-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΟΛΙΒΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Facts Αγώνα
* Αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL). Δίχως την παρουσία θεατών. Σε υψόμετρο 3.637 μέτρων.
* Οι δέκα εθνικές ομάδες της CONMEBOL παίζουν με σύστημα όλες εναντίον όλων σε 18 αγωνιστικές. Οι πρώτες τέσσερις προκρίνονται στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, ενώ η 5η θα δώσει διπλούς αγώνες μπαράζ με εκπρόσωπο άλλης ηπείρου.
* Τα κριτήρια ισοβαθμίας ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες ομάδες: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση.
* 2-3-7 η παράδοση ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες από τη σεζόν 03/04. 2-1-0 το μεταξύ τους ρεκόρ στη Βολιβία.
Αναμενόμενη ήταν η ήττα που γνώρισε στο Σάο Πάολο από τη Βραζιλία με 5-0. Το τελικό σκορ αποτύπωσε ξεκάθαρα την εικόνα του αγώνα, αλλά και τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού αμυντικά είχε κενά και δεν άντεξε τη συνεχή πίεση των Βραζιλιάνων, ενώ επιθετικά ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.
Εντονες είναι οι κατηγορίες προς το πρόσωπο του τεχνικό της, Σέζαρ Φαρίας, για σκάνδαλο με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα με τον θρύλο της εθνικής Βολιβίας, Μίλτον Μελγκάρ, ο οποίος δήλωσε πως «κάλεσαν τρεις παίκτες στην εθνική ομάδα, με την προϋπόθεση να υπογράψουν για ένα συγκεκριμένο εκπρόσωπο, όμως αυτοί αρνήθηκαν και δεν τους κάλεσαν ξανά».
Κατά του Φαρίας στράφηκαν επίσης, οι μέσοι Φερνάντο Σαουσέδο και Σαμουέλ Γκαλίντο της Ολγουεϊς Ρέντι, οι οποίοι όπως δήλωσαν, επειδή ανήκουν σε τοπικό εκπρόσωπο ποδοσφαιριστών και όχι σε αυτόν που συνεργάζεται ο Βενεζουελάνος τεχνικός, δεν κλήθηκαν στην εθνική ομάδα.
Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα απουσιών για το αποψινό ματς, ωστόσο ο προπονητής Φαρίας είχε κάνει ξεκάθαρο πως θα παίξει πιο επιθετικά κόντρα στην Αργεντινή, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το υψόμετρο της Λα Παζ. Μάλιστα, είχε προφυλάξει πολύτιμους παίκτες για απόψε, όπως τους φορ Μαρσέλο Μορένο και Κουέγιαρ, αλλά και τον χαφ Τσουμασέρο, παίκτες που δεν είχαν ταξιδέψει στη Βραζιλία.
Μπήκε με το «δεξί» στην προκριματική φάση επικρατώντας 1-0 του Εκουαδόρ στο «Μπομπονέρα». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μέσι στο 13’ με εύστοχη εκτέλεση ενός πολύ αυστηρού πέναλτι. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες μετρημένες. Σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη, αλλά σε δύο περιπτώσεις κινδύνεψε σοβαρά να δεχτεί την ισοφάριση.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Μέσι μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα και αφιέρωσε τη νίκη στο λαό της Αργεντινής, μίας χώρας που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει παγκοσμίως το επίκεντρο της πανδημίας.
Για το αποψινό παιχνίδι ο τεχνικός Σκαλόνι αναμένεται να παρατάξει κατά τα 10/11 την ενδεκάδα που ξεκίνησε και στην πρεμιέρα. Η μόνη διαφοροποίηση είναι αναγκαστική και αφορά τη μεσαία γραμμή. Ο Ακούνια – που ξεκίνησε εναντίον του Εκουαδόρ ως αριστερός εσωτερικός μέσος – τραυματίστηκε στα μισά της επανάληψης και παρότι ταξίδεψε με την αποστολή στη Βολιβία, θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί. Τη θέση του διεκδικούν ο Εζεκιέλ Παλάσιος και ο Νικολάς Ντομίνγκες με φαβορί τον πρώτο.
Μία ακόμα απώλεια είναι ο μεσοεπιθετικός Ντιμπάλα που ήταν εκτός και από το πρώτο παιχνίδι και κρίθηκε ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ούτε απόψε. Κατά συνέπεια αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει την αποστολή αλλά να επιστρέψει στην Ιταλία.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη είχε τεθεί εκτός αποστολής πριν από το ματς με το Εκουαδόρ ο μέσος Λο Σέλσο που προοριζόταν για βασικός. Δεν είχαν καν κληθεί ο τερματοφύλακας Αγκουστίν Μαρκεσίν, ο κεντρικός αμυντικός Κάνεμαν, ο κεντρικός αμυντικός Πεσέγια, ο μεσοεπιθετικός Νικολάς Γκονσάλες και ο δεξιός μπακ Ρένσο Σαράβια. Οι πρώτοι δύο λόγω covid και οι υπόλοιποι λόγω τραυματισμού