Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΜΠΑΓΕΡΝ
Facts Αγώνα
* Πέντε φορές έχει υποδεχθεί η Ντινάμο την Μπάγερν και έχει φτάσει σε 2 νίκες, ενώ ηττήθηκε μόλις 1 φορά. Βέβαια, το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι είχε διεξαχθεί το 2000 στο Κίεβο, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 2-0 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδικό διπλό των Βαυαρών το 1994.
* Μόλις 1 νίκη έχει πετύχει η Ντινάμο στα 10 πρώτα ματς του Λουτσέσκου στη διοργάνωση, σκοράροντας 4 γκολ. Είναι η χειρότερη επίδοση μετά το ΑΠΟΕΛ του Δώνη (2014-2017).
* Η Μπάγερν είναι αήττητη στα τελευταία 20 εκτός έδρας παιχνίδια της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (16-4-0). Στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει συνολικό πρόσφατο ρεκόρ 23-3-0. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σκόραρε και στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές του ομίλου.
* Στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου έχει πρόσφατο ρεκόρ 23-3-0. Τελευταία ήττα το 0-3 απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Παρίσι.
* Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έχει σημειώσει 28 γκολ και έχει δώσει 6 ασίστ στα τελευταία 20 παιχνίδια του με την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ. 20 νίκες μέτρησαν οι Βαυαροί σε αυτά. Στις προηγούμενες οκτώ εμφανίσεις του με την Μπάγερν στη διοργάνωση σκόραρε.
* Ο Λιρόι Σανέ έχει απολογισμό τεσσάρων γκολ και τεσσάρων ασίστ στο τρέχον Τσάμπιονς Λιγκ.
Οχι μόνο έχει μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου, αλλά ψάχνει ακόμα το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση. Εχει κάνει μόλις 9 τελικές προσπάθειες εντός εστίας, που για αντιπαραβολή είναι λιγότερες από όσες έχει κάνει μόνος του ο Λεβαντόφσκι (12) για την Μπάγερν!
Ο Λουτσέσκου δεν πιστεύει τόσο στους παίκτες του και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι παίζει πολύ φοβισμένα εκτός των συνόρων. Ουσιαστικά, ελπίδες πρόκρισης δεν υπάρχουν, καθώς θα πρέπει να κάνει το 2 στα 2 και να περιμένει νίκη της Μπενφίκα επί της Μπαρτσελόνα, αλλά και ήττα των Καταλανών από την Μπάγερν στο φινάλε.
Θα κυνηγήσει, λοιπόν, την 3η θέση (η λογική λέει κόντρα στην Μπενφίκα). Και πάλι, όμως, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της, ειδικά με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής. Προέρχεται από εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 6-1 επί της Τσερνομόρετς, μία ομάδα στην οποία έχει δώσει πολλούς δανεικούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων αγωνίστηκαν σε αυτό το παιχνίδι και προκάλεσαν διάφορα σχόλαι… Το ένα γκολ που σκόραρε ήταν καλύτερο από το άλλο, κάτι που έκανε καλό στην αυτοπεποίθησή της.
«Στο πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι να έρθει το πέναλτι. Στη συνέχεια, όλα πήγαν στραβά. Οι μεγάλες ομάδες πάντα παίρνουν σφυρίγματα. Το επίπεδο των παικτών μου και η εμπειρία τους συνεχώς και ανεβαίνει. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να εξελισσόμαστε. Δεν έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να κερδίσουν την Μπάγερν. Το μόνο που τους ζήτησα είναι να παίξουν με τέτοιο τρόπο, που στο τέλος του αγώνα θα έχουν το κεφάλι τους ψηλά», είπε ο Λουτσέσκου.
Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπισέντιν (βασικός φορ), Ποπόβ (βασικός στόπερ), Σουπριάγκα (αναπληρωματικός φορ) και Νεσερέτ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας). Επέστρεψαν και είναι έτοιμοι οι Μικολένκο (αμυντικός) και Κούλατς (φορ).
Αποχώρησε ηττημένη με 2-1 από το Αουγκσμπουργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Δίκαια. Και φλύαρη ήταν επιθετικά παρά το 79% στην κατοχή μπάλας, και η ένταση της έλειψε αμυντικά. Εύκολα γκολ δέχτηκε στο πρώτο 45λεπτο, μείωσε στο 38′ μα στο δεύτερο 45λεπτο με το ζόρι κατάφερε να βρει δύο καλές στιγμές.
Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν «γκέλαρε» για τρίτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. Κι αν στην πρεμιέρα, στο 1-1 στην Γκλάντμπαχ, ήταν… πρεμιέρα και στην ήττα (1-2) απ’ την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πλήρωσε κυρίως την αστοχία της, στο Αουγκσμπουργκ έκανε το χειρότερο παιχνίδι της στη σεζόν. Ειδικά αμυντικά. «Την Τετάρτη συζητούσαμε για το πώς δεχόμαστε συνέχεια γκολ με τον ίδιο τρόπο. Την Παρασκευή κάναμε ξανά τα ίδια λάθη. Είναι η πρώτη φορά που είμαι πραγματικά πικραμένος και απογοητευμένος μετά από παιχνίδι μας», σχολίασε ο τεχνικός της Μπάγερν.
Εκτός από την άμυνα πρόβλημα υπήρξε και στη μεσαία γραμμή. Ο Ζάμπιτσερ απέτυχε στην κάλυψη της απουσίας του Κίμιχ. Και το λάθος που στοίχισε το δεύτερο γκολ έκανε (μαζί φυσικά με την έλλειψη αντίδρασης στο σφάλμα από τους συμπαίκτες του) και πολλές μεταβιβάσεις δίχως νόημα, προς τα πίσω, όπως είπε και ο Νάγκελζμαν μετά τη συνάντηση. «Υπήρχαν χώροι που δεν τους αξιοποίησε σωστά», πρόσθεσε.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ η πρόκριση στην επόμενη φάση έχει εξασφαλιστεί. Μπάγερν είναι όμως. Πάντα θέλει να κερδίζει. Ανεξάρτητα από την ενδεκάδα που θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει. Αν κερδίσει (όπως και αν δεν χάσει) εξασφαλίζει την πρωτιά στο γκρουπ. Την εξασφαλίζει ακόμα και αν ηττηθεί και συνάμα η Μπενφίκα δεν ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα.
Μπορεί και να σπάσει και ένα ρεκόρ της Παρί Σεν Ζερμέν επίσης. Η γαλλική ομάδα είχε σημειώσει 25 γκολ σε όμιλο της σεζόν 2017-2018. Αυτή τη στιγμή η Μπάγερν έχει πετύχει 17 τέρματα στο γκρουπ και είναι… σε καλό δρόμο. Ισως ισοφαρίσει τουλάχιστον τη δική της καλύτερη παραγωγή σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, τα 24 γκολ της σεζόν 2019-2020.
Μπορεί επίσης να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ που θα σημειώσει τουλάχιστον τέσσερα γκολ σε τέταρτο σερί παιχνίδι της στην διοργάνωση. Αυτά είναι τα όμορφα. Τα άσχημα έχουν έρθει από την υπόθεση των ανεμβολίαστων ποδοσφαιριστών της. Η Μπάγερν έγινε ο πρώτος σύλλογος που ενημερώνει επισήμως πως όσοι ανεμβολίαστοι ποδοσφαιριστές της μπαίνουν σε καραντίνα, δεν θα πληρώνονται για το σχετικό διάστημα.
Η θέση της είναι δεδομένη. Είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση των ποδοσφαιριστών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο επίσης είναι δεδομένη. Δεν θέλουν να το κάνουν. Κι ας δέχτηκαν σχετικές παροτρύνσεις από τα στελέχη της διοίκησης. Αγωνιστικά δεν υπάρχει πρόβλημα απόψε. Κι ας είναι λειψή η αποστολή. Η πρόκριση έχει επιτευχθεί ήδη. Σε βάθος χρόνου όμως, η υπόθεση είναι πρόβλημα.
Νέα απώλεια ο τιμωρημένος, συνήθως βασικός, κεντρικός αμυντικός Ουπαμεκανό (11/0). Εκτός αποστολής καθώς μπήκαν σε καραντίνα έμειναν ο συνήθως βασικός μεσοεπιθετικός Γκνάμπρι (12/6), ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Μουσιάλα (11/2), ο αναπληρωματικός επιθετικός Τσουπό-Μοτίνγκ (9/3) και ο αναπληρωματικός χαφ Κιζάνς (0/0). Είναι αμφίβολος ο αναπληρωματικός χαφ Ζάμπιτσερ (8/0).
Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνουν ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ Στάνισιτς (8/0), ο συνήθως βασικός κεντρικός αμυντικός Ζίλε (11/0) και ο βασικός αμυντικός χαφ Κίμιχ (11/3). Είναι διαθέσιμος μετά από απουσία παιχνιδιού ο συχνά βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός Κομάν (6/2), αλλά μπορεί και να προφυλαχθεί.