Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΙΟΥΕΛΣ ΟΛΝΤ ΜΠΟΙΣ - ΝΤΕΦΕΝΣΑ ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ
Facts Αγώνα
* ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Οι 28 σύλλογοι παίζουν όλοι εναντίον όλων σε ένα γύρο 27 αγωνιστικών. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2023. Η Μπόκα – ως κάτοχος του Κόπα ντε λα Λίγκα – έχει ήδη διασφαλισμένη συμμετοχή, όπως και όποια ομάδα κατακτήσει το Κύπελλο. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για το προσεχές Λιμπερταδόρες – αλλά και οι έξι για το Σουνταμερικάνα – θα προκύψουν από τη συνολική βαθμολογία που θα σχηματιστεί από τις 14 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του τελευταίου Κόπα ντε λα Λίγκα και τις 27 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος.
* Και οι δέκα προηγούμενες συγκρούσεις τους έληξαν με N/G, ενώ οι εννέα εξ αυτών ήταν και under.
* Στο Κόπα ντε λα λίγκα: Νιούελς – Ντεφένσα 1-0
Εχασε το αήττητό της στο τρέχον πρωτάθλημα (4-4-0), καθώς ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη συμπολίτισσά της Ροσάριο Σεντράλ στο «κλάσικο ροσαρίνο». Δεν της άξιζε αυτή η εξέλιξη, αφού ήταν αρκετά καλή και ειδικά στο ξεκίνημα πίεσε την αντίπαλό της, έχοντας πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Δέχτηκε το γκολ στο 44’ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ενώ στην επανάληψη είχε ξανά χαμένες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και μία πολύ μεγάλη στις καθυστερήσεις.
Πάντως συμπλήρωσε τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη, αφού της ήττας αυτής είχαν προηγηθεί τρεις ισοπαλίες. Ετσι βρέθηκε στο -3 από την κορυφή (-6 μετά τη χθεσινή νίκη της Ατλέτικο Τουκουμάν), ενώ στη συνολική βαθμολογία βρίσκεται πάντα μέσα στη ζώνη των διεθνών εισιτηρίων.
Το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ατλέτικο Τουκουμάν.
Εξακολουθεί να είναι τραυματίας ο βασικός τερματοφύλακας Μακάνιο. Στη θέση του ξανά ο 18χρονος Φράνκο Ερέρα στην τρίτη συνεχόμενη – αλλά μόλις τέταρτη συνολικά – παρουσία του στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι ακόμα έτοιμος ο 36χρονος μέσος – και αρχηγός – Πάμπλο Πέρες (13/1). Αντίθετα αποθεραπεύτηκε και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής ο αριστερός μπακ Βανχιόνι.
Επικράτησε 2-1 εντός έδρας της – ευρισκόμενης σε μεγάλη κρίση – Ιντεπεντιέντε. Ανοιξε το σκορ στο 28’ με τον μέσο Ντουάρτε και διπλασίασε τα τέρματά της στο 64’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του κεντρικού αμυντικού Φρίας. Στο 78’ έμεινε με παίκτη λιγότερο και στις καθυστερήσεις δέχτηκε τη μείωση.
Στη συνολική κατάταξη βρίσκεται εντός της ζώνης των διεθνών εισιτηρίων, όμως έχει ηττηθεί και στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της για το πρωτάθλημα. Την ερχόμενη Δευτέρα θα φιλοξενήσει την Αρσεναλ Σαραντί.
Τιμωρημένος ο μέσος Γκουτιέρες (29/1) που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 78΄του αγώνα με την Ιντεπεντιέντε.