-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕΛΤΙΚ - ΝΟΜ ΚΑΛΙΟΥ
Facts Αγώνα
* Πρώτος αγώνας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του φιλοξενούμενου. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που οι αντίπαλοι δεν λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από 180 λεπτά.
* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κλουζ. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με τον νικητή του ζευγαριού Σκεντίγια – Ντουντελάνζ.
Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στο Σαράγιεβο και όπως αναμενόταν, πήρε μια σχετικά εύκολη πρόκριση με συνολικό σκορ 5-2. Η είδηση δεν είναι ότι κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ σε αυτό το διάστημα, αλλά ότι και τα πέντε τα σκόραραν διαφορετικοί παίκτες!
Η πολυφωνία στο σκοράρισμα είναι κάτι που θέλει ο προπονητής Νιλ Λένον και, στο ξεκίνημα της χρονιάς τουλάχιστον, δείχνει να το πετυχαίνει.
«Τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στη Νόμ Κάλιου είναι γεμάτα κινδύνους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο τεχνικός της Σέλτικ, ο οποίος είδε τη διοίκηση της ομάδας να του κάνει το… χατίρι και να αποκτά από τη Χάποελ Μπερ Σεβά τον 28χρονο αμυντικό Χατέμ Αμπντ Ελχαμέντ.
Αν περάσει τη Νομ Κάλιου (το οποίο είναι και το πιο πιθανό σενάριο), στον επόμενο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ – Κλουζ.
Λογικά δεν θα αγωνιστούν οι Μπάγιο (επιθετικός) και Σβεντ (νεοαποκτηθείς φορ). Αμφίβολοι δίνονται οι Τζόνστον (επιθετικός), Εντσάμ (μέσος) όπως και ο νεοφερμένος αμυντικός Τζουλιέν. Εκτός είναι οι Τιέρνι (αμυντικός), Ρόγκιτς (μέσος), Χέντρι (αμυντικός), Αρζάνι (μέσος) και Κουασί (μέσος).
Εκανε τη μεγάλη έκπληξη στους επαναληπτικούς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, παίρνοντας σπουδαίο διπλό στην έδρα της Σκεντίγια, με γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις (1-2)!
Πανηγυρίστηκε έντονα η πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση είχε χάσει 0-1! Απέναντι στη Σέλτικ είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, ωστόσο δεν έχει άλλη επιλογή από το να παλέψει για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο πρωτάθλημα Εσθονίας τρέχει αήττητο σερί 16 αγώνων (10-6-0), ωστόσο οι τρεις πιο πρόσφατοι αγώνες της έληξαν ισόπαλοι, με αποτέλεσμα να απέχει 7 πόντους από την κορυφή της βαθμολογίας.
Προχώρησε στον δανεισμό του 19χρονου επιθετικού Μαξ Μάτα από την Γκρασχόπερς μέχρι το τέλος της χρονιάς.