ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Ανάλυση Αγώνα

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
20:00
02.10

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ντέρμπι αποδείξεων
VODAFONE PARK (41.903)
21° C Βροχερός
  • Αποδόσεις
  • Ανάλυση

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Facts Αγώνα

* 131-96-129 υπέρ της Φενερμπαχτσέ η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δυο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 85-47-43 υπέρ της Μπεσίκτας στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην έδρα της. Σε επίπεδο Super Lig, τα «καναρίνια» έχουν συνολικά το πάνω χέρι, μετρώντας 47-44-41, προβάδισμα για τους «μαύρους αετούς» στα παιχνίδια που έχουν γίνει στην έδρα τους, 24-21-21.

* Η Μπεσίκτας έχει 4 νίκες στα 19 τελευταία παιχνίδια των δυο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας, έχει όμως μόλις 1 ήττα στα 12 τελευταία στην έδρα της (5-4-1), τη σεζόν 2014-15 (0-2) όταν και αγωνίζονταν στο στάδιο «Ατατούρκ».

* Η Φενέρ, έχει υποστεί 7 ήττες στα 36 τελευταία των δύο ομάδων, όλες μέχρι την προπέρσινη του α’ γύρου στο «Σαράτσογλου», στην έδρα της Μπεσίκτας. Παρά ταύτα, δεν έχει διπλό στις 12 τελευταίες επισκέψεις στο «σπίτι» της συμπολίτισσας της (0-7-5).

* 14 κόκκινες κάρτες έχουν καταλογιστεί στα 13 τελευταία των δύο ομάδων, ανεξαρτήτως έδρας (8 στην Μπεσίκτας, 6 στη Φενέρ).

* 10/11 g/g έχουν προκύψει στις τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

* Χωρίς νίκη η Φενερμπαχτσέ στα 5 τελευταία ντέρμπι (0-2-2), σερί που είναι το μεγαλύτερο της από τα 8 που δεν είχε κερδίσει μεταξύ 1990 και 1993.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Ρεπορτάζ

Με γκέλα έφτασε στη διακοπή. Κόντρα στη συμπολίτισσα, νεοφώτιστη Ιστανμπούλσπορ, στο ουδέτερο (αλλά και παλιά της έδρα) Ατατούρκ, προηγήθηκε νωρίς (8’) και παρότι ισοφαρίστηκε (26’), ανέκτησε το προβάδισμα πριν βγει το ημίχρονο (39’). Δεν «σκότωσε» όμως το παιχνίδι, επέτρεψε ελπίδα στους αντιπάλους της, οι οποίοι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ (και τα δύο της γκολ τα δέχτηκε με γκολ εκτός περιοχής) ισοφάρισαν στο τέλος (86’, 2-2).

Άλλοι δύο χαμένοι βαθμοί, 5 στις 2 τελευταίες αγωνιστικές, προφανώς και όχι το δυνατό καλύτερο… κατευόδιο για την ηρεμία του club, των media, των οπαδών και της ομάδας κατά τη διάρκεια της διακοπής. Θετικό σε κάθε περίπτωση πως και οι τόνοι, αλλά και οι προσδοκίες (ακόμη) παραμένουν χαμηλά, κυρίως χάρη στην αστάθεια και των υπολοίπων.

Και εφόσον ακόμη και έτσι οι «μαύροι αετοί» έχουν την ευκαιρία στο αποψινό ντέρμπι να πατήσουν κορυφή (μαζί με άλλους 3 που ήδη τη μοιράζονται), η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Νωρίς είναι ακόμη έτσι κι αλλιώς. Η πρώτη, σοβαρή, κρίση θα υπάρξει αν στραβώσει το ματς με τη Φενέρ.

Αγωνιστικά Νέα

Νοκ-άουτ τέθηκε ο ως τώρα 1ος σκόρερ (μαζί με τον Μουλέκα) Ενκουντού (εξτρέμ, 7/4), δεν είναι στο 100% αλλά επέστρεψε στις προπονήσεις ύστερα από απουσία 1,5 μήνα ο Γκεζάλ (εξτρέμ, 2/2), ok ο Ρέντμοντ (μεσοεπιθετικός, 2/0), επανέρχεται επίσης έχοντας αποθεραπευτεί ο Αλι (χαφ, 2/1).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Ρεπορτάζ

Έκανε εύκολα την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στη φιλοξενία της Αλάνιασπορ. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι σε όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους της, με το τελικό 5-0 να μην είναι καν ενδεικτικό της κυριαρχίας και της δημιουργίας της στο παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ιδανικό κατευόδιο για τη διακοπή, με τα «καναρίνια» ν’ απαντούν στη μοναδική εντός των συνόρων φετινή τους ήττα (από την Κόνιασπορ, με 1-0, εκτός έδρας), με 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ (και η ισοπαλία, στη Γαλλία κόντρα στη Ρεν, επιστρέφοντας από το 0-2).

Ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει όλες τις παιδικές ασθένειες μιας νέας τελείως ομάδας σε κάθε τι, ξεκάθαρα όμως δείχνουν πως ο χρόνος μετράει υπέρ τους. Ακόμη και το πρόγραμμα βουνό που τους περιμένει ως τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με 11 παιχνίδια σε 40 μέρες, μοιάζουν – λόγω βάθους ρόστερ και επιλογών – πως μπορούν με τη φόρα και τη δυναμική που ως τώρα δείχνουν, να το αντιμετωπίσουν επιτυχημένα.

Αγωνιστικά Νέα

Τραυματίας επέστρεψε από τις διεθνείς του υποχρεώσεις ο Κινγκ (επ., 3/2), εκτός δράσης παραμένει ο Πέρες (στόπερ, 5/0), δεν είναι ακόμη στο 100% και συνεπώς δύσκολα θα ρισκαριστεί ο προερχόμενος από μακροχρόνιο τραυματισμό Αζίζ (στόπερ, 0/0), δεν είχε κάτι το σοβαρό ο Μορ (εξτρέμ, 5/1), μακροχρόνια τέλος απουσιάζει ο Σανγκαρέ (δ. μπακ, 0/0).

Casino