Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΟΛΤΟΝ - Μ. Κ. ΝΤΟΝΣ
Facts Αγώνα
* Η ΜΚ Ντονς έχει ηττηθεί μόνο μία φορά (2017-18) στις 12 τελευταίες πρεμιέρες πρωταθλήματος (7-4-1).
Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο πέρσι στη Β’ Αγγλίας, όμως βελτιώθηκε στη συνέχεια και πανηγύρισε την απευθείας άνοδο. Κουβαλώντας βαριά… κληρονομιά και έχοντας αφήσει πίσω τα οικονομικά προβλήματα των προηγούμενων ετών, προσπαθεί να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Συνεχίζει στον πάγκο ο επιτυχημένος Ιαν Εβατ. Το ρόστερ είχε ήδη ποιότητα, έγιναν και κινήσεις ενίσχυσης, με τελευταίο απόκτημα τον επιθετικό Κατσούνγκα (Σέφιλντ Γουένσντεϊ). Λογικά δεν θα υπάρξει θέμα με την παραμονή στην κατηγορία για τους «τρότερς», οι οποίοι δεν το «φωνάζουν», αλλά θέλουν να μπουν… σφήνα στις ισχυρές ομάδες της κατηγορίας.
Η Μπόλτον έμεινε αήττητη στα φιλικά προετοιμασίας, με απολογισμό 5-3-0, αν και τα περισσότερα από αυτά ήταν απέναντι σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας. Τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν η ισοπαλία 2-2 με την Μπλάκμπερν και η νίκη με 1-0 επί της Πρέστον.
Χάνουν την πρεμιέρα ο μεσοεπιθετικός Αμαέτσι (νεοφερμένος) και ο αμυντικός Εντουαρντς. Δύσκολα θα προλάβουν ο βετεράνος γκολκίπερ Γκιλκς (35 συμμετοχές πέρσι), ο αμυντικός Σάντος (46/0) και ο επιθετικός Ντόιλ (43/19).
Ξεκίνημα με προβλήματα. Στο πρώτο επίσημο ματς ηττήθηκε 5-0 από την Μπόρνμουθ για το Λιγκ Καπ, ενώ λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ο προπονητής Ράσελ Μάρτιν… παράτησε την ομάδα για να αναλάβει τη Σουόνσι.
Ο σύλλογος αναζητεί τη διάδοχη λύση στην τεχνική ηγεσία και στον Τύπο κυκλοφορούν διάφορα ονόματα. Ως υπηρεσιακός ανέλαβε ο βετεράνος αμυντικός Ντιν Λιούινγκτον, ενώ είναι προφανές ότι ο όποιος προγραμματισμός είχε γίνει για τη νέα σεζόν, πλέον έχει ανατραπεί.
Ο Λιούινγκτον είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα και ότι θα βασιστεί στο πλάνο που ακολουθούσε η ομάδα το προηγούμενο διάστημα. Κοντολογίς, οι Ντονς θα βασιστούν προς το παρόν στα όσα έκαναν επί Μάρτιν, χωρίς τον Μάρτιν!
Αμφίβολοι θεωρούνται ο τερματοφύλακας Φίσερ (39 συμμετοχές πέρσι) και ο μέσος ΜακΙχραν (14/0). Ανέτοιμος θεωρείται ο νεοφερμένος επιθετικός Γουότερς.