Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Facts Αγώνα
* 63-24-16 υπέρ του Παναθηναϊκού η συνολική παράδοση υπέρ του Παναθηναϊκού, 26-16-12 μετράνε οι «πράσινοι» στο Ηράκλειο. 54-23-13 και 21-15-9 ο υπέρ τους, αντίστοιχος, απολογισμός σε επίπεδο πρωταθλήματος.
* Μόλις 1 νίκη έχει ο Παναθηναϊκός στις 10 τελευταίες επισκέψεις του στο Ηράκλειο, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
* Οι 10/13 τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ήταν G/G.
* Στα 7 τελευταία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, ανεξαρτήτως έδρας, δεν νίκησε η φιλοξενούμενη.
* Ο Νίκος Νιόπλιας έχει αντιμετωπίσει 6 φορές τον Παναθηναϊκό και μόλις 1 φορά ηττήθηκε. Ως γηπεδούχος, έχει μόνο νίκες στις 4 φορές που φιλοξένησε τους «πράσινους» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μοιρασμένες με Ατρόμητο και ΟΦΗ).
Ξεκίνησε με ρυθμό που φάνηκε να τον βολεύει στο Περιστέρι, χωρίς να γίνεται δηλαδή τίποτα στο ματς, μέχρι που πήρε το προβάδισμα (34’). Εκτοτε όμως, «ξύπνησαν» οι Περιστεριώτες και πριν καν βγει το ημίχρονο είχαν γυρίσει το ματς. Εχασαν πέναλτι στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, χωρίς όμως οι Κρητικοί να αλλάξουν το μομέντουμ και να φανούν ικανοί να δημιουργήσουν συνθήκες ισοφάρισης. Δέχτηκαν και τρίτο γκολ (73’) και έτσι, game over (ήττα με 3-1).
Αποτέλεσμα και κυρίως εικόνα ανάλογη των όσων συνόδευσαν την καλοκαιρινή τους προετοιμασία, αλλά και τα σχόλια του κόουτς Νιόπλια κατά τη διάρκειά της. Καθυστέρηση στις μεταγραφές, ακόμη λείπουν ουσιώδη κομμάτια του αγωνιστικού τους παζλ, ξεκάθαρο πως έχει χαθεί πολύς και σημαντικός χρόνος, που -τουλάχιστον μέχρι να συμπληρωθεί το ρόστερ- θα καθρεφτίζεται στο γήπεδο.
Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Ντίκο (νιόφερτος επ.), αποθεραπεύτηκε έγκαιρα και είναι διαθέσιμος ο αναντικατάστατος Νέιρα (χαφ), δεν πρόλαβε και παραμένει εκτός δράσης ο Τσιλιανίδης (εξτρέμ), όπως και οι ανέτοιμοι ακόμη Ντουρμισάι (επ.), Καμάου (εξτρέμ).
Λίγα πράγματα και δημιουργικά και ανασταλτικά στο α’ ημίχρονο της φιλοξενίας του Ιωνικού στην πρεμιέρα, με τους «πράσινους» να τα βρίσκουν δύσκολα από το πρέσινγκ των αντιπάλων τους, οι οποίοι ήταν αυτοί που έχασαν την κορυφαία ευκαιρία του ημιχρόνου. Στο τέλος του όμως, μια ατομική ενέργεια του Σπόραρ έφερε το πέναλτι με το οποίο άνοιξαν το σκορ και έτσι, με απόλυτα «επαγγελματικό» τρόπο, χωρίς να απειλήσουν, αλλά και χωρίς να απειληθούν, κράτησαν το προβάδισμα στο β’ ημίχρονο (1-0).
Σίγουρα δεν ήταν θεαματική η πρεμιέρα των Κυπελλούχων, το ζητούμενο όμως δεν ήταν αυτό. Με «τεσσάρες» και «πεντάρες» ξεκίνησαν στα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια τους πέρυσι και στο μισό του πρωταθλήματος είχαν μείνει τόσο πίσω που υπήρχαν αμφιβολίες αν θα προλάβαιναν να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ζητούμενο συνεπώς, ειδικά φέτος με τις προσδοκίες σαφώς αυξημένες, είναι η σταθερότητα.
Και ακόμη περισσότερο, αποτελεσματικότητα εκτός έδρας. Χαρακτηριστικό πως πέρυσι, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν 6 αγώνες σε γήπεδα της περιφέρειας, με πολύ κακό απολογισμό: 5 ήττες και 1 νίκη. Μάλιστα, η νίκη αυτή έγινε επί της Λαμίας σε ουδέτερο γήπεδο (Πανθεσσαλικό).
Πολλά τα προβλήματα των «πράσινων» στο Ηράκλειο. Τοο πλέον αναμενόμενο η μη διαθεσιμότητα λόγω του προβλήματος στην ωμοπλάτη με το οποίο έφτασε στην Αθήνα και έτσι δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, του μεγάλου καλοκαιρινού μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Μπερνάρ.
Η προσοδοφόρος πώληση του Αλεξανδρόπουλου (4,5 εκατ. ευρώ, συν ποσοστό μεταπώλησης) αποψίλωσε τελείως το κέντρο των φιλοξενούμενων. Τρεις όλοι κι όλοι οι χαφ που έχουν απομείνει στη διάθεση του κόουτς Γιοβάνοβιτς, οι Κουρμπέλης, Ρουμπέν και Τσέριν και αυτοί, λογικά, θα ξεκινήσουν και πάλι (όπως και στην πρεμιέρα), με τον 19χρονο προερχόμενο από τον ΠΑΟ Β’ Φρόκου να είναι η μοναδική εναλλακτική στον πάγκο.
Εχει και συνέχεια, αφού στη δεδομένη απουσία του Σένκεβελντ προστέθηκε και αυτή του παρτενέρ του στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, του Μάγκνουσον (νιόφερτος στόπερ), ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς της πρεμιέρας. Ενδεικτικό όλων πως στην αποστολή συμπεριλήφθηκε μέχρι και ο ξεχασμένος, παντελώς εκτός πλάνων Πορτογάλος χαφ Σαβιέρ, ενώ σταθερά εκτός αυτής παραμένει ο φευγάτος Διούδης (τερμ.).