Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 0-1
* 10-5-2 υπέρ της Μπεσίκτας η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, πέρυσι σταμάτησε το νικηφόρο σερί των «μαύρων αετών» στις επισκέψεις της Γκιρεσούνσπορ (7-0-1), 8-5-2 και 6-0-1 οι αντίστοιχες επιδόσεις σε επίπεδο Super Lig.
Αναμενόμενα πολύ «ξύλο» στο ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ. Φάνηκε να την απορρυθμίζει μένοντας στο τέλος του α’ ημιχρόνου πίσω στο σκορ (41’) και στο ξεκίνημα του β’ μένοντας με 10 ύστερα από τον καταλογισμό πέναλτι εις βάρος της. Κάπου εκεί όμως, άνοιξαν οι πύλες του ανεξήγητου.
Τα «καναρίνια» δεν έκαναν το 2-0 (αστόχησε από τη βούλα ο Βαλένσια) και έκτοτε, οι «μαύροι αετοί» στα επόμενα 33 λεπτά, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα πέτυχαν 4 γκολ (!), κάνοντας μια φοβερή ανατροπή και επιτρέποντας μόνο στη συμπολίτισσά τους ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 4-2.
Έτσι κι αλλιώς επιβλητικό βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού, προφανώς η μεγαλύτερη νίκη της Μπεσίκτας όσο στον πάγκο της βρίσκεται ο κόουτς Γκιουνές, την εδραίωσε στην 3η θέση της κατάταξης (η οποία και δεδομένα χαρίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο) και την έφερε και σε απόσταση βολής από τη Φενέρ (στο -2, με παιχνίδι περισσότερο).
Οι γηπεδούχοι τρέχουν νικηφόρο σερί 4 αγωνιστικών έχοντας πετύχει τουλάχιστον 2 γκολ σε κάθε μία εξ αυτών (καλύτερο σχετικό σερί από τον Φεβρουάριο του ’16), μετράνε 6-1-0 στα εντός έδρας παιχνίδια τους με τον Γκιουνές στον πάγκο, έχοντας υποστεί μόνο μια ήττα μετά τις αρχές Νοεμβρίου (οπότε και επέστρεψε στον πάγκο ο Τούρκος τεχνικός).
Νοκ-άουτ παραμένουν οι Σανούτς (στόπερ, 19/2), Ντέλε Άλι (χαφ, 13/1), τιμωρημένος είναι ο Γουέλιντον (στόπερ, 11/0).
Όλο το παιχνίδι στη φιλοξενία της Αλάνιασπορ κύλησε εναντίον της. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ (17’), ενώ δέχτηκε και δεύτερο γκολ αργά στο ματς (73’), με το οποίο φάνηκε να το «καθαρίζουν» οι αντίπαλοί της. Αντέδρασε όμως και με 2 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (84’, 88’ πεν.) κατάφερε να σώσει έναν αναπάντεχο βαθμό.
Και με αυτόν τον βαθμό τερμάτισε ένα εντός έδρας σερί 3 ηττών (έχοντας πετύχει σε αυτό το διάστημα 1 γκολ) και έτσι να παραμένει στα όρια της ζώνης, μετρώντας 3 σερί ισοπαλίες. Συνυπολογίζοντας ότι «τρέχει» αρνητικό σερί 10 αγωνιστικών, προφανώς και αποτελεί μια κάποια βελτίωση, δίνοντας ελπίδα στους φιλοξενούμενους στη μάχη της παραμονής.
Το πιο εντυπωσιακό είναι πως φέτος οι φιλοξενούμενοι έχουν πανηγυρίσει όλα κι όλα 2 διπλά: το πρώτο επί της Γαλατασαράι (1-0), το δεύτερο επί της Φενερμπαχτσέ (2-1). Καμία ομάδα, ποτέ στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου δεν έχει μπορέσει να κερδίσει και τις τρεις μεγάλες της Πόλης στην έδρα τους στην ίδια σεζόν.
Μοναδική απουσία των φιλοξενούμενων ο τιμωρημένος Σερζίνιο (εξτρέμ, 23/2).