Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΤΝΙΠΡΟ - 1 – ΒΑΝΤΟΥΖ
Facts Αγώνα
Τρίτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων. Ο 1ος κάθε ομίλου προκρίνεται στη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο 2ος στην προκριματική φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας: 1) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. διαφορά τερμάτων, β. καλύτερη επίθεση), 2) Συνολική διαφορά τερμάτων, 3) Συνολική καλύτερη επίθεση, 4) Συνολική καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 5) Περισσότερες νίκες, 6) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 7) Βαθμοί ποινής, 8) Κατάταξη στην OYEΦΑ.
* Το ματς θα διεξαχθεί στην ουδέτερη Κόζιτσκα Αρένα, που βρίσκεται 1.265 χλμ. μακριά από τη φυσική έδρα της Ντνιπρό.
* Θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
* Η ήττα 4-1 από την Άλκμααρ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή μετά από 7 ματς (3-4-0). Έχει σκοράρει ακριβώς 1 γκολ στα 8 από τα 10 πιο πρόσφατα. G/G τα 7 από τα 8 πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά της παιχνίδια.
Εντυπωσιάζει φέτος, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. Κατάφερε να κρατήσει κάποια από τα μεγαλύτερα ταλέντα της και μπορεί να ξεκίνησε με ήττα στον όμιλο, όμως επιβλήθηκε με 3-1 του Απόλλωνα στη Λεμεσό για την πρώτη νίκη.
Η πορεία της είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή στο πρωτάθλημα, όπου έχει κάνει το 4 στα 4 με εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην τελευταία από αυτές επιβλήθηκε με 3-0 εκτός έδρας της Λβιβ στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει χάσει τον ρυθμό της.
Τελείωσε τα πάντα από το πρώτο ημίχρονο (0-2) και μπόρεσε να κάνει συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη, για να κυνηγήσει το όνειρο της πρόκρισης στην Ευρώπη. Η επιλογή του Κούτσερ για τον πάγκο δείχνει ιδανική.
Σταθερά εκτός παραμένουν οι Λουκασέβιτς (βασικός μπακ-χαφ) και Ναζαρένκο (βασικός μέσος) για την Ντνιπρό.
Ήρθε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στη διοργάνωση. Γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στην έδρα της Άλκμααρ, ωστόσο έχει πράγματα να κρατήσει από την εμφάνισή της. Ήταν το γκολ του Γκέλτσερ (χαφ) στο 22’ που ισοφάρισε το γρήγορο 1-0 (12’) αλλά και η καλή – για τα δεδομένα – απόδοση μέχρι το 75’.
Καθοριστική και κομβική για το τελικό αποτέλεσμα η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του βασικού γκολκίπερ Μπούχελ, που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Λίγο η ποιότητα της γηπεδούχου, λίγο η έδρα και το αριθμητικό μειονέκτημα οδήγησαν στα τρία γκολ που όμως μπήκαν μετά το 80’ (81, 90+2’, 90+6’). Δεν έχει κριθεί ακόμη τίποτε ως προς την πρόκριση, αρκεί να πάρει θετικά αποτελέσματα στο ζευγάρωμα αυτής και της επόμενης αγωνιστικής με την Ντνίπρο.
Από το κακό στο χειρότερο η πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Ελβετίας. Γνώρισε ακόμη μια ήττα από την Στάντ Ούσχι, 0-2 εντός έδρας και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 4β. Πάλι καλά που υπάρχει η Ξαμάξ (1β.) ουραγός και κρατάει τη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Δείχνει πάντως ότι όσο διαρκεί η ευρωπαϊκή πορεία, δύσκολα θα «σηκώσει κεφάλι».
Μοναδική απουσία αυτή του τιμωρημένου γκολκίπερ Μπούχελ, ο οποίος αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με την Άλκμααρ. Ο Φόζερ αναμένεται να πάρει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Δεν αλλάζει η 3άδα στην άμυνα, με την οποία θα προσπαθήσει να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των αντίπαλων επιθετικών.