Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΟΓΙΑΛ ΠΑΡΙ ΣΙΟΝ - ΛΑ ΕΚΙΔΑΔ
Facts Αγώνα
Η Ρογιάλ Παρί της Βολιβίας υποδέχεται τη Λα Εκιδάδ της Κολομβίας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τον 3ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα. Παρότι αμφότερες δεν θεωρούνται μεγάλα ονόματα στις χώρες τους, έχουν την τιμή να είναι οι μοναδικές ομάδες από Βολιβία και Κολομβία που συνεχίζουν στις φετινές διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Πρώτος αγώνας του τρίτου γύρου. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση που μετά τον επαναληπτικό οι δύο ομάδες ισορροπούν σε βαθμούς, τέρματα και εκτός έδρας τέρματα, θα ακολουθήσει απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς να προηγηθεί παράταση.
Η νικήτρια της διοργάνωσης εξασφαλίζει για τον εαυτό της μία θέση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες 2020, χαρίζοντας, παράλληλα, στη χώρα της ένα επιπλέον εισιτήριο.
* Η ομάδα που θα προκριθεί, θα τεθεί αντιμέτωπη στην προημιτελική φάση με τη νικήτρια του βραζιλιάνικου «εμφυλίου» ανάμεσα στην Μποταφόγκο και την Ατλέτικο Μινέιρο.
* Από αυτή τη φάση της διοργάνωσης θα αρχίσει να χρησιμοποιείται το VAR.
): Παρότι συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της σε διεθνή διοργάνωση, είναι η μοναδική από τις 8 εκπροσώπους του βολιβιανού ποδοσφαίρου που συνεχίζει. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε τη Μονάγας από τη Βενεζουέλα στη διαδικασία των πέναλτι (νίκη 2-1 εντός, ήττα 2-1 εκτός), ενώ στη δεύτερη φάση επιβλήθηκε της Μακαρά, νικώντας την 1-0 εντός έδρας και χάνοντας 3-2 στο Εκουαδόρ. Η ρεβάνς ήταν δραματική, καθώς μέχρι το 84 κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της (2-1), τότε όμως οι γηπεδούχοι έκαναν με – ανύπαρκτο – πέναλτι το 3-1 και βρέθηκαν αυτοί σε πλεονεκτική θέση. Χρειαζόταν πλέον άλλο ένα γκολ, το οποίο εντέλει ήρθε στο… 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τσάβες.
Συμμετέχει για 2η χρονιά στην ιστορία της στην Πριμέρα. Στο φετινό Απερτούρα, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο, δεν είχε πορεία εφάμιλλη της περσινής (3η στο Κλαουσούρα 2018, 5η στη συνολική κατάταξη), τερματίζοντας μόλις στην 11η θέση μεταξύ 14 ομάδων. Η αιτία ήταν κυρίως τα προβλήματα στην άμυνα, όπου είχε 55 τέρματα παθητικό (σε 26 παιχνίδια), επίδοση που αποτέλεσε τη δεύτερη χειρότερη της κατηγορίας. Το Κλαουσούρα ξεκινά το προσεχές Σαβ/κο, όμως το εκτός έδρας παιχνίδι της με τη Ρεάλ Ποτοσί αναβλήθηκε για την 1η Αυγούστου, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα για τα ματς με τη Λα Εκιδάδ. Στη μάχη του πρωταθλήματος μπαίνει στις 23 Ιουλίου υποδεχόμενη την Ολγουέις Ρέντι στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής.
Στις μεταγραφές ενισχύθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Παραγουανό μεσοεπιθετικό Πάμπλο Σεμπάγιος, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος τον περασμένο Δεκέμβριο από την Οριέντε Πετρολέρο της Βολιβίας (24/11), μετά από δική του επιθυμία, καθώς ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Επειδή όμως δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με κάποιον σύλλογο, δεν αγωνίστηκε πουθενά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και επανέρχεται τώρα.
Επίσης, απέκτησε τον Κολομβιανό κεντρικό αμυντικό Φιγκερόα από τη δευτεραθλήτρια Κολομβίας Ντεπορτίβο Πάστο (22/0) και τον διεθνή επιθετικό Ροντρίγκο Βάργκας Καστίγιο (15/1) που αγωνιζόταν στην ουκρανική Καρπάτι. Και οι τρεις αναμένεται να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα.
Εφτασε μέχρι εδώ έχοντας αποκλείσει στους πρώτους δύο γύρους ισάριθμους συλλόγους της Παραγουάης. Πρώτα την Ιντεπεντιέντε ντελ Κάμπο Γκράντε (ομάδα που φέτος αγωνίζεται στη 2η κατηγορία) με 4-3 στα πέναλτι μετά από δύο «λευκές» ισοπαλίες και στη συνέχεια την Ντεπορτίβο Σαντανί (αποτελεί το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό φέτος) με δύο νίκες (2-0 εντός, 2-1 εκτός).
Όπως και η αποψινή της αντίπαλός, έτσι και αυτή κρατά ψηλά τη σημαία της χώρας της, καθώς είναι η μοναδική ομάδα της Κολομβίας που συνεχίζει στις φετινές διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις.
Στο εγχώριο Απερτούρα δεν έκανε καλή πορεία τερματίζοντας μόλις στη 16η θέση με ρεκόρ 4-10-6. Πριν από την έναρξη του Κλαουσούρα – το προσεχές Σαβ/κο – απέχει 9 βαθμούς από την προνομιούχο πρώτη οκτάδα της συνολικής κατάταξης που εξασφαλίζει διεθνή συμμετοχή για το 2020. Τουλάχιστον δεν αντιμετωπίζει το άγχος της μάχης της παραμονής, αφού το +24 που έχει από τη διαχωριστική γραμμή της ειδικής κατάταξης, την διασφαλίζει εντελώς.
Στις μεταγραφές έχασε τον επιθετικό Ζαπάτα (22/6), ο οποίος είχε σκοράρει πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια και ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μιγιονάριος. Ως αντικαταστάτης του αποκτήθηκε – με τη μορφή δανεισμού – ο 22χρονος Σαμπάγκ, που πέρσι αγωνιζόταν στην πορτογαλική Τοντέλα (7/1), ενώ τα δικαιώματά του ανήκουν στην Ντεπορτίβο Κάλι. Επίσης, αποχώρησε ο Μεξικανός μέσος Μπερνάλ (8/0) που επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάντος Λαγκούνα.
Σήμερα θα έχει τέσσερις σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα θα στερηθεί των υπηρεσιών του αρχισκόρερ της επιθετικού Κάρλος Περάλτα (21/12), του Ουρουγουανού χαφ-εξτρέμ Ματίας Μιέρ (21/2) και του κεντρικού αμυντικού Τζον Γκαρσία (11/0) λόγω τραυματισμών, καθώς επίσης και του μπακ Πατσέκο (20/0), εξαιτίας της αποβολής του με απευθείας κόκκινη στη ρεβάνς με τη Σαντανί. Πιθανότεροι αντικαταστάτες τους ο νεοαποκτηθείς Σαμπάγκ, ο Βάργκας (18/1), ο Ντανίλο Αρμπολέδα (13/0) και ο Αντρές Μουρίγιο (11/1), αντίστοιχα. Την επιθετική τριάδα δίπλα σε Σαμπάγκ και Βάργκας θα συμπληρώσει κατά πάσα πιθανότητα ο 22χρονος Παναμέζος Χεσούς Γκονσάλες (11/0).