ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ
19:30:00
28.02

ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ

Απόστολος Νικολαϊδης (16.003)
11° C Συννεφιασμένος
Novasports 1
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΕΚ

Facts Αγώνα

Α’ ΓΥΡΟΣ: ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

* 67-54-49 υπέρ του Παναθηναϊκού η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 35-28-14 υπέρ του «τριφυλλιού» αυτή των αναμετρήσεων που έχουν γίνει με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο. Σε επίπεδο πρωταθλήματος, 56-41-39 υπέρ των «πράσινων» ο συνολικός απολογισμός, 31-24-11 ο υπέρ τους απολογισμός στα παιχνίδια που έχουν γίνει στην έδρα τους. 

* Μπόλονι εναντίον ΑΕΚ: 5 νίκες και 1 ήττα σε 6 αγώνες.

Δείτε γκολ από προηγούμενα παιχνίδια Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Ρεπορτάζ

Αθλιος στο α’ μέρος στο Αγρίνιο, μένει νωρίς πίσω στο σκορ από τον Παναιτωλικό (6’), χωρίς έκτοτε να μπορεί να κάνει το παραμικρό. Η εικόνα αλλάζει στο β’ μέρος, το πρώτο 25λεπτο του είναι μακράν το καλύτερο και δημιουργικότερο του στη σεζόν, όχι όμως και το αποτελεσματικότερο. Χάνει σωρεία ευκαιριών και αυτό, τελικά, του κόστισε την ήττα (0-1). 

Απότομη η προσγείωση, τερμάτισε αήττητο σερί 9 αγωνιστικών, γνωρίζοντας δεύτερη σερί ήττα σε διάστημα τεσσάρων ημερών στο Αγρίνιο (είχε προηγηθεί αυτή από τον ΠΑΣ, όπου εκεί, στο γήπεδο του Παναιτωλικού, είχε υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο α’ ματς των «8» του Κυπέλλου) χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πατήσει για πρώτη φορά στη σεζόν ακόμη και στην 3η θέση. 

Ιδιαίτερη προφανώς σημασία για τις συνεχείς ανακατατάξεις της πεντάδας που ακολουθεί (εξ αποστάσεως) τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και θα μονομαχήσει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια δεν έχει, αφού οι αποστάσεις είναι μικρές και αλλάζουν με κάθε αποτέλεσμα. 

Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός (σ.σ. από τότε που επέστρεψε στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 6 αγώνες, με παθητικό μόλις 1 γκολ) έχει από το βράδυ του Σαββάτου παρέα στην 5η θέση τον Αστέρα, έχει την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ αν κερδίσει στο ντέρμπι και να πλησιάσει τον (2ο ακόμη) ΠΑΟΚ στο -2. 

Αγωνιστικά Νέα

Δεν πρόλαβε τελικά και αποκλείστηκε ο Σένκεβελντ (στόπερ, 20/1), αντίθετα επιστρέφουν έχοντας ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους οι Πούγγουρας (στόπερ, 17/0), Καρλίτος (φορ, 21/6) και έχοντας εκτίσει ο Αλεξανδρόπουλος (χαφ, 18/0). 

Διαθέσιμος ξεπερνώντας έγκαιρα τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Ιωαννίδης (φορ, 13/2), εκτός δράσης εξακολουθεί ο Σανκαρέ (νιόφερτος χαφ, 2/2), πάντα νοκ-άουτ οι χαφ Κουρμπέλης (κάπτεν, 10/1), Σαβιέρ (7/0), Μπουζούκης (9/0).
 

ΑΕΚ
Ρεπορτάζ

Αντί για 0-4 στο ημίωρο, ελέω των επεμβάσεων του κίπερ Αθανασιάδη κατάφερε να πάει στην ανάπαυλα ούσα μόλις 1-2 πίσω στο σκορ στη φιλοξενία του Αστέρα. Εξέλιξη που της επέτρεψε να αλλάξει τελείως το αγωνιστικό της πρόσωπο στο β’ μέρος, να κυριαρχήσει σε τέτοιο μάλιστα βαθμό να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται πως αδικείται από την τελική ισοπαλία (2-2). 

Για δεύτερη φορά με τον Χιμένεθ στον πάγκο έμεινε για δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, έχει μόλις 2 στις 6 τελευταίες αγωνιστικές, δέχεται 2 γκολ σε 5 διαδοχικά παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης (και σε 7 στα τελευταία 8, κρατώντας σε αυτό το διάστημα ανέπαφη την εστία της μόνο στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ). 

Αριθμητική τεκμηρίωση της άκρως προβληματικής ανασταλτικά και ασταθέστατης, τελείως ασυνεπής εικόνας της Ενωσης, η οποία παραμένει σε αυτό το «τρενάκι» των 5 ομάδων που θα διεκδικήσουν τα 3 (δεδομένα, μπορεί, αναλόγως και την εξέλιξη του Κυπέλλου να γίνουν 4) ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αυτονόητη συνεπώς (και ειδικά μετά και τη σαββατιάτικη νίκη του Αστέρα επί του ΠΑΟΚ) η σημασία που έχει για τη συγκεκριμένη μάχη το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι.  
 

Αγωνιστικά Νέα

Νέα απώλεια για τους «κιτρινόμαυρους» ο Ολιβέιρα (φορ, 20/5), ο οποίος τέθηκε εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα, ξεπέρασε τον δικό του τραυματισμό και επιστρέφει, παρότι δεν φαίνεται να είναι έτοιμος στο 100% και συνεπώς μοιάζει απίθανο να ξεκινήσει ο Σάχοβ (χαφ, 17/3), γυρίζει έχοντας αποθεραπευτεί και ο Μαχαίρας (εξτρέμ, 10/1).

Πάντα εκτός δράσης οι Τσιγκρίνσκι (στόπερ, 10/0), Μπακάκης (δ. μπακ, 11/0) και οι χαφ Σιμόες (18/2), Γαλανόπουλος (10/3), νοκ-άουτ τέθηκε και ο Σαμπανάτζοβιτς (χαφ, 2/0), το αξιοσημείωτο της αποστολής προκύπτει από την είσοδο σε αυτήν του μέχρι και… προχτές εκτός πλάνων Χιμένεθ Βασιλαντωνόπουλου (δ. μπακ, 5/0), ο οποίος μαζί με τον πιτσιρικά Ραντόνια και τον νιόφερτο Νταντσένκο (2/0) αποτελούν τους 3 δεξιούς μπακ που υπάρχουν στην αποστολή (χωρίς να είναι σίγουρο πως κάποιος εξ αυτών θα ξεκινήσει…). 
 

Casino