Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑΝΤ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Facts Αγώνα
* Στον α’ γύρο: Παρί Σ.Ζ. – Ναντ 3-1
* Χωρίς περιορισμό θεατών.
* Διαιτητής ο Μικαέλ Λεσάζ (μ.ο. 3,77 κιτ./ 0,15 κοκ. ανά ματς).
* Η Ναντ έχει ηττηθεί στο 46% των αγώνων κόντρα στην Παρί Σ.Ζ. (40/87). Μετρά 18 ήττες στα 20 τελευταία ματς πρωταθλήματος (2-0-18).
* Η Ναντ έχει δεχθεί γκολ στα 21 τελευταία ματς απέναντι στην Παρί Σ.Ζ. (52 συνολικά), που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση αυτή τη στιγμή στην κατηγορία.
* Οι 35β. σε 24 αγωνιστικές είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση της Ναντ την πρόσφατη 20ετία (είχε από 37β. τις σεζόν 2003/04 και 2017/18).
* Μία ήττα σε 31 ματς (2-0 στην έδρα της Ρεν) μετρά η Παρί Σ.Ζ. (24-6-1). Είναι αήττητη εκτός έδρας (3-4-0), το καλύτερο σερί αυτή τη στιγμή, αλλά έχει δεχθεί γκολ στα 6 πιο πρόσφατα.
* Η Παρί Σ.Ζ. είναι μία από τις δύο ομάδες (μαζί με το Στρασβούργο) που δεν έχει χάσει βαθμό σκοράροντας το πρώτο γκολ.
* Οι δύο ομάδες έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ από στημένες φάσεις (4).
Ακρως επιτυχημένη η εβδομάδα που διένυσε με δύο νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς. Αρχικά ήταν η νίκη-πρόκριση επί της Μπαστιά (2-0) στο Κύπελλο την περασμένη Πέμπτη, που της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού όπου θα υποδεχθεί τη Μονακό. Γκολ – στην αρχή και το τέλος του ματς – από τον χαφ Μπλας (με πέναλτι) και τον Μουανί. Πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι δείχνει το σκορ, σε εξαιρετική η μέρα ο γκολκίπερ Ντεσκάν κράτησε το «μηδέν» όποτε χρειάστηκε.
Παρά την κούραση, συνέχισε το θετικό σερί με τη νίκη και επί της Ρεμς (1-0) στο Σαμπιονά. Με τη νίκη αυτή διατηρήθηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, πορεία απολύτως δίκαια. Ολα κρίθηκαν στο 3λεπτο 14’-17’, όταν αρχικά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα – λόγω αποβολής στην αντίπαλη ομάδα – και εν συνεχεία πήρε προβάδισμα (σκόρερ ο εξτρέμ Σιμόν), το οποίο και κράτησε με άνεση παρά την κόπωση των διαδοχικών παιχνιδιών.
«Εχουμε ανάγκη τη νίκη και πίστη στις δυνάμεις μας. Δεν θεωρώ ότι είναι χαμένο ήδη το παιχνίδι απέναντι στην Παρί Σ.Ζ. παρά την ποιότητά της. Δεν είναι ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο, ότι παίζουμε εναντίον της αυτή την περίοδο. Αυτή η ομάδα (σ.σ. Παρί Σ.Ζ.) είναι εξαιρετική και έχει δεχθεί υπέρμετρη κριτική. Δεν νομιζω ότι ο κόουτς Ποτσετίνο, αλλά ούτε ο Μέσι αξίζουν τόση κριτική. Είναι εκπληκτικοί επαγγελματίες και εξαιρετικά ταλαντούχοι από το πόστο τους», δήλωσε ο Αντουάν Κομπουαρέ.
Δύο οι απουσίες λόγω τραυματισμών σε αυτό το παιχνίδι. Απών ο Μουτουσαμί (χαφ, 23/0) που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα πριν μπει σε προπονήσεις και ο Φάμπιο (πλάγιος, 20/0) που ένιωσε ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός αποστολής.
Παράσταση για ένα ρόλο το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο επιθετική, με διάθεση για επιθετικό παιχνίδι που έφερε αρκετές ευκαιρίες αν και αργή στην ανάπτυξη, πήρε τη νίκη με 1-0 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Με 4-3-3 και τους Ντι Μαρία, Μέσι, Μ’Μπαπέ στο βασικό σχήμα, πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Δεν βρήκε πολλούς ανοιχτούς διαδρόμους, συνολικά όμως ήλεγξε το παιχνίδι. Πιο έντονη η πίεση στην επανάληψη, έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί με το χαμένο πέναλτι (62’) του Μέσι. Λυτρώθηκε με το γκολ στις καθυστερήσεις (90+4’) από τον Μ’Μπαπέ, ο οποίος έπραξε το ίδιο για δεύτερο διαδοχικό ματς.
Ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και στη νίκη 1-0 επί της Ρεν προ μίας εβδομάδας στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει μεγάλη ευκαιρία βρίσκοντας το δοκάρι στο α’ ημίχρονο. Παρά τη μετριότητα, ο Μέσι ήταν καθοριστικός με την ασίστ στο γκολ, φτάνοντας τα 10 ομαδικά γκολ στα οποία έχει συμμετοχή (3 γκολ – 7 ασίστ). Με άνεση πρωτοπόρος εντός συνόρων, σταθερά στο +13 από τη Μαρσέιγ που ακολουθεί.
«Αυτό το παιχνίδι είναι θέμα χαρακτήρα και νοοτροπίας. Εχουμε το καθήκον να ‘προσγειωθούμε’ και να πάρουμε τη νίκη με καλή εμφάνιση. Δεν έχουμε πολλές απουσίες, αυτό μας κάνει καλό στο θέμα ομοιογένειας και θα παλέψουμε απέναντι σε μια δύσκολη αντίπαλο. Εχει πολύ καλό προπονητή και θα μας δυσκολέψει. Σημαντική η επιστροφή Νεϊμάρ, για εμάς και για τον ίδιο. Θα μας βοηθήσει», τόνισε ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.
Αγνωστο το χρονικό σημείο της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους για τον Σέρχιο Ράμος (στόπερ, 5/1) που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του. Επιπλέον, θα απουσιάσει και ο Παρέδες (χαφ, 18/0) που είναι τραυματίας.