ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΝΙΣ – ΜΠΡΕΣΤ
16:00
02.10

ΝΙΣ – ΜΠΡΕΣΤ

Ψηλά ο πήχης για τη Νις
ΑΛΙΑΝΖ ΡΙΒΙΕΡΑ (36.178), ΝΙΚΑΙΑ
1432
19° C Συννεφιασμένος
Novasports 2
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΙΣ - ΜΠΡΕΣΤ

Facts Αγώνα

* Διαιτητής ο Αντόνιο Εμάνουελ Νόμπρε (Πορτογαλία). Σφυρίζει το πρώτο του ματς στο γαλλικό πρωτάθλημα.

* Μοιρασμένη η παράδοση των συνολικών αναμετρήσεων (9-8-10). Ισορροπία σε γκολ στα 10 τελευταία μεταξύ τους (5 over+g/g, 5 under+n/g).

* Ελαφρύ προβάδισμα της Νις όταν αντιμετωπίζει την Μπρεστ ως γηπεδούχος (5-4-3). Αήττητη στα 6 τελευταία (3-3-0). Over+g/g τα 3 ματς της 10ετίας σε αυτή την έδρα.

* Ο γκολκίπερ της Νις, Βάλτερ Μπενίτεζ, έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 5 παιχνίδια, κορυφαίο επίτευγμα στα top-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (μαζί με τον Εμερσον της Σίτι και τον Ρεμίρο της Σοσιεδάδ).

* Μία νίκη σε 17 εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος για την Μπρεστ (1-6-10).

ΝΙΣ
Ρεπορτάζ

Προερχόταν από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα πριν πάει στην έδρα της Σεντ Ετιέν. Ισως η εντός έδρας ισοπαλία (2-2) να μην μοιάζει ως κακό αποτέλεσμα, όμως θα μπορούσε (είχε και χαμένο πέναλτι) να έχει πάρει τη νίκη. Η ήττα στην έδρα της Λοριάν την προσγείωσε απότομα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν ξέχασε να παίζει καλό ποδόσφαιρο.

Εκεί που της γύρισε την πλάτη η τύχη με τα 2 χαμένα πέναλτι (με Μονακό και Λοριάν) στερώντας της τις νίκες, την ήθελε στο ματς με τη Σεντ Ετιέν. Χρειάστηκε μόνο μια κόντρα σε απευθείας φάουλ για να ανοίξει το σκορ (15’ Γκουιρί), μπήκε το νερό στο αυλάκι με 2 ακόμη γκολ στην επανάληψη. Οι Στένγκς (54′) και Ντελόρ (83′) σφράγισαν τη νίκη, που ήρθε πιο εύκολα απ’ ότι αναμενόταν.

“Πρέπει να διδαχθούμε από τις προηγούμενες χρονιές. Είμαστε μόνο 2β. από τη 2η στη βαθμολογία, μα η σεζόν είναι πολύ απαιτητική. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Σαφώς οι νίκες είναι πολύ σημαντικές, όμως θα πρέπει να χτίσουμε μια σταθερή ομάδα”, ήταν οι δηλώσεις του Κριστόφ Γκαλτιέ.

Ανέβηκε και πάλι στη βαθμολογία, όπλο της η άμυνα (3 γκολ). Η ομοσπονδία μεσοβδόμαδα πήρε απόφαση το ματς του Αυγούστου. Στο «Σταντ Ντε λ’ Ομπ» της Τρουά στις 27/10 θα διεξαχθεί το ματς που διεκόπη με τη Μαρσέιγ.

Αγωνιστικά Νέα

Δύο απουσίες και 3 επιστροφές για τον κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ. Συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει ο Ατάλ (πλάγιος, 5/0), δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Κλάιφερτ (εξτρέμ, 4/1). Αντίθετα, επιστρέφουν από τραυματισμούς οι Ντόλμπεργκ (φορ, 4/3) και Μπουνταουί (εξτρέμ, 6/2) ενώ πρώτη συμμετοχή στην αποστολή μετά τον πολύμηνο τραυματισμό για τον χαφ Κλοντ-Μορίς.

ΜΠΡΕΣΤ
Ρεπορτάζ

Από το κακό στο χειρότερο τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν. Σκια του εαυτού της για ένα ακόμη παιχνίδι, γνώρισε ακόμη μια ήττα εντός έδρας. Το 1-2 από τη Μετς μπορεί να μην ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς είχε κι εκείνη ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ήταν από τα παιχνίδια που θα έπρεπε πάση θυσία να πάρει βαθμό/-ούς απέναντι σε μια ομάδα με ίδιους στόχους.

Ξεκίνησε σχετικά καλά στο α’ ημίχρονο, αλλά ήταν φλύαρη έχοντας μόνο κατοχή μπάλας. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το 0-1 από το 26’, γκολ που έδειξε εκτός των αγωνιστικών και τα προβλήματα στο ψυχολογικό κομμάτι. Πήρε τα “ηνία” του αγώνα στην επανάληψη, ισοφάρισε στο 68′ με τον καλύτερο και φέτος ποδοσφαιριστή της (Φεβρ), Κράτησε μόλις για 5’  το 1-1.

Χωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα, καταγράφει την 3η χειρότερη επίθεση (9 γκολ) και την 4η χειρότερη άμυνα (16 γκολ). Αυτά είναι κάποια από τα φετινά νούμερα που φανερώνουν την εικόνα της στις πρώτες 8 αγωνιστικές.

Σε αυτά αναφέρθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού και ο τεχνικός της. “Από την αρχή της σεζόν, παρουσιάζουμε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, την ίδια ώρα δεν κρατάμε το ‘μηδέν’ πίσω. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οσο η σεζόν προχωρά, τα πράγματα θα γίνονται πιο πιεστικά. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας”, δήλωσε ο Μισέλ Ντερ Ζακαριάν.

Αγωνιστικά Νέα

Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος Μπρασιέ (στόπερ, 8/0) που συμπλήρωσε κάρτες και οι Ούρονεν (πλάγιος, 5/0) και Ντελ Καστίγιο (εξτρέμ, 2/0) που παραμένουν τραυματίες.

Casino