Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΡΝΛΙ - ΑΡΣΕΝΑΛ
Facts Αγώνα
* Το 1973 η τελευταία εντός έδρας νίκη της Μπέρνλι επί της Αρσεναλ σε επίπεδο πρωταθλήματος (0-5-4 έκτοτε).
* Ο επιθετικός της Αρσεναλ, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, έχει πετύχει 8 γκολ σε 7 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μπέρνλι, που αποτελεί την αγαπημένη του αντίπαλο στην Αγγλία.
Ψάχνει αντίδοτο και άμεσα, αφού αν συνεχίσει έτσι, θα τρέχει και δεν θα φτάνει στη συνέχεια. Στην έδρα της Εβερτον προηγήθηκε (53’) με μία από τις κλασικές της γιόμες στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο κατέρρευσε και δέχθηκε 3 γκολ σε 6 λεπτά (60’, 65’, 66’) για την ήττα 3-1. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχει «πετάξει» 8 βαθμούς σε ματς της φετινής Πρέμιερ Λιγκ που προηγήθηκε.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, συμπλήρωσε 7 αγώνες πρωταθλήματος δίχως νίκη (0-1-6), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει υποστεί 10 ήττες στις 13 τελευταίες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα (2 νίκες). Επιπροσθέτως, στο γήπεδό της έχει να νικήσει από τις 27 Ιανουαρίου (0-6-6 έκτοτε), που είναι το χειρότερο σερί στην ιστορία της.
Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του τεχνικού Ντάιτς, στον οποίο ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2025. Να σημειωθεί ότι έχει μόλις μία νίκη στις 29 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της με ομάδες του λεγόμενου Big-6 (23 ήττες).
Ισως πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Ρόμπερτς (αμυντικός) και Κορνέ (μπακ-χαφ). Σταθερά στα «πιτς» οι συμπληρωματικοί Λονγκ (αμυντικός), Στίφενς (χαφ). Την Τρίτη υποδέχεται τη Ροτσντέιλ για το Λιγκ Καπ.
Ανάσταση! Βάλσαμο στις πληγές της αποδείχθηκε το εντός έδρας συναπάντημα με την αδύναμη Νόριτς, την οποία νίκησε -μόνο με- 1-0. Φανερά αγχωμένη και επηρεασμένη από το τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν, δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην τελική ενέργεια. Η λύση δόθηκε στο 66’ από τον Ομπαμεγιάνγκ, που πέτυχε το πρώτο φετινό της τέρμα.
Είναι αξιοπρόσεκτο πως είχε 30 τελικές προσπάθειες, τις περισσότερες σε ένα ματς πρωταθλήματος από τον Δεκέμβριο του 2017 κι ενώ στις 3 πρώτες αγωνιστικές είχε 29 συνολικά. Αν ηττηθεί στο Μπέρνλι, τότε για πρώτη φορά από το 1954 θα έχει χάσει και τα 3 πρώτα εκτός έδρας της στο πρωτάθλημα.
Να αναφερθεί ότι μετράει 14 νίκες στα 16 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος που σκόραρε πρώτη (14-1-1). Από την άλλη, έχει υποστεί 15 ήττες στα 21 προηγούμενα ματς της Πρέμιερ Λιγκ που δέχθηκε πρώτη γκολ. Στο μεταξύ, ο -υπό αμφισβήτηση- τεχνικός Αρτέτα παραδέχθηκε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε συζητήσεις με τον χαφ Τζακ Γουίλσιρ, προκειμένου να επιστρέψει στους «κανονιέρηδες».
Πρεμιέρα με τη φανέλα της έκανε ο νεοφερμένος αμυντικός Τομιγιάσου. «Χρωστάει» ποινή ο χαφ Τσάκα (3 συμ.), δύσκολα ο στόπερ Χόλντινγκ (2 συμ.) και ο χαφ Ελνένι (1 συμ.). Την Τετάρτη φιλοξενεί τη Γουίμπλεντον για το Λιγκ Καπ.