Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ - ΡΟΜΑ
Facts Αγώνα
* Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά, αφού είναι και η παρθενική συμμετοχή των Νορβηγών σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ωστόσο, οι πρωταθλητές Νορβηγίας συναντήθηκαν και πέρυσι με Ιταλούς και συγκεκριμένα με την Μίλαν. Σε αναμέτρηση του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ πριν την είσοδο στα πλέι οφ, οι «κίτρινοι» έχασαν 3-2 στο Μιλάνο από τους «ροσονέρι» -οι οποίοι στην πορεία «έκλεψαν» και τον Χάουγκε από την ομάδα του Κιέτιλ Κνούτσεν.
* Η Μπόντο Γκλιμτ παραμένει αήττητη στα πέντε πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά ματς, αφού πριν τα δύο πρώτα παιχνίδια στον όμιλο, είχε δύο νίκες στο «Ασπμίρα» κόντρα σε Πρίστινα και Ζαλγκίρις καθώς και μια ισοπαλία στο Βίλνιους για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Τρεις από αυτές τις αναμετρήσεις εμφάνισαν No Goal.
* Η Ρόμα έχει κερδίσει τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και οι 5 νίκες της ήρθαν με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ.
* Η Ρόμα είχε 17 σουτ εντός εστίας στα δύο πρώτα παιχνίδια της στη διοργάνωση, τα περισσότερα από κάθε άλλη που μετέχει στο φετινό Κόνφερενς Λιγκ.
Αποδείχθηκε εφτάψυχη κόντρα στην Σάρπσμποργκ, την οποία τελικά κέρδισε 2-1 στο «Ασπμίρα» και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +3 από την Μόλντε, με την οποία θα αναμετρηθούν την επόμενη βδομάδα, σε ένα ματς που εν πολλοίς θα κρίνει τον φετινό τίτλο της Εliteserien.
Το γκολ της νίκης ο Σόλμπακεν με πέναλτι στο 86’, είχε ανοίξει το σκορ ο Μπόθεϊμ στο 13’. Αναφορικά με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, μετά τον βαθμό στη Σόφια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (0-0) βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου, την οποία και θα προσπαθήσει να διατηρήσει μέχρι το τέλος της φάσης των ομίλων, έχοντας ουσιαστικά για βασική αντίπαλο την ομάδα της Βουλγαρίας, αφού η πρωτιά της Ρόμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Αισιόδοξος κ ευδιάθετος ο αρχιτέκτονας του θριάμβου της τελευταίας διετίας, Κιέτιλ Κνούτσεν, μίλησε για το ματς κόντρα στους «τζιαλορόσι», μαζί με τον… υπαρχηγό της Μπόντο Γκλιμτ, Πάτρικ Μπεργκ. «Ο Μουρίνιο είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους σε αξία προπονητές του ποδοσφαίρου και γνωρίζει το άθλημα όσο λίγοι, αλλά αν με ρωτάτε, προτιμώ περισσότερο τον τρόπο φιλοσοφίας του Κλοπ. Μου ταιριάζει περισσότερο. Επιτίθεται με τον τρόπο που θέλουμε να κάνουμε κι εμείς, δεν κλείνεται για το αποτέλεσμα και αυτό το μότο μας πρεσβεύει», τόνισε ο Κνούτσεν, που δεν παρέλειψε και να αστειευτεί λέγοντας ότι «μπορεί ο Μουρίνιο να θεωρείται ο Special One, εγώ όμως είμαι ο Handsome One», κατέληξε ο προπονητής των γηπεδούχων, ο οποίος πλέον έχει το παρατσούκλι «όμορφος» στο λιμάνι του Μπόντο. Ε, τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, τους χάρισε! Ασχημο να τον πουν τον άνθρωπο..;
Μεγάλο πλήγμα η απουσία του αρχηγού Ούλρικ Σάλτνες, ο οποίος θα χάσει και το υπόλοιπο της σεζόν, συνεχίζει εκτός ο φορ Σερλί. O Κνούτσεν όπως ξεκαθάρισε και στη συνέντευξη Τύπου δεν πρόκειται να αλλάξει το πλάνο του και θα παρατάξει τους «κίτρινους» με διάταξη 4-3-3 και τους Σολμπάκεν, Μπόθεϊμ, Πελεγκρίνο στην τριάδα της επίθεσης, όπως έχει πράξει στα τέσσερα πιο πρόσφατα των πρωταθλητών Νορβηγίας, τρία για το πρωτάθλημα αλλά και στο προηγούμενο του ομίλου με την ΤΣΣΚΑ στη Σόφια.
Αξιζε κάτι καλύτερο στο Τορίνο απέναντι στη Γιουβέντους με βάση την εμφάνισή της (1-0). Βρέθηκε να χάνει στο 16′, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Βερετού αστόχησε σε πέναλτι. Οι «τζιαλορόσι» διαμαρτυρήθηκαν επειδή ο ρέφερι δεν άφησε πλεονέκτημα και δεν κατακύρωσε το γκολ που είχε σημειώσει ο Εϊμπραχαμ.
Τρίτη φετινή ήττα στη Σέριε Α. Συνεχίζεται το σερί των αποτυχιών στα ντέρμπι. Και ακολουθεί την Κυριακή άλλο ένα, αυτό με την πρωτοπόρο και «απόλυτη» Νάπολι στο «Ολίμπικο». Ευχαριστημένος πάντως ο Ζοζέ Μουρίνιο από τη μέχρι τώρα εικόνα της ομάδας του.
Στο Κόνφερενς Λιγκ μετρά ήδη δύο άνετες νίκες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας (5-1) και Ζόρια (0-3). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι βάσει αποδόσεων είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Θα κάνω ροτέισον. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, σε δύσκολες συνθήκες, σε συνθετικό χλοοτάπητα, έχοντας κάνει ταξίδι 4 ωρών και έχοντας γεμάτο πρόγραμμα. Θα έχουμε ελλείψεις, ενώ και ορισμένοι παίκτες δεν είναι απολύτως έτοιμοι και δεν θέλω να ρισκάρω ενδεχόμενο τραυματισμό τους» δήλωσε ο τεχνικός της Ρόμα.
Τραυματίες ο μπακ Σπινατσόλα και ο στόπερ Σμόλινγκ. Νέες απώλειες ο μπακ Κάρσντορπ και ο εξτρέμ Τζανιόλο. Με 4-2-3-1 οι «τζιαλορόσι» με τον Σομουρόντοφ στην κορυφή της επίθεσης και τους Κάρλες Πέρεθ, Βιγιάρ, Ελ Σααράουι στην τριάδα πιο πίσω του.