ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ
17:30
08.04

ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ

Χωρίς φρένα στο Ηράκλειο η Λαμία
Θεόδωρος Βαρδινογιάννης (8.500)
550
15° C Συννεφιασμένος
Cosmote Sport 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΦΗ - ΛΑΜΙΑ

Facts Αγώνα

ΠΛΕΪ AOYT
Θ. ΟΜΑΔΑ Β. ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 33 28 8 9 11 28-30
2 ΟΦΗ 30 28 7 9 12 25-35
3 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 29 28 7 8 13 28-43
4 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 28 28 5 13 10 21-32
5 ΛΑΜΙΑ 23 28 4 11 13 18-46
6 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 23 28 4 11 13 24-44
7 ΙΩΝΙΚΟΣ 21 28 5 6 17 17-44
8 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19 28 3 10 15 16-40

TI ΙΣΧΥΕΙ
Τρίτη αγωνιστική των πλέι άουτ, σειράς 7 αγωνιστικών. Όλοι παίζουν με όλους, μεταφέροντας τους βαθμούς από την κανονική περίοδο. Οι τέσσερις πρώτοι θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους, οι τέσσερις τελευταίοι, τρία. Οι δύο τελευταίοι της τελικής κατάταξης, υποβιβάζονται.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Οι βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες, αθροιστικά σε κανονική περίοδο και πλέι άουτ 2) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες, αθροιστικά σε κανονική περίοδο και πλέι άουτ 3) Η καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΟΦΗ – ΛΑΜΙΑ 0-0
Β’ ΓΥΡΟΣ: ΛΑΜΙΑ – ΟΦΗ 1-4

* 8-5-4 υπέρ του ΟΦΗ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, 3-3-2 υπέρ των Κρητικών η συνολική παράδοση των αναμετρήσεων που έχουν γίνει στο Ηράκλειο. 6-3-3 και 2-2-1, οι αντίστοιχες επιδόσεις σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας πρωταθλήματος.

* Τα 7 από τα 10 τελευταία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες (ανεξαρτήτως έδρας) είχαν 2-3 γκολ. Συνολικά από τις 14 φορές που έχουν συναντηθεί στο πρωτάθλημα, στις 10 προέκυψε «2-3 γκολ».

* Σε αυτή την πενταετία που βρίσκεται στη Super League, η Λαμία έχει αγωνιστεί 5 φορές στο Ηράκλειο και μόνο σε ένα ματς κατάφερε να σκοράρει (στο 1-3 της σεζόν 2018-19).

ΟΦΗ
Ρεπορτάζ

Ξεπέρασε άνετα την αρχική, αλλά παντελώς ακίνδυνη, φούρια του ΠΑΣ και προηγήθηκε νωρίς (18’), φέρνοντας τελείως το παιχνίδι στα μέτρα του. Δεν δυσκολεύτηκε να το κρατήσει εκεί στο υπόλοιπο του α’ ημιχρόνου, διατήρησε τον έλεγχο και στο β’, αλλά σε αυτό το διάστημα απειλήθηκε δις, γλυτώνοντας την ισοφάριση πρώτα χάρη στο δοκάρι του (68’) και εν συνεχεία χάρη σε επέμβαση του κίπερ Μανδά (82’, 1-0).

Πρώτη νίκη των Κρητικών στα Ιωάννινα μετά από 22 χρόνια, τερμάτισαν έτσι ένα αρνητικό σερί (ισοφάριση του χειρότερου με τον Νταμπράουσκας στον πάγκο) 3 αγωνιστικών, τελειώνοντας ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια που θα μπορούσαν έστω και με μεγάλη δόση φαντασίας (και στατιστικής) να τους εμπλέξουν σε μπελάδες.

Το θέμα πλέον, να τελειώσει θετικά η χρονιά, ξορκίζοντας τα διάφορα χτικιά που κατατρέχουν τους γηπεδούχους. Δύο σερί νίκες δεν έχουν κάνει στο πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο του 2022. Τόσες όλες κι όλες έχουν πανηγυρίσει φέτος στο Ηράκλειο (επί Λεβαδειακού και Αστέρα, αμφότερες με γκολ μετά το 80’), μετρώντας μετά τον β’ γύρο μόλις 1 νίκη σε 7 ματς στο «σπίτι» τους και πετυχαίνοντας σε αυτά μόλις 2 γκολ.

Αγωνιστικά Νέα

Αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει ο Μεγιάδο (αμ. χαφ, 22/0), όχι όμως και ο Μπαλογιάννης (αρ. μπακ-χαφ, 23/1), νοκ-άουτ τέθηκε εκ νέου ο Τσιλιανίδης (μεσοεπιθετικός, 11/1), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκαν οι Ντζου (εξτρέμ, 11/1), Μπιφουμά (επ., 9/0) και εκ νέου οι Θεοδουσουλάκης (χαφ, 6/0), Αποστολάκης (δ. μπακ, 2/0).

ΛΑΜΙΑ
Ρεπορτάζ

Δεινοπάθησε στο ξεκίνημα στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να έχει 4 πολύ καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο του ματς. Κυρίως ελέω κίπερ Γκαραβέλη δεν το πλήρωσε και σταδιακά, μετά το εικοσάλεπτο, ισορρόπησε, απορροφώντας την πίεση, χωρίς πάντως να απειλεί ιδιαίτερα.

Το ανάλογο ξεκίνημα των Αγρινιωτών στο β’ ημίχρονο της κόστισε, μένοντας πίσω στο σκορ στο 53’. Εκ των πραγμάτων ανοίχτηκε και μέσα σε 97 δευτερόλεπτα κατάφερε να βρει 2 γκολ και να γυρίσει το παιχνίδι (66’, 67’), κάνοντας έκτοτε διαχείριση του προβαδίσματος, το οποίο και άνετα κράτησε αλλά και διεύρυνε, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις (3-1).

Έκανε έτσι την… συνηθισμένη της νίκη στο Αγρίνιο στα πλέι άουτ (τρίτη σερί σεζόν), για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2019 έκανε δεύτερη σερί νίκη, ξεκινώντας με το «2 στα 2» την έξτρα αυτή αγωνιστική διαδικασία και συνεχίζοντας το φοβερό ντεμαράζ της με τον Βόκολο στον πάγκο.

Σε 6 αγωνιστικές πλέον με τον Έλληνα τεχνικό έχει κερδίσει τους 11 από τους 23 βαθμούς της συγκομιδής της, παραμένοντα αήττητη στις 5 τελευταίες (ηττήθηκε μόνο στο ντεμπούτο του Βόκολου από τον Ολυμπιακό), έχοντας σημειώσει τα 9 από τα 18 της γκολ σε αυτό το διάστημα.

Και το κυριότερο; Όχι μόνο βγήκε από τη ζώνη, αλλά τη δεδομένη στιγμή μοιάζει – και από τα αποτελέσματά της αλλά και από την εικόνα της στο γήπεδο – να είναι η πιο φορμαρισμένη από την τετράδα των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή τους.

Αγωνιστικά Νέα

Εξέτισαν ο Ντε Βινσέντι (χαφ, 23/4), Μανούσος (επ., 23/0), δεν ταξίδεψαν οι Σλίβκα (χαφ, 25/1), Ασκόβσκι (εξτρέμ, 16/0) και εκ νέου οι Αντέτζο (στόπερ, 16/0), Ρόμανιτς (εξτρέμ, 11/0), επιστρέφουν ύστερα από καιρό σε αποστολή οι νιόφερτοι Παύλοβετς (στόπερ, 3/0), Τόσιτς (στόπερ/αρ. μπακ-χαφ/εξτρέμ, 1/0), μεσοβδόμαδα έλυσε το συμβόλαιό του ο εκτός πλάνων το τελευταίο διάστημα Σαράνοβ (τερμ., 20/0).

Casino