Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ U19 - ΟΥΓΓΑΡΙΑ U19
Facts Αγώνα
Προκριματική φάση για το Euro 2020. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι του ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους, 2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 5) Διαφορά τερμάτων, 6) Καλύτερη επίθεση, 7) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 8) Περισσότερες νίκες, 9) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες.
*Εχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες δύο φορές και μάλιστα πάλι για προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το μακρινό 2003. Στο Ισραήλ είχαν έρθει ισόπαλες με 0-0, ενώ στη Λιουμπλιάνα οι Σλοβένοι είχαν κερδίσει με 3-1.
Η ήττα στην Αλβανία στις αρχές Σεπτέμβρη δεν της επέτρεψε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League και τώρα ψάχνει τον τρόπο μέσω των προκριματικών να βρεθεί στα τελικά του Euro. Ο Αυστριακός κόουτς Χέρτσογκ που κάθεται στον πάγκο της από τον Αύγουστο του 2018 προσπαθεί να της περάσει ένα πιο επιθετικό στυλ και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματά της. Δεν έκανε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τους παίκτες που χρησιμοποίησε στο Nations League καθώς δεν ήθελε να διαταράξει την χημεία της ομάδας του. Εχει δύο συνεχόμενα εντός με Σλοβενία και Αυστρία και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία στα προκριματικά.
«Η Σλοβενία είναι μια καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Ξέρουμε πως αν δεν είμαστε πολύ επιθετικοί, θα μας πληγώσουν με την τεχνική και την ταχύτητά τους. Πρώτα πρέπει να κοιτάμε την ομάδα μας και να συγκεντρωθούμε στην δική μας απόδοση. Δεν είναι καλό για εμάς ότι κάποιοι παίκτες δεν παίζουν στην ομάδα τους αλλά πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Κάποιοι παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα και έχουν μεγάλη ποιότητα. Πιστεύω στους παίκτες μου, προς το παρόν δεν έχω λόγο να κάνω αλλαγές στην ομάδα μου» τόνισε ο κόουτς Χέρτσογκ.
Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει στα προκριματικά Euro και στο Nations League
Κακή πορεία στον όμιλο του Nations League και τελευταία θέση που την υποβίβασε στην Δ΄κατηγορία. Δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι, μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς αλλά το θετικό είναι πως σκόραρε στα 5/6 από αυτά. Ο κόουτς Μπενεντέτζιτς απολύθηκε μετά από ένα χρόνο στον πάγκο της και τη θέση του πήρε ο επίσης Σλοβένος, Ματίαζ Κεκ. Ο 57χρονος προπονητής επιστρέφει στην Εθνική Σλοβενίας για την δεύτερη θητεία του, οκτώ χρόνια μετά την πρώτη που διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Με αυτόν στον πάγκο οι Σλοβένοι πήγαν στο Μουντιάλ το 2010, έχοντας τερματίσει 2οι σε όμιλο προκριματικών και έχοντας περάσει στα τελικά από τα μπαράζ επί της Ρωσίας. Επέστρεψε στις κλήσεις ο Γιάν Ομπλακ (κίπερ, Ατλέτικο). Ο Κότνικ (κίπερ, Πανιώνιος) κόπηκε λόγω τραυματισμού και στη θέση του μπήκε ο Σορτσάν της Γκόριτσα, ενώ ο Σκούμπιτς (δ.μπακ, Κόνιασπορ) έμεινε εκτός για προσωπικούς λόγους και τον αντικατέστησε ο Στρούνα (δ.μπακ) της Ανόρθωσης.
«Η συγκέντρωσή μας είναι στο γήπεδο και όχι ποιος θα είναι ο αρχηγός» τόνισε στο αρχικό του σχόλιο προς τους δημοσιογράφους ο κόουτς Κεκ και συνέχισε «Είναι ξεκάθαρο πως μας περιμένει ένας δυνατός αντίπαλος, με περίσσια ποιότητα και πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη επιθυμία για να κερδίσουμε τον αγώνα».