Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΝΑΚΟ - ΝΙΣ
Facts Αγώνα
* Ντέρμπι της Κυανής Ακτής (Derby de la Cote d’ Azur).
* Α’ ΓΥΡΟΣ: Νις – Μονακό 0-1 (4/9/22).
* Η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει η Νις (0-1-4) από την έναρξη της σεζόν 2020-21 κι έπειτα.
* Το 0-1 του Σεπτεμβρίου 2014 είναι η πιο πρόσφατη εντός έδρας ήττα της Μονακό από τη Νις. Έκτοτε μετρά 7 ματς αήττητη (5-2-0).
* Η Μονακό μετρά τέσσερις σερί νίκες ανεξαρτήτως έδρας και ισάριθμες εντός έδρας, αμφότερα τα καλύτερα σερί αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.
* Μόνο η Ναντ και η Μπαρτσελόνα έχουν διατηρήσει το “μηδέν” σε περισσότερα παιχνίδια (6) από τη Νις (5) μέσα στο 2023.
* Η Νις έχει συγκεντρώσει 14β. εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες από το πρώτο μισό της βαθμολογίας.
* Διαιτητής ο Μπενουά Μπαστιάν (μ.ο. 4,08 κιτ./ 0,31 κοκ./ 0,46 πεν. ανά ματς).
Σοκ στο Πριγκιπάτο. Δεν μπόρεσε να πατήσει πάνω στο υπέρ της 3-2 στη Γερμανία επί της Λεβερκούζεν και αποκλείστηκε στα πέναλτι την περασμένη Πέμπτη, αποχαιρετώντας το Γιουρόπα Λιγκ. Από νωρίς πίσω στο σκορ, αναγκάστηκε να κυνηγά και να πιέζει σε όλο το 90λεπτο.
Αρχικά ισοφάρισε στο 19’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αρχηγού Μπεν Γεντέρ, ωστόσο στις αρχές του β’ ημιχρόνου ήταν πίσω με 3-1. Λυτρωτής στο τελευταίο δεκάλεπτο (84’) ο Μπρελ Εμπολό με κεφαλιά, ο οποίος οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Το έξτρα ημίωρο δεν άλλαξε κάτι και αστόχησε στο 2ο πέναλτι (Ματαζό) για το τελικό 3-5 της διαδικασίας.
Εστιάζει υποχρεωτικά στο πρωτάθλημα, εκεί που τα πάει περίφημα από την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προέρχεται από το σχετικά εύκολο 2-1 στην έδρα της Μπρεστ, που ήταν η 4η σερί νίκη στο πρωτάθλημα.
Έχει ανακτήσει την 3η θέση έναντι της Λανς (1β.) ενώ είναι στο -2 από τη δεύτερη Μαρσέιγ. Μοναδικός στόχος η νίκη στο ντέρμπι για να περάσει προσωρινά στη 2η θέση περιμένοντας το αποτέλεσμα στο βραδινό «Κλασίκ».
Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις με την αποστολή του ευρωπαϊκού ματς με τη Λεβερκούζεν την περασμένη Πέμπτη. Τραυματίες οι βασικοί και πολύτιμοι Βάντερσον (πλάγιος), Μαριπάν (στόπερ) και ο ταλαντούχος χαφ Ακλιούς. Εξαιρετικά αμφίβολος ο Αγκιλάρ (πλάγιος) που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.
Καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο εντός έδρας 0-0 απέναντι στη Ρεμς. Θετικό το πρόσημο δεδομένου ότι διατηρεί το αήττητο, αν και διέκοψε σερί τεσσάρων νικών. Έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στην 7η θέση, αλλά συνεχίζει τις εμφανίσεις με ποιότητα.
Μονόλογος το α΄ ημίχρονο. Έπαιξε στο αντίπαλο μισό, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε στόχο μετά από 10 σουτ. Αμυντικά δεν απειλήθηκε, όμως γλίτωσε τα χειρότερα στο 55’. Η αντίπαλός της δεν βρήκε δίχτυα στο πέναλτι που κέρδισε και το ματς έμεινε χωρίς γκολ.
Στο τελευταίο ημίωρο ρίσκαρε λίγο περισσότερο, άφησε κενά στα μετόπισθεν όμως δεν το πλήρωσε. Βρίσκεται ακόμη σε απόσταση βολής από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και μπορεί να τα καταφέρει βάσει εικόνας των τελευταίων παιχνιδιών.
Ουδέν νεότερον από το ιατρικό δελτίο της ομάδας, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Παραμένουν εκτός αγωνιστικής δράσης οι Μπούλκα (αναπλ. γκολκίπερ), Μπράιαν (πλάγιος μπακ) και Πεπέ (φορ).