-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
Η Νορβηγία έχει ποιότητα και δύναμη στην έδρα της, ειδικά επιθετικά με Χάαλαντ και Σόρλοθ να κάνουν τη διαφορά, παρότι θα απουσιάσει ο σταρ Όντεγκααρντ. Το Ισραήλ παίζει ανοιχτά και εκτός έδρας δέχεται εύκολα φάσεις, ενώ χρειάζεται αποτέλεσμα για να βγει 2ο στον όμιλο. Αναμένεται να δούμε ματς με ρυθμό, φάσεις και γκολ, με το 1+Over 3,5 να έχει λογική στο 2.00 της elabet.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Facts Αγώνα
- Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, για τη Ζώνη της Ευρώπης στο κουπόνι. Οι νικητές των 12 ομίλων θα προκριθούν αυτόματα στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι δεύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω πλέι οφ. Σε αυτά θα συμμετάσχουν και οι 4 καλύτερες ομάδες του Nations League που δε θα έχουν τερματίσει στην πρώτη δυάδα των ομίλων στην προκριματική διαδικασία. Κάθε Εθνική θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες του ομίλου της σε διπλά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.
- Τι ισχύει στις ισοβαθμίες: 1) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους, 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 7) Βαθμολογία Fair play, 8 ) Κλήρωση.
- Δώδεκα over 2,5 έχει το Ισραήλ στα 15 τελευταία παιχνίδια του. Τα εννέα εξ αυτών είχαν τουλάχιστον τέσσερα γκολ.
- Εννέα Over 2,5 στα τελευταία 10 επίσημα μετράει η Νορβηγία.
- Επτά διαδοχικές νίκες σε επίσημους αγώνες έχει η Νορβηγία.
Η Νορβηγία έδωσε έναν μόνο αγώνα για τον όμιλο μέσα στον Σεπτέμβριο, όμως εντυπωσίασε, διαλύοντας τη Μολδαβία με 11-1. Ο κόουτς Σόλμπακεν παρέταξε την κανονική του ενδεκάδα, δείχνοντας τη σοβαρότητα του αγώνα, και οι παίκτες του τον δικαίωσαν από τα πρώτα λεπτά, παίρνοντας προβάδισμα στο 6’ και κυριαρχώντας πλήρως.
Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σημειώνει πέντε γκολ. Τον ακολούθησαν ο Όσγκαρντ με χατ-τρικ, οι Έντεγκαρντ και Μίχρε με ένα τέρμα ο καθένας, ενώ ένα ακόμη προήλθε από αυτογκόλ Μολδαβού αμυντικού.
Το παιχνίδι απέδειξε για άλλη μία φορά την επιθετική δεινότητα της Νορβηγίας, με την ομάδα του Σόλμπακεν να μετράει 9/10 Over 2,5 στο στοίχημα. Βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και θεωρείται το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Εκτός ο σταρ και βασικός μέσος Μάρτιν Όντεγκααρντ (Άρσεναλ) λόγω τραυματισμού. Χάνει τους επόμενους δύο αγώνες ο στόπερ Έστιγκαρντ (Τζένοα).
Η αποστολή της Νορβηγίας
Τερματοφύλακες: Έριαν Νίλαντ (Σεβίλλη), Έγκιλ Σέλβικ (Γουότφορντ), Ματίας Ντίνγκελαντ (Μπραν)
Αμυντικοί: Κρίστοφερ Άγερ (Μπρέντφορντ), Γιούλιαν Ράιερσον (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν (Τορίνο), Αντρέας Χάντσε-Όλσεν (Μάιντς), Φρέντρικ Αντρέ Μπιόρκαν (Μπόντο/Γκλιμτ), Νταβίντ Μέλερ Βολφ (Γουλβς), Τόρμπγιορν Χέγκεμ (Μπολόνια), Έιβιντ Χέλαντ (Μπραν)
Μέσοι: Σάντερ Μπέργκε (Φούλαμ), Πάτρικ Μπεργκ (Μπόντο/Γκλιμτ), Αντόνιο Νούσα (ΡΜ Λειψίας), Άρον Νένουμ (Τουλούζ), Όσκαρ Μπομπ (Μάντσεστερ Σίτι), Φέλιξ Χορν Μίρε (Μπραν), Αντρέας Σέλντερουπ (Μπενφίκα), Θέλο Άασγκααρντ (Ρέιντζερς), Κρίστιαν Άρνσταντ (AGF)
Επιθετικοί: Αλεξάντερ Σόρλοθ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι), Γέργκεν Στραντ Λάρσεν (Γουλβς), Όνε Χέγκεμπο (Γουέστ Μπρομ)
Προπονητής: Στάλε Σόλμπακεν
Σε ένα απίστευτο παιχνίδι λύγισε με 5-4 από την Ιταλία και έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση ενός εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου. Προηγήθηκε με αυτογκόλ του Λοκατέλι στο 16’, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Πέρετζ στο 52’, όμως η χαρά δεν κράτησε για πολύ.
Στο 81’ βρέθηκε να χάνει με 4-2. Δεν το έβαλε κάτω, επιτέθηκε και μπόρεσε να ισοφαρίσει με ακόμα ένα αυτογκόλ του Μπαστόνι στο 87’ και το δεύτερο προσωπικό του Πέρετζ στο 89’. Τελικά ήρθε το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις και το… έργο τελείωσε.
Στο 3-0-2 το ρεκόρ της στον όμιλο. Ισοβαθμεί με τους Ιταλούς στη δεύτερη θέση, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο. Η αποψινή μάχη στη Νορβηγία έχει χαρακτήρα τελικού. Όνειρο όλων να επιστρέψουν σε ένα Μουντιάλ μετά το 1970. Θα ακολουθήσει ο εκτός έδρας αγώνας με την Ιταλία.
«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να παρουσιαστούμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα ματς που απομένουν. Ακούω από πολλούς πως φοβόμαστε τη Νορβηγία, αλλά δεν ισχύει. Ο στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα και θα τα δώσουμε όλα για αυτό», τόνισε ο Σιμόν.
Εκτός λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Γέχεζκελ και Γκόλντμπεργκ, καθώς και οι πολύτιμοι μέσοι Ζάμπερ και Ντορ Πέρετζ. Σε σχέση με το ματς του Σεπτεμβρίου, δεν κλήθηκαν ο αμυντικός Σλόμο και οι μέσοι Κανικόφσκι, Λέβι και Σαφούρι. Επέστρεψε ο μέσος Μπίτον της Χάποελ Μπερ Σεβά.
Η αποστολή του Ισραήλ
Τερματοφύλακες: Όμρι Γκλάζερ (Ερυθρός Αστέρας), Ντάνιελ Πέρετζ (Αμβούργο), Ασάφ Τζουρ (Χάποελ Τελ Αβίβ)
Αμυντικοί: Ελι Ντάσα (Ναϊμέγκεν), Ίνταν Νάχμιας (Λουντογκόρετς), Ρόι Ρεβίβο (Μακάμπι Τ.Α.), Ντένι Γκρόπερ (Μακάμπι Τ.Α.), Σταβ Λέμκιν (Τβέντε), Γκάι Μιζράχι (Χάποελ Μπερ Σεβά), Μάταν Μπαλτάξα (Χάποελ Μπερ Σεβά), Ορ Μπλόριαν (Χάποελ Μπερ Σεβά)
Μέσοι: Μοχάμαντ Αμπου Φάνι (Φερεντσβάρος), Όσκαρ Γκλουκ (Άγιαξ), Νταν Μπίτον (Χάποελ Μπερ Σεβά), Ελιέλ Πέρετζ (Χάποελ Μπερ Σεβά), Όμρι Γκάντελχαμ (Γάνδη), Σταβ Τουριέλ (Χάποελ Τελ Αβίβ), Έθαν Αζουλάι (Μακάμπι Χάιφα), Ιταμάρ Νόι (Μακάμπι Τ. Α.)
Επιθετικοί: Μάνορ Σόλομον (Βιγιαρεάλ), Τάι Μπαρίμπο (Φιλαδέλφεια), Άναν Καλάιλι (Ουνιόν Σ. Ζ.), Ντορ Τούργκεμαν (Νιου Ινγκλαντ), Γιάρντεν Σούα (Μπέιταρ)
Προπονητής: Μπεν Σιμόν