Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΕΝΤΕΓΙΝ - ΟΥΡΑΚΑΝ
Facts Αγώνα
Η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία υποδέχεται την Ουρακάν από την Αργεντινή, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την πρώτη φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Πρώτος αγώνας της πρώτης φάσης. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που μετά τον επαναληπτικό οι δύο ομάδες ισορροπούν σε βαθμούς, τέρματα και εκτός έδρας τέρματα, θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς να προηγηθεί παράταση.
Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει για τον εαυτό της μία θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2021, χαρίζοντας, παράλληλα, στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο.
Δεν ήταν καλή η περσινή σεζόν για αυτήν. Τόσο στο Απερτούρα όσο και στο Κλαουσούρα προκρίθηκε μεν στην οκτάδα των πλέι-οφ, όμως έμεινε και στα δύο εκτός τελικών. Μάλιστα στη συνολική βαθμολογία κατετάγη μόλις 5η, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Κόπα Λιμπερταδόρες και να συμβιβαστεί με τη συμμετοχή της στο φετινό Σουνταμερικάνα.
Οσον αφορά την περσινή της διεθνή… περιπέτεια, ήταν σχετικά σύντομη, αφού αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες από τη Λιμπερτάδ στα πέναλτι και μεταφέρθηκε στη φάση των «32» του Κόπα Σουνταμερικάνα, όπου υποτάχτηκε στη βραζιλιάνικη Φλουμινένσε (ήττα 4-1 στη Βραζιλία, νίκη 1-0 στην Κολομβία).
Τα σημαντικότερα μεταγραφικά της αποκτήματα είναι ο επιθετικός Ντούκε από τη Σάντα Φε (25/6), ο μέσος Ανδράδε από τη μεξικάνικη Ατλας Γουαδαλαχάρα (15/0), ο εξτρέμ Κινιόνες από την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν (23/2) και ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικό Μπραγκέρι που επέστρεψε από τη μεξικάνικη Τιχουάνα (18/0).
Στο φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με δύο νίκες, όμως το περασμένο Σάββατο έπεσε θύμα ηχηρής έκπληξης, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας 1-2 από μία εκ των βασικών υποψηφίων για υποβιβασμό, την Τζαγκουάρες. Είχε σαφή υπεροχή, όμως έμεινε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του κεντρικού αμυντικού Μπλάνκο στο 65’. Ισοφάρισε στο 85’ με τον Αργεντινό αμυντικό Μπραγκέρι, αλλά στο 88’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Πάντως την περασμένη Τετάρτη είχε νικήσει εκτός έδρας 4-3 τη Λα Εκιδάδ, παρότι είχε βρεθεί πίσω 0-3!
Αποθεραπεύτηκε ο αριστερός μπακ Μάφλα και θα ξεκινήσει βασικός. Αντίθετα δεν είναι ακόμα έτοιμοι ο μέσος Ραμίρες και ο μέσος Νέιντερ Μορένο.
Την περασμένη Παρασκευή παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 στη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον μεσοεπιθετικό Γκόμες αλλά ισοφαρίστηκε στο 11’. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, όμως το σκορ δεν άλλαξε. Παρέμεινε έτσι για 8η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη (0-3-5), ενώ προέρχεται από 11/12 under σε όλες τις διοργανώσεις.
Κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των γιορτών, την τεχνική της ηγεσία ανέλαβε ο Νταμόντε, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν ως ποδοσφαιριστής της Μπάνφιλντ (5/0) και θα την ολοκληρώσει ως προπονητής της Ουρακάν! Αντικατέστησε τον υπηρεσιακό Νέστορ Απούτσο.
Δεν κινήθηκε ουσιαστικά στο μεταγραφικό παζάρι, πέρα από την απόκτηση κάποιων παικτών από μικρότερες κατηγορίες. Αντιθέτως, μάλλον αποδυναμώθηκε, αφού αποχώρησαν ο διεθνής Παραγουανός επιθετικός Μπάριος (8/1, πήγε στη Χιμνάσια Λα Πλάτα) και ο μέσος Φαραβέλι (8/0, Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε).
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 είχε βρεθεί στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, χωρίς να χρειαστεί να περάσει τη διαδικασία των προκριματικών. Όμως εκεί δεν τα είχε καταφέρει καλά, τερματίζοντας στην 4η θέση με ρεκόρ 1-1-4.