Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΝΑΙΜΕΓΚΕΝ - ΑΓΙΑΞ
Facts Αγώνα
* 15-3-0 το ρεκόρ του Άγιαξ στα 18 τελευταία παιχνίδια του κόντρα στη Ναϊμέγκεν.
* Η Ναϊμέγκεν δεν σκόραρε στο 56.1% των αγώνων της με τον Άγιαξ (46/82).
* Αγνοεί τη νίκη ο Άγιαξ στις 3 τελευταίες αγωνιστικές. Τελευταία φορά που έμεινε για 4 ματς χωρίς νίκη ήταν το 2012.
Μετράει μόλις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (2 σερί), αλλά χάρη στις πολλές ισοπαλίες που έχει φέρει ως τώρα (8 συνολικά) κατάφερε να χτίσει διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Στο τελευταίο παιχνίδι της, πάντως, ήταν καταιγιστική, συντρίβοντας 6-1 τη Βάαλβαϊκ η οποία βέβαια έπαιζε από το 11’ με παίκτη λιγότερο.
Προετοιμάστηκε στην Ισπανία και σε φιλικό που έδωσε κατά την παραμονή της εκεί ηττήθηκε 3-2 από την Εμεν. Λίγες ημέρες αργότερα έδωσε νέο φιλικό, επικρατώντας 2-0 της Χεράκλες. Απέκτησε δανεικό τον εξτρέμ Μουσάμπα (Μονακό).
«Ο Άγιαξ δεν ήταν σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό έχει αλλάξει. Προπονηθήκαμε καλά και στο φιλικό με τη Χεράκλες είχαμε πολύ καλή εικόνα. Αν παίξουμε έτσι και κόντρα στον Αγιαξ θα έχουμε ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα».
Δεν είναι διαθέσιμος ο μέσος Μπάλντουρσον (3 συμ.).
Τα βρίσκει σκούρα στη μετά-Τεν Χαχ εποχή, με τον εύκολο αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και το -3 από την πρωτοπόρο Φέγενορντ στο πρωτάθλημα να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Αγνοεί τη νίκη στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, πιο πρόσφατη απώλεια το 3-3 στην έδρα της Εμεν, σε ένα ματς στο οποίο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κέρδιζε 3-1.
Η πίεση προς το πρόσωπο του Σχρέντερ, ιδιαίτερα από τους οπαδούς, παραμένει έντονη, ωστόσο ο 43χρονος τεχνικός εξακολουθεί να στηρίζεται από τη διοίκηση του «Αίαντα». Σε περίπτωση πάντως νέου αρνητικού αποτελέσματος στο σημερινό παιχνίδι δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου θέμα απομάκρυνσής του.
Σε φιλικά παιχνίδια που έδωσε κατά τη διάρκεια της διακοπής κέρδισε 5-4 τη Φόλενταμ και ηττήθηκε 2-0 από τη Μπλάκμπερν. Λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του έμπειρου αριστερού μπακ/στόπερ Μπλιντ (13 συμ.).
Αμφίβολοι ο πολύτιμος χαφ/εξτρέμ Μπέρχαους (14/5) και ο μέσος Τέιλορ (12/5).