Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
Και πάλι καλά να λέει που απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του προπονητή Μπρους. Παρατάχθηκε με υπηρεσιακό τεχνικό τον Τζόουνς και παρουσίασε τις γνωστές της παθογένειες. Βρέθηκε πίσω στο 56’, ανταπέδωσε στο 65’, ενώ σε δύο περιπτώσεις την έσωσαν τα δοκάρια (21’, 63’) και σε μία το VAR (87’).
Για 3η φορά στην ιστορία της ξεκινάει την Πρέμιερ Λιγκ δίχως νίκη μετά από 9 «στροφές» (0-4-5). Μόλις 2 φορές έχει εκκινήσει τη μεγάλη κατηγορία με 10 ματς χωρίς τρίποντο (1898-99, 2018-19): και στις δύο σώθηκε. Αξιο αναφοράς ότι μετράει μόλις 3 νίκες στα 17 τελευταία εντός (3-7-7).
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ονοματολογία για τον επόμενο προπονητή της, με τους Φαβρ και Τεν Χαχ να προστίθενται στη λίστα. Τις επόμενες ημέρες πάντως θα ξεκαθαρίσει οριστικά το εν λόγω ζήτημα.
Εξέτισε ο χαφ Σέλβι (2 συμ.), ανακάμπτουν οι γκολκίπερ Γούντμαν (4 συμ.) και Ντουμπράβκα. Εκτός μάχης ο μπακ Ντάμετ.
Στο πρωτάθλημα ήταν καταιγιστική και διέσυρε την ουραγού και αδύναμη Νόριτς (7-0 εντός) για να παραμείνει στην κορυφή, με τον Μάουντ να πετυχαίνει χατ-τρικ (8’, 85’, 90’), σε ένα ματς που δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία και καθάρισε από το πρώτο μέρος. Την Τρίτη όμως χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει τη Σαουθάμπτον εντός έδρας στο Λιγκ Καπ.
Ευτύχησε να προηγηθεί στο φινάλε του ημιχρόνου (44’), ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 47’ και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του 90λεπτου. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και επικράτησε 4-3. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει 14 διαφορετικούς σκόρερ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της λίγκας τόσο νωρίς στη σεζόν.
Με διπλό στο Νιουκάστλ, θα καταγράψει το καλύτερο σερί της υπό τις οδηγίες του Τούχελ με 4 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Με τον Γερμανό στον πάγκο έχει υποστεί μόλις μία ήττα σε 13 εκτός έδρας ματς στη λίγκα (9 νίκες).
Επιχειρήθηκε ροτέισον στο μεσοβδόμαδο από τον Τούχελ, ακολουθεί το εκτός με τη Μάλμε την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως οι αμυντικοί Κρίστενσεν (6 συμ.), Αθπιλικουέτα (8 συμ.) και οι χαφ Καντέ (5/1), Λόφτους-Τσικ (4 συμ.). Ανέτοιμοι ο μεσοεπιθετικός Πούλισικ (1/1) και οι επιθετικοί Λουκάκου (7/3), Βέρνερ (7/1). Νέα απώλεια ο χαφ Κόβασιτς (9/1).