Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΙΜ
Facts Αγώνα
* Ντέρμπι της περιοχής του Ερό.
* Το ματς θα διεξαχθεί παρουσία 5.000 θεατών.
* Την τιμητική της έχει η ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (6-10-3). Μία νίκη της Νιμ στα 7 πιο πρόσφατα (4-2-1) από το 2000.
* 2-3 γκολ τα 5 από τα 7 ματς της τελευταίας 20ετίας.
* Αήττητη εντός έδρας η Μονπελιέ (4-5-0).
* N/G τα 5 από τα 7 πιο πρόσφατα.
Εννέα γκολ σε τρεις αγωνιστικές, που συνδυάστηκαν με νίκες επί σημαντικών αντιπάλων (π.χ. Λυών, Νις) και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ σε όλα τα ματς, έφτασαν το ηθικό της ομάδας στο ζενίθ. Εχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της μαζί με τη χρονιά 2011/12.
Στην έδρα της Ντιζόν την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά. Εμφάνιση κατώτερη του μετρίου, και ισοπαλία 2-2, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 90΄ με πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε μετά από αρκετά λεπτά μέσω var. «Πλήρωσε» το κακό της ξεκίνημα (1-0 στο 8’), αλλά και γενικότερα την έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι της, χαρακτηριστικό της περυσινής της χρονιάς.
Διατήρησε το αήττητο 4 αγώνων χάρη στο ατομικό ταλέντο της επιθετικής 3αδας Λαμπόρντ (ασίστ), Ντελόρ (γκολ) και Σαβανιέ (σκόρερ του 2-2). Θετικό το γεγονός –και ήταν το μόνο στο οποίο στάθηκε στο τέλος του αγώνα ο κόουτς Ντερ Ζακαριάν- ότι δεν ηττήθηκε σε μια κακή βραδιά, την πρώτη φετινή, ενώ αρνητικό βαθμό πήρε επίσης για πρώτη φορά η άμυνα.
Ευχάριστα τα νέα για τον κόουτς Μισέλ Ντερ Ζακαριάν, αφού θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους για μία ακόμη νίκη. Δεν αλλάζει το επιτυχημένο 3-4-1-2 με τον Σαβανιέ πίσω από τους “διόσκουρους” Λαμπόρντ και Ντελόρ.
Παραμένει με τη…μακρινή ανάμνηση της νίκης της πρεμιέρας, έκτοτε δεν έχει νίκη. Ακολούθησαν δύο δύσκολες ήττες ωστόσο επέστρεψε με μια υποσχόμενη εκτός έδρας εμφάνιση με τη Λυών (0-0), που θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη βάσει απόδοσης και ευκαιριών.
Η καλή εμφάνιση και το «Χ» του «Γκρουπάμα Στάντιουμ» δεν είχε συνέχεια, αφού έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με τη Λανς σώζοντας την παρτίδα μόλις στο 87’. Κακή στο 1ο ημίχρονο, σαν να έπαιζε εκτός έδρας η παρουσία της, δεν απέδωσε το αμυντικό πλάνο (0-1 στο 34’). Πήρε τα ηνία του αγώνα στην επανάληψη όμως δεν έβρισκε ανοιχτούς διαδρόμους κόντρα στην οργανωμένη άμυνα των «Λανσουά». Βοήθησαν οι αλλαγές του κόουτς Αρπινόν, θα χρειαστεί ενίσχυση και καλύτερες εμφανίσεις για να μην κινδυνεύσει φέτος.
Στο «στήσιμο» της ομάδας απέδωσε τους λόγους της ήττας ο κόουτς Ζερόμ Αρπινόν. «Δώσαμε ανεξήγητα πολλούς χώρους στους αντιπάλους, που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα δώρα μας. Εχουν ποιοτικούς επιθετικούς και (μας) το απέδειξαν με τον πιο πειστικό τρόπο. Κρατάμε μόνο το θετικό του ενός βαθμού, έστω και αν είχαμε μεγάλη ανάγκη τη νίκη».
Δύο εντός αποστολής και δύο εκτός για τον κόουτς Ζερόμ Αρπινόν που δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αλακούς (μπακ) και Ντούλιεβιτς (φορ), Αντίθετα, επιστρέφουν οι Μαρτίνεζ (στόπερ) και Μπενραχού (χαφ) αμφότεροι πιθανότατα στον πάγκο.