ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΤΣΕΛΣΙ
19:45
06.09

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΤΣΕΛΣΙ

Χωρίς Τιάγκο Σίλβα, με Ομπαμεγιάνγκ η Τσέλσι
ΜΑΞΙΜΙΡ (35.123), ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Cosmote Sport 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΤΣΕΛΣΙ

Facts Αγώνα

* Πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων. Ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο 3ος συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας: 1) Μεταξύ τους παιχνίδια (α. διαφορά τερμάτων, β. καλύτερη επίθεση), 2) Διαφορά τερμάτων, 3) Καλύτερη επίθεση, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 5) Περισσότερες νίκες, 6) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 7) Βαθμοί ποινής, 8) Κατάταξη στην OYEΦΑ.

* Η Τσέλσι είναι ο 9ος διαφορετικός αγγλικός σύλλογος που θα αντιμετωπίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σε 19 αναμετρήσεις, έχει απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Οι 2 επικρατήσεις, πάντως, ήρθαν στα 3 πιο πρόσφατα. Για τους Λονδρέζους, είναι η πρώτη φορά που θα κοντραριστούν με ομάδα της Κροατίας.

* Αυτή είναι η 8η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις προηγούμενες 7 προσπάθειές της, απέτυχε να προκριθεί στη νοκ-άουτ φάση. Μόνο η Μπριζ (9) έχει περισσότερες συμμετοχές χωρίς να περάσει ποτέ στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Ρεπορτάζ

Πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση περνώντας το εμπόδιο της Μπόντο Γκλιμτ στα πλέι οφ, στην παράταση με 4-1. Έτσι, για 7η φορά στην ιστορία της, θα αγωνιστεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο μεταξύ, συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει 22 βαθμούς σε 8 αγώνες (7-1-0) ξεφεύγοντας ήδη στο +8 από τη 2η Σλάβεν Μπελούπο. Την Παρασκευή κέρδισε άνετα εντός έδρας τη Ριέκα με 3-1, για ακόμα μία φορά όμως (και σε κάθε εγχώριο ματς) παραβιάστηκε η εστία της.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στατιστικό πως από τους 42 αγώνες που έχει δώσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (όχι Κύπελλο Πρωταθλητριών), επικράτησε μόλις 5 φορές, οι 4 από αυτές εντός έδρας. Από τις ομάδες που έχουν δώσει πάνω από 30 παιχνίδια στη διοργάνωση, έχει το τρίτο χειρότερο ποσοστό νικών (12%), μπροστά μόνο από ΑΕΚ (7%) και Στεάουα Βουκουρεστίου (10%).

Ο προπονητής Άντε Τσάσιτς βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας και στους ομίλους της σεζόν 2012-13. Είχε αναλάβει τα πρώτα 5 παιχνίδια, τα οποία έχασε. Αν ηττηθεί και σήμερα, θα γίνει μόλις ο δεύτερος προπονητής που θα έχει τις περισσότερες ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

«Περιμέναμε πως και πως ένα τέτοιο, πολύ μεγάλο παιχνίδι, ως επιβράβευση για το πρωτάθλημα που πήραμε. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και είμαι σίγουρος πως θα όλοι μας θα επωφεληθούμε από αυτή τη διοργάνωση. Δεν θα είμαστε φαβορί σε κανένα παιχνίδι, αλλά θα κυνηγήσουμε τις ευκαιρίες μας σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης ο κόουτς Τσάσιτς.

Αγωνιστικά Νέα

Θα λείψει για αρκετούς μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού ο βασικός στόπερ Μπόσκο Σούταλο. Εκτός επίσης έμειναν και οι Ντιλάβερ (αναπληρωματικός στόπερ), Μέναλο (εφεδρικός μεσοεπιθετικός). Μάχη για μια θέση στην κορυφή της επίθεσης, ανάμεσα στον φορμαρισμένο Πέτκοβιτς (3 γκολ στα 4 τελευταία) και τον πάντοτε επικίνδυνο Ελβετό φορ Ντρίμιτς. Ανοιχτό και το σενάριο, πάντως, να παραταχθεί με τρεις στόπερ. Κρατά κλειστά τα… χαρτιά του ο Άντε Τσάσιτς.

ΤΣΕΛΣΙ
Ρεπορτάζ

Πολύ σκληρή για να… πεθάνει, υπέταξε τη Γουέστ Χαμ (2-1 εντός) το Σάββατο και επανήλθε άμεσα στις νίκες αφήνοντας πίσω της την οδυνηρή ήττα από τη Σαουθάμπτον. Βρέθηκε πίσω στο 62’, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα και η αμυντική γραμμή της είχε τραγική αντίδραση.

Παρ’ όλα αυτά, έδειξε χαρακτήρα και αυταπάρνηση για να φτάσει στην ανατροπή με δύο τέρματα στο τελευταίο τέταρτο (76’, 88’) κι ενώ στο 87’ την έσωσε το δοκάρι. Στο 90’ στάθηκε τυχερή για δεύτερη φορά, αφού ακυρώθηκε τέρμα των φιλοξενούμενων με τη χρήση του VAR.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη σεζόν έφτασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συμμετέχει για 19η φορά στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ προκρίθηκε στις 17 από τις 18 προηγούμενες παρουσίες της εκεί.

Να σημειωθεί ότι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα 11 τελευταία εκτός έδρας της στο Τσάμπιονς Λιγκ (8 νίκες, 2 ισοπαλίες). Μάλιστα, αυτή η ήττα ήταν η μοναδική της στα 17 πιο πρόσφατα (εντός κι εκτός έδρας) ματς της σε ομίλους (11-5-1). Μόλις 2 ήττες έχει υποστεί στις 18 προηγούμενες πρεμιέρες της στη διοργάνωση (11-5-2).

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μια ομάδα που είναι συνηθισμένη στις νίκες. Της αξίζει να βρίσκεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμένουμε να παίξουν με ποιότητα και πάθος. Θα είμαστε έτοιμοι όμως και θα τα δώσουμε όλα», ανέφερε ο τεχνικός Τούχελ.

Αγωνιστικά Νέα

Πρεμιέρα με τη φανέλα της έκανε ο νεοαποκτηθείς Φοφανά (στόπερ). Διαθέσιμοι για ντεμπούτο οι νεοφερμένοι Ζακάρια (χαφ) και Ομπαμεγιάνγκ (επιθετικός). Πρόβλημα τραυματισμού αποκόμισε και λογικά δεν θα αγωνιστεί ο βασικός γκολκίπερ Μεντί. Εκτός αποστολής έμεινε για να ξεκουραστεί ο πολύτιμος Τιάγκο Σίλβα (στόπερ). Χάνει ένα ακόμα ο σημαντικός χαφ Καντέ. Θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του ο Τούχελ.

Casino