Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - ΚΟΛΩΝΙΑ
Facts Αγώνα
* Δίχως την παρουσία φιλάθλων θα γίνει το παιχνίδι στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται παγκοσμίως για τον κοροναϊό. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα που θα γίνει χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.
* Ουδεμία αποβολή στα τελευταία 17 παιχνίδια τους, ανεξαρτήτως έδρας, στο πρωτάθλημα. Ιστορικά μάλιστα, ουδείς ποδοσφαιριστής της Γκλάντμπαχ έχει αποβληθεί σε 89 ντέρμπι απέναντι στην Κολωνία. Και οι (μόλις) τέσσερις αποβολές που έχουν υπάρξει στο παρελθόν αφορούσαν ποδοσφαιριστή των «τράγων».
* Αν η Γκλάντμπαχ επικρατήσει, θα έχει κάνει το 2/2 απέναντι στην Κολωνία κατά τη διάρκεια σεζόν για πρώτη φορά μετά από την περίοδο 2011-2012.
* Εντεκα γκολ έχει σημειώσει η Κολωνία στο τρέχον πρωτάθλημα από εκτελέσεις κόρνερ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.
Υποδέχτηκε την Ντόρτμουντ και ηττήθηκε από αυτή με 2-1 στην προηγούμενη αγωνιστική. Σε παιχνίδι που είχε αρκετές ευκαιρίες και στις δύο εστίες, αυτό που πρέπει να την προβληματίσει είναι ότι για το μεγαλύτερο διάστημα δεν μπορούσε να έχει κατοχή μπάλας. Αυτό περιόρισε τα διαστήματα παρουσίας της στην αντίπαλη περιοχή. Ανταγωνιστική ήταν, αλλά δίκαια έχασε.
Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έχασε το αήττητο πέντε παιχνιδιών στο πρωτάθλημα και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε να υποχωρεί στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, σε μεγαλύτερη απόσταση εννέα βαθμών πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου και έναν βαθμό πίσω από την τέταρτη Λέβερκουζεν για το τελευταίο εισιτήριο προς το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχει βεβαίως, και το αποψινό εξ αναβολής παιχνίδι.
Την υπόθεση τίτλος την ξεχνάει. Το ζητούμενο είναι να «σώσει» την τετράδα, διότι η συνολική εικόνα της στο νέο έτος, παρ’ ότι έχει ως μόνη υποχρέωση το πρωτάθλημα, δεν είναι περισσότερο πειστική αυτή τη στιγμή από τη Λέβερκουζεν, τη Λειψία και την Ντότμουντ. Το έχουμε αναφέρει ξανά, θα είναι μεγάλη αυτοκτονία της αν δεν βρεθεί στο τέλος εντός της πρώτης τετράδας.
Απολογιστικά, σε δώδεκα εντός έδρας παιχνίδια παίρνει καλό βαθμό δημιουργικά στα τελευταία εννέα, όχι όμως και για τα πρώτα τρία που ήταν απέναντι σε κλειστές άμυνες. Αμυντικά δέχεται απειλές, λίγες ή πολλές, ανάλογα με την ισχύ και ποιότητα της εκάστοτε αντιπάλου. Μόνο η Πάντερμπορν δεν την ενόχλησε.
Νέες απώλειες ο τιμωρημένος βασικός χαφ Νόιχαουζ (21/3) και ο βασικός αμυντικός χαφ Ζακάρια (23/2).
Αποχώρησε νικήτρια με 2-1 από το Πάντερμπορν την περασμένη αγωνιστική. Σε παιχνίδι χωρίς κυριαρχία από κάποια ομάδα, αποδείχτηκε πιο ποιοτική στις τελικές ενέργειες προκειμένου να προηγηθεί με 2-0. Δεν απέφυγε μερικές απειλές, αλλά ήταν θέμα ποιότητας και ευστοχίας. Στο δεύτερο 45λεπτο κάπου παρά χαλάρωσε, δεν έβγαλε αντεπιθέσεις. Δεν απειλούνταν ωστόσο, μέχρι το 1-2 στο 73’. Δεν έβαλε τρίτο γκολ σε αντεπίθεση στο 79’ και χρειάστηκε δύο αποκρούσεις του Χορν μετά προκειμένου να κρατήσει το προβάδισμά της.
Η ομάδα του Μάρκους Γκίζντολ συνεχίζει τη θαυμάσια πορεία της με αυτόν στην τεχνική ηγεσία. Εχει πρόσφατο ρεκόρ 8-0-2 στο πρωτάθλημα και τις δύο ήττες τις υπέστη από την Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ. Απολύτως εντός προγράμματος. Πορεία… Τσάμπιονς Λιγκ κάνει σε αυτό το διάστημα και το τέλος της αγωνιστικής τη βρήκε να ανεβαίνει στη δέκατη θέση της βαθμολογίας, μόλις πέντε βαθμούς πίσω από την έκτη Σάλκε για το τελευταίο εισιτήριο προς το Γιουρόπα Λιγκ.
Οπως γράψαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ της, απλά πετάει. Ακόμα και χωρίς να παίξει τόσο καλά όσο σε άλλα παιχνίδια της, νίκησε και στο Πάντερμπορν διότι έχει τεράστια αυτοπεποίθηση. Ολα μοιάζουν να της προκύπτουν εύκολα, Επιθετικά σκοράρει πολύ διότι έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα και αμυντικά, χωρίς να είναι άψογη, έχει πιο σταθερή εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος της σεζόν.
Την έχουμε δει λοιπόν, σε δώδεκα παιχνίδια με τον Μάρκους Γκίζντολ. Εκτός έδρας, τα 3/4 πιο πρόσφατα παιχνίδια της ήταν καλά. Απολογιστικά, στο Βερολίνο με την Ουνιόν και στη Λειψία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη στο επιθετικό κομμάτι, στο Ντόρτμουντ ήταν ανεκτή, στη Φρανκφούρτη πήρε μπροστά αφότου μείωσε τυχερά και έκανε πειστικό δεύτερο 45λεπτο, στο Βερολίνο με τη Χέρτα ήταν θαυμάσια, στο Πάντερμπορν καλή. Αμυντικά ήταν θετική στο Πάντερμπορν και στο Βερολίνο με τη Χέρτα, συμπαθητική μα όχι άψογη στο Βερολίνο με την Ουνιόν και αρνητική στο Ντόρτμουντ, στη Φρανκφούρτη και στη Λειψία.
Είναι αμφίβολος ο βασικός αμυντικός χαφ Εκτορ (22/4). Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνουν ο βασικός κεντρικός αμυντικός Μπορνό (21/5) και ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Βερστρέτε (9/0), τρίτο ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τσίχος (20/1) και ο αναπληρωματικός αμυντικός χαφ Χάουπτμαν (0/0), πέμπτο ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κέσλερ (0/0). Εξέτισε ποινή αγωνιστικής ο βασικός επιθετικός Κόρδομπα (20/10). Είναι διαθέσιμος μετά από απουσία τριών παιχνιδιών ο βασικός αριστερός μπακ Κάτερμπαχ (12/0).