Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΤΣΑΠ - ΜΠΡΕΝΤΑ
Facts Αγώνα
* Η Ντε Γκράαφστσαπ δεν έχει κερδίσει στα τελευταία 9 εντός έδρας ματς (0-6-3), ισοφαρίζοντας τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας της (1970-71).
* Ο Οδυσσέας Βελάνας έχει εμπλακεί σε 18 τέρματα εντός ’22 (13 γκολ, 5 ασίστ).
* Η Ντε Γκράαφστσαπ κέρδισε τις τελευταίες 5 εντός έδρας συναντήσεις απέναντι στην Μπρέντα. Είχαν προηγηθεί 4 διαδοχικά διπλά των φιλοξενούμενων.
Κατέκτησε την πρώτη φετινή νίκη (1-1-3, πλέον) με το διπλό που σημείωσε επί της Τέλσταρ (1-0). Ήταν αυτή που δέχθηκε τις πρώτες φάσεις, όμως είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με το δοκάρι του Κόρτε (29’). Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν, τελικά, αυτός που βρήκε δίχτυα στις αρχές της επανάληψης (50’) και της χάρισε τη νίκη. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Ντε Γκράαφστσαπ αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους να γίνουν επικίνδυνοι.
Οι «Σούπερ Αγρότες» είχαν μπει με αισιοδοξία στη νέα σεζόν και μετά τα πρώτα αποτελέσματα η απογοήτευση ήταν έντονη. Ελπίζουν τώρα η συγκεκριμένη επιτυχία να αποτελέσει το έναυσμα για μια καλύτερη πορεία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Θετικό, επίσης, ότι κράτησαν το μηδέν. Στο ντέρμπι με την Μπρέντα θα κυνηγήσουν και το παρθενικό εντός έδρας τρίποντο, όπου τόσο πέρσι όσο και φέτος οι απώλειες είναι αρκετές.
Περιμένει το ντεμπούτο του ο μεσοεπιθετικός Βαλένσια, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποστολή. Πραγματοποίησε την πρώτη φετινή συμμετοχή του ως αλλαγή μετά από τραυματισμό ο μέσος Κάακ (1/0). Ακολουθούν τώρα ο στόπερ Σχενκ (3/0) και ο πρώτος σκόρερ Νεγκλί (ε,4/3). Μένουν, αντίθετα, εκτός ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Σιμ ντε Γιονγκ (5/0) και ο επιθετικός Κάαντορπ (3/0). Στο κέντρο της άμυνας θα προτιμηθεί ο Λάμερς (3/0), στην πρώτη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα, αντί του Σχούτεν (5/0).
Δεν κατάφερε να σημειώσει την 3η διαδοχική νίκη, παραχωρώντας το 1-1 στο γειτονικό ντέρμπι με τη ΦΚ Αϊντχόφεν. Μπήκε ιδανικά (Βελάνας 4’), όμως στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου οι αντίπαλοι δημιούργησαν καλές στιγμές, βρίσκοντας την ισοφάριση με την όμορφη προσπάθεια του Μπριμ και την «πάρε-βάλε» ασίστ στον Κιοκτσού (42’). Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε αρκετά και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις.
Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο διοικητικό κομμάτι ήταν θετικές για τη NAC, όμως αγωνιστικά τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά. Ο μέχρι τώρα απολογισμός κρίνεται -σε γενικές γραμμές- θετικός (3-1-1), αλλά οι εμφανίσεις της είναι μάλλον μέτριες. Δεν έχουν εκλείψει τα κενά διαστήματα, ενώ και δημιουργικά δεν έχει βρεθεί ακόμα στο επιθυμητικό επίπεδο. Δεν είναι εύκολη η επίσκεψη στο Ντούτινχεμ και η παράδοση δεν την ευνοεί.
Δύσκολα θα επιστρέψει στη δράση ο Βέλγος χαφ Καγκρό.