Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Facts Αγώνα
* Επτά φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα. Με τους Καταλανούς είναι η προϊστορία (1-3-3). Μοναδική νίκη των «αετών» το 3-2 του 1961 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τελευταίο τους ραντεβού στη Λισσαβώνα το 2-0 το 2012 με τον συγχωρεμένο Τίτο Βιλανόβα να είναι στο τιμόνι των «μπλαουγκράνα».
* Η Μπαρτσελόνα ουδέποτε έχει ξεκινήσει με δύο ήττες σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο «σπίτι» της Μπενφίκα έμεινε αήττητη (1 νίκη, 2 ισοπαλίες) χωρίς να δεχτεί γκολ. Αρνητικό σερί με τρεις σερί ήττες στις τελευταίες εντός έδρας πρεμιέρες της στους ομίλους έχει η Μπενφίκα.
* Αρνητικό σερί τριών ηττών στις τελευταίες εντός έδρας πρεμιέρες της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μπενφίκα.
Είναι ασταμάτητη έως τώρα στο πρωτάθλημα, έκανε το «7×7» επικρατώντας 3-1 της Γκιμαράες το Σάββατο. Πιο εύκολα απ’ ό,τι αναμενόταν έκανε τη δουλειά της πριν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Ο Γιάρεμτσουκ «καθάρισε» το ματς από το πρώτο μέρος με δύο γκολ, κάνοντας περίτεχνο τελείωμα στο 30’, ενώ στο 41’ τον ευνόησαν οι κόντρες. Ο Μάριο «κλείδωσε» στο 73’ το διπλό.
Διατήρησε σε απόσταση ασφαλείας Πόρτο και Σπόρτινγκ, οι οποίες είναι τέσσερις βαθμούς πίσω της. Στην πρεμιέρα των ομίλων έμεινε στο 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου. Ηταν συνολικά ανώτερη, έχοντας τις καλές φάσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ακίνδυνοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά ανέβασαν στροφές στο τέλος και λίγο πριν την εκπνοή είχαν ακυρωθέν γκολ με τον Σαπαρένκο, καρδιοχτυπώντας τους «αετούς».
«Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην έχει τον Μέσι, αλλά εξακολουθεί να είναι μια δυνατή ομάδα. Στην καριέρα μου έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές την Μπαρτσελόνα, δύο με την Μπενφίκα και ένα με τη Σπόρτινγκ. Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια ο Μέσι δεν έπαιξε και ήρθαμε 0-0. Οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο είναι πιο δυνατή με τον Μέσι, αλλά αυτό δεν μειώνει την Μπαρτσελόνα. Φέτος έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και όταν είχε τον Μέσι έχασε με 8-2», τόνισε ο Ζορζ Ζεσούς.
Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα με 0% γκανιότα**
**Ισχύει σε επιλεγμένους αγώνες για την αγορά «Τελ. Αποτέλεσμα» μέχρι την έναρξη του αγώνα.
Σε ακόμα ένα ματς δεν απουσιάζουν τα προβλήματα για τον Ζεσούς, ο οποίος έχει καταφέρει να τα καμουφλάρει σε σημαντικό βαθμό. Στα πιτς είναι Αλμέιδα (στόπερ), Γκονσάλβες (μπακ) και Σεφέροβιτς (φορ).
Επιτέλους νίκη και λίγη ηρεμία στο «Καμπ Νόου», 3-0 επί της Λεβάντε το απόγευμα της Κυριακής στη Βαρκελώνη, με κερασάκι στην τούρτα το γκολ του Ανσου Φάτι στις καθυστερήσεις. Ο νεαρός επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά από 11 μήνες, έδειξε δείγματα του ταλέντου του και άπαντες τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, μήπως και δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η επίθεση των «μπλαουγκράνα».
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η ήττα από την Μπάγερν (0-3) στην πρεμιέρα του ομίλου, στο πρώτο ματς σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ που η Μπάρσα δεν κατέγραψε ούτε μία (!) τελική στο στόχο, ενώ ακολούθησαν γκέλες ολκής στο πρωτάθλημα απέναντι στις αδύναμες Γρανάδα (1-1) και Κάντιθ (0-0).
Ο Κούμαν μένει, περισσότερο γιατί δεν υπήρχε χρόνος να αντικατασταθεί με τις διαδοχικές υποχρεώσεις, αλλά είναι κοινό μυστικό στη Βαρκελώνη ότι το μέλλον του θα κριθεί αυτό το τετραήμερο. Σήμερα απέναντι στην Μπενφίκα, σε ένα ματς κλειδί για τον όμιλο και το Σάββατο στη Μαδρίτη, στο ντέρμπι που ακολουθεί απέναντι στην Ατλέτικο.
Ο Ολλανδός προσπαθεί να ρίξει τους τόνους τα τελευταία 24ωρα, αλλά για μία ακόμα φορά ήρθε σε αντίθεση με όσα έλεγαν οι ποδοσφαιριστές του. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι εύκολο να σταθούμε στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης» τόνισε, την ώρα που ο νεαρός Αραούχο δήλωνε εμφατικά «είμαστε η Μπαρτσελόνα, στόχος μας είναι οι τίτλοι»…
Σταθερά στα πιτς οι Ντεμπελέ (εξτρέμ), Αγουέρο (φορ) και Μπρέιθγουεϊτ (φορ). Χάνει ένα ακόμα ο πολύπειρος μπακ Αλμπα, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι αποθεραπεύτηκε εγκαίρως και μπήκε στην αποστολή ο μέσος Πέδρι. Επίσης, επιστρέφει ο μέσος Φρένκι ντε Γιονγκ, που εξέτισε την τιμωρία του στο πρωτάθλημα και πήρε ανάσες.