Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΚΠΡ
Facts Αγώνα
* Ο προπονητής της Μίντλεσμπρο, Νιλ Γουόρνοκ, κάθισε στον πάγκο της ΚΠΡ για μια διετία (2010-12), οδηγώντας την στον τίτλο στην Τσάμπιονσιπ και στην άνοδο πριν απολυθεί τον Ιανουάριο του ’12. Είχε ένα σύντομο πέρασμα από τους Λονδρέζους και το 2015 ως υπηρεσιακός τεχνικός.
* Η Μίντλεσμπρο κέρδισε τα 7/9 τελευταία ματς πρωταθλήματος που έδωσε Τετάρτη (7-0-2). Αντίστοιχα, η ΚΠΡ ηττήθηκε μόνο σε 1/6 πιο πρόσφατους αγώνες που διεξήχθησαν τη συγκεκριμένη ημέρα (4-1-1).
* Συνολική παράδοση (από το 1912-13): 18-17-20. Η ΚΠΡ διατήρησε το αήττητο στις τελευταίες 4 συναντήσεις τους, μετρώντας μάλιστα δύο διπλά (2-2-0). Δεν έχει κερδίσει ποτέ 3 διαδοχικά εκτός έδρας ματς απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι δύο ομάδες έχουν να αναδειχθούν ισόπαλες στο «Ρίβερσαϊντ» από το 1-1 του 1977, με τη Μίντλεσμπρο να προηγείται έκτοτε 9-7 στις νίκες.
Η πρώτη φετινή επιτυχία ήρθε στο παρθενικό για φέτος εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Μπρίστολ Σίτι (2-1). Παρουσιάστηκε πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε το γκολ με τον Ικπεάτσου (38’). Στην επανάληψη, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν (Κινγκ 60’). Παρέμειναν, μάλιστα, πιο επικίνδυνοι όμως μια στατική φάση τους έφερε και πάλι πίσω (Κρουκς 70’), ενώ η πίεση που άσκησαν στο φινάλε πέρασε ανεκμετάλλευτη.
«Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας ήταν καταπληκτική. Βρίσκομαι τόσο καιρό εδώ, όμως δεν είχα την ευκαιρία να τη γευτώ με όλη αυτή την κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενους πους τους χαρίσαμε τη νίκη» το σχόλιο του Γουόρνοκ για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες του «Γιόρκσαϊρ». Οσον αφορά τον αγώνα ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για μια δίκαιη επικράτηση, ενώ μίλησε ξανά για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης.
Κάποια ξαφνικά προβλήματα λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής περιόρισαν τις εναλλακτικές λύσεις για την «Μπόρο» που επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος. Θέλει, εξάλλου, να διεκδικήσει φέτος τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
Στην πρεμιέρα απέσπασε με δόση τύχης το 1-1 από την ισχυρή Φούλαμ, ενώ ακολούθησε ο αποκλεισμός στο Λιγκ Καπ (3-0 στο Μπλάκπουλ) όπου –πάντως- αγωνίστηκε με αρκετούς νεαρούς.
Επέστρεψε στις προπονήσεις μετά από καραντίνα κι ενδέχεται να βρεθεί στην αποστολή ο επιθετικός Ακπόμ. Ελειψαν και αναμένεται να χάσουν και τα δύο επόμενα παιχνίδια οι βασικοί Τάβερνιρ (μ,1/0) και Γουάτμορ (ε,1/0). Παραμένει εκτός λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο ο νεοαποκτηθείς μέσος Αμεόμπι. Μακροχρόνια η απουσία του καλού εξτρέμ Μπράουν.
Τις δύο ισοπαλίες σε πρεμιέρα (1-1 με Μίλγουολ) και Λιγκ Καπ (1-1, 5-3 πέν. με Λέιτον Οριεντ) διαδέχθηκε το διπλό επί της Χαλ (3-0). Πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε δύο έξυπνες κομπίνες σε στατικές φάσεις (Γουίλοκ 16’, Ντάικς 68’), ενώ στο μεσοδιάστημα χρειάστηκε μια επέμβαση του γκολκίπερ Ντιένγκ και την απομάκρυνση πάνω στη γραμμή από τον στόπερ Ντίκι. Ακολούθως απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα (Μονκούρ 71’) και λίγο αργότερα έκλεισε το σκορ (Ντίκι 74’).
«Αγωνιστήκαμε σε μια δύσκολη έδρα και είναι πολύ ευχάριστο ότι αποφύγαμε τις απώλειες. Απορροφήσαμε τον αρχικό ενθουσιασμό της Χαλ και σκοράραμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Στη συνέχεια διαχειριστήκαμε τον ρυθμό και όποτε κρίθηκε απαραίτητο αμυνθήκαμε σωστά» έκανε τον απολογισμό του μετά από την ολοκλήρωση του ματς ο Μαρκ Γουαρμπάρτον.
Ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, διαθέτει φέτος περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του κι ελπίζει να οδηγήσει στους Λονδρέζους στο παραπάνω βήμα. Εάν αναλογιστούμε το περσινό επιτυχημένο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αυτό αφορά την είσοδο στην προνομιούχο 6άδα.
Εκανε την πρώτη συμμετοχή του για φέτος ο ταλαντούχος μέσος Τσερ (1/0). Ελπίζουν να ακολουθήσουν ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ ΜακΚάλουμ (Νόργουιτς) και ο ποιοτικός φορ Οστιν (1/0). Παραμένουν εκτός ο αμυντικός χαφ Αμος (5/0) και ο μέσος Φιλντ (19/1).