Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΚΛΕΡΜΟΝ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: Κλερμόν – Μονπελιέ 1-1 (6/11/22).
* Από μία νίκη η κάθε ομάδα στη σύντομη μεταξύ τους παράδοση στη Λιγκ 1, ενώ μία φορά έχουν αναδειχθεί ισόπαλες. Το Δεκέμβριο 2021, η Μονπελιέ επικράτησε με 1-0 στο μοναδικό ματς σε αυτή την έδρα.
* Αήττητη η Μονπελιέ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς (4-1-0), καλύτερη επίδοση της τελευταίας 2ετίας – πάλι με τον Μισέλ Ντερ Ζακαριάν στον πάγκο.
* Η Κλερμόν έχει κερδίσει μόλις το ένα από τα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος (1-3-4), αλλά έχει μόλις δύο ήττες στα δέκα τελευταία εκτός (4-4-2).
* Η Μονπελιέ έχει κρατήσει το «μηδέν» στα τέσσερα από τα πέντε ματς, όσα και στα προηγούμενα είκοσι δύο με κόουτς του Νταλ’ Όλιο και Πιτό.
* Διαιτητής ο Πιερ Γκαγιούστ (μ.ο.3,2 κιτ./ 0,2 κοκ./ 0,13 πεν. ανά ματς).
Συνεχίζει ακάθεκτη υπό την καθοδήγηση του κόουτς Μισέλ Ντερ Ζακαριάν. Τέταρτη νίκη σε πέντε αγωνιστικές, τρίτη χωρίς να δεχθεί γκολ. Επίτευγμα που μέχρι πρότινος θα έμοιαζε με ποδοσφαιρικό θαύμα. Παρ’ όλα αυτά δείχνει πλέον μια μαζεμένη, καλοδουλεμένη ομάδα με ισορροπία και στα δύο μισά του γηπέδου.
Την περασμένη Κυριακή πρόσθεσε τη νίκη με 1-0 στην Κορσική επί της Αζαξιό. Πέρασε ένα ήρεμο α’ ημίχρονο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, δεν πήρε ιδιαίτερα ρίσκα για να βρει γκολ σε αυτό το διάστημα. Πέτυχε με τον φορ Ουαχί το καθοριστικό γκολ στο 68’ και αύξησε τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη στους 10β.
Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος τον τελευταίο μήνα. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Ακολουθεί το ντέρμπι του Νότου με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, υποδέχεται την Τουλούζ ενώ στη συνέχεια φιλοξενείται από τη Λιλ.
Νέο πρόβλημα με τον βασικό Μαουασά (πλάγιος) που τέθηκε νοκ-άουτ από την αναμέτρηση αυτής της αγωνιστικής λόγω τραυματισμού. Εξακολουθούν εκτός δράσης οι Μπερτό (αναπλ. γκολκίπερ), Εστέβ (στόπερ), Τσατό (πλάγιος μπακ), Λερουά (αμυν.χαφ) και Μακουανά (φορ).
Δεν είχε συνέχεια το θετικό σερί των δύο προηγούμενων αγωνιστικών (1-1-0). Πραγματοποίησε το χειρότερο ημίχρονο της φετινής σεζόν και πιθανότατα της 2ετίας που βρίσκεται στα «σαλόνια» της γαλλικής «ελίτ», γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 εντός έδρας από τη Λανς.
Όλα συνέβησαν στο α’ ημίχρονο και συγκεκριμένα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (30‘ – 34’). Τότε δέχθηκε τα τρία από τα τέσσερα γκολ, με αντιδράσεις που έμοιαζαν περισσότερο σε «παιδική χαρά» παρά σε αμυντική γραμμή ομάδας Α’ Γαλλίας.
Κατάφερε μάλιστα – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να δεχθεί γκολ σε δύο σερί επιθέσεις μετά από σέντρα. Θύμισε περισσότερο νοοτροπία ομάδας μπάσκετ…
Χωρίς περιθώρια ανάλυσης και κριτικής το συγκεκριμένο παιχνίδι, στρέφεται πλέον προς τα επόμενα. Μοναδική δικαιολογία το γεγονός ότι έχει αποσπαστεί αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη και παρουσιάζεται πιο χαλαρή. Είναι βεβαίως θέμα του κόουτς Πασκάλ να βάλει τα πράγματα στη θέση τους
Μία ακόμη αγωνιστική που ο κόουτς Πασκάλ Γκαστιάν δεν υπολογίζει στους Σεϊντού (στόπερ/πλάγιος), Κοφριέ (πλάγιος μπακ) και Ρασάνι (εξτρέμ) που παραμένουν εκτός προπονήσεων. Αντίθετα, θα δώσουν κανονικά το “παρών” οι Ζεφάν (πλάγιος) και Κάουι (φορ).