Κοντά στις 17.000 οπαδοί της Ομόνοιας αναμένονται στο γήπεδο, αφού ο Εθνικός παραχώρησε και δικά του εισιτήρια για να καλύψει τις ανάγκες τους.
Εχει τη μεγάλη ευκαιρία να σώσει μια μετριότατη σεζόν, στην οποία δεν κατάφερε καν να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον πήρε την πρωτιά στα πλέι άουτ και τρέχει ένα αήττητο σερί 9 αγώνων. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με το εντός έδρας 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα. Το γκολ πέτυχε ο Σάββα στο 85’.
Η διοίκηση έφερε τον Λένον στον πάγκο με αποκλειστικό στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εχει 14 Κύπελλα στη συλλογή της και 7 χαμένους τελικούς. Πριν μια δεκαετία κατέκτησε το τελευταίο και σίγουρα έχει περάσει πολύς καιρός για τα δεδομένα της και φυσικά το βάρος της φανέλας.
«Ενας τελικός ξεκινάει πάντα χωρίς φαβορί. Οσοι πιστεύουν πως θα το πάρουμε εύκολα κάνουν σίγουρα λάθος. Ο Εθνικός Αχνας έφτασε με το σπαθί του ως εδώ και θέλει τεράστια προσοχή», τόνισε ο Λένον.
Ο έμπειρος κόουτς θα παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Μάταβζ σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. Πίσω του θα κινούνται οι Λοϊζου, Παππουλής και Λοβέρα. Δεσπόζει ο Ντίσκερουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής έχοντας τον Μπασιρού δίπλα του.
Λείπει καιρό ο αμυντικός Κούσουλος, ενώ εκτός παραμένει ο μέσος Γκόμεζ.
Θέλει να πετύχει κάτι σπάνιο. Να κατακτήσει το Κύπελλο, αν και έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Αν τα καταφέρει θα κάνει τη μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία της. Δεν μπόρεσε στα πλέι άουτ να αποφύγει την προτελευταία θέση πίσω από την ΠΑΕΕΚ και χαιρέτησε.
Αλλαξε προσφάτως προπονητής με τον Ραζντρ να έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών. Μόλις μία φορά έχει βρεθεί στον τελικό, το 2002 γνωρίζοντας την ήττα από την Ανόρθωση με 1-0.
Στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, όπου έριξε αυλαία ηττήθηκε με 2-1 εντός από την ΑΕΛ. Επαιξε με αλλαγές και χωρίς να ρισκάρει τραυματισμούς ενόψει του μεγάλου αγώνα.
«Πιστέψαμε πως θα φτάσουμε μέχρι το τέλος και τα καταφέραμε. Παίξαμε με ψυχή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Για τους περισσότερους είναι το ματς της ζωής τους. Σίγουρα μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο», τόνισε ο Ραζντρ.
Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τον έμπειρο Ντούρις αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Ιδιαίτερο ματς για τον Σλοβάκο επιθετικό, ο οποίος αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Πίσω του θα κινούνται οι Ιωάννου, Ντολεζάλ και Μάζουρεκ.
Μοναδικός απών ο αμυντικός Χολ.