Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΡΤΟ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Facts Αγώνα
* Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. – ΠΟΡΤΟ 2-2
* Στο Λιγκ Καπ (19/1): Σπόρτινγκ Λ. – Πόρτο 2-1 στην ουδέτερη Λεϊρία.
* Παραδοσιακό ντέρμπι.
* Η Πόρτο δεν έχει χάσει εδώ και 5 χρόνια από τη Σπόρτινγκ σε επίπεδο πρωταθλήματος (5-3-0 και στις δύο έδρες)!
Φθηνά τη γλίτωσε τη Δευτέρα στο «σπίτι» της Μαρίτιμο, όπου χρειάστηκε ένα πέναλτι -που κέρδισε ο υιός Κονσεϊσάο- στο 93’ για να φτάσει στο διπλό (1-2) και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Ευτύχησε να προηγηθεί στο 14’, σε μια αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο δέχθηκε άμεση απάντηση (18’), σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα. Στη συνέχεια κυριάρχησε, αλλά ήταν φλύαρη επιθετικά.
Μάλιστα, υπήρχαν στιγμές που απειλήθηκε σοβαρά με το 2-1, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 84’. Από ‘κει και πέρα, διεύρυνε το αήττητο σερί της (10-4-0) στην εγχώρια λίγκα και το συναπάντημα με τη Σπόρτινγκ έχει χαρακτήρα τελικού, αφού σε περίπτωση ήττας, μάλλον θα πρέπει να παραδώσει το… στέμμα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σκοράρει και στα 54 προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος!
Ο «οργανισμός» Πόρτο βυθίστηκε στη θλίψη λόγω του αιφνίδιου θανάτου του τερματοφύλακα του τμήματος χάντμπολ του συλλόγου. Στο 100% ο χρησιμότατος χαφ Οτάβιο (13/3), πλησιάζει σε επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης ο έμπειρος στόπερ Μαρκάνο. Με 4-4-2 παρατάσσει την ομάδα του ο Κονσεϊσάο. Την Τετάρτη φιλοξενεί την Μπράγκα στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου.
Ασταμάτητη, καλπάζει προς τον τίτλο! Ξεπάστρεψε στο… ρελαντί την Πορτιμονένσε (2-0 εντός έδρας) και συμπλήρωσε 20 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα (17-3-0)! Ξεκίνησε δυνατά και απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων (27’, 31’) από το πρώτο μέρος. Εκτοτε, έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους, που είχαν 2-3 καλές στιγμές για να μειώσουν. Παρ’ όλα αυτά, κράτησε το 2-0 μέχρι τέλους.
Κατά συνέπεια, πάει με «αέρα» 10 πόντων στο ντέρμπι και γνωρίζει ότι με νίκη θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για την πρώτη κούπα στη λίγκα μετά από 19 χρόνια. Αξιο αναφοράς πως η τελευταία φορά που κατέγραψε τόσα πολλά τρίποντα στις 20 πρώτες αγωνιστικές ήταν το 1950! «Οι άλλοι σκοράρουν στο 90’, όμως η Σπόρτινγκ έχει… άστρο», είπε με δόση ειρωνείας ο τεχνικός Αμορίμ και πρόσθεσε: «Το ντέρμπι είναι για εμάς “όλα ή τίποτα”».
Αρκετοί φίλαθλοί της ντόπαραν ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Πόρτο. Νοκ άουτ τέθηκε ο νιόφερτος φορ Παουλίνιο (3 συμ.), δεν αναφέρονται άλλα προβλήματα απουσιών. Δεν αποχωρίζεται το 3-4-2-1 ο Αμορίμ. Στο Βανκούβερ μετακομίζει ο εφεδρικός μπακ Μπρούνο Γκασπάρ.