Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΛΑΝ - ΤΖΕΝΟΑ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΤΖΕΝΟΑ – ΜΙΛΑΝ 0-3
* 4-2-2 στα 8 τελευταία Μίλαν – Τζένοα. Goal/goal τα 6 από αυτά.
* Καμία ισοπαλία στα 10 τελευταία μεταξύ τους και στις δύο έδρες που έγιναν για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (8-0-2). Και οι δύο νίκες όμως της Τζένοα σημειώθηκαν στο Μιλάνο.
* Η Μίλαν έχει μαζί με την Ιντερ τα περισσότερα clean sheets φέτος στη Σέριε Α: 14.
* Η Τζένοα είναι η ομάδα που έχει φέτος τις λιγότερες νίκες (2 σε 32 αγώνες) και τις περισσότερες ισοπαλίες (16) στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
* Από το ξεκίνημα του 2022 η Μίλαν έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: 7 γκολ παθητικό σε 13 αγώνες. Πρώτη είναι η Λίβερπουλ με 6 γκολ παθητικό σε 12 παιχνίδια.
Η επιθετική αφλογιστία της τής στερεί το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων της για να κατακτήσει τον τίτλο. Δεύτερο διαδοχικό 0-0, αυτή τη φορά στο Τορίνο.
Παρέμεινε στην κορυφή, αύξησε τη διαφορά της από τη Νάπολι στους δύο πόντους, όμως στους δύο πίσω της βρίσκεται πια η Ιντερ, η οποία έχει και ένα ματς λιγότερο.
Εχει πετύχει μόλις 4 γκολ στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Διαθέτει πάντως την κορυφαία άμυνα στον δεύτερο γύρο. Αξιο αναφοράς ότι η εστία της δεν έχει παραβιαστεί στις 5 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της.
«Δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Το λέω αυτό όχι για τη βαθμολογία, αλλά για το παιχνίδι μας. Πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες μας μέχρι το φινάλε και τότε θα κάνουμε τους υπολογισμούς. Εχουμε την ικανότητα και την ποιότητα να το κάνουμε» υποστήριξε ο Στέφανο Πιόλι.
Τραυματίες οι στόπερ Κιάερ (11/0), Ρομανιόλι (18/1), ο μπακ Φλορέντσι (21/1), ο εξτρέμ Καστιγέχο (5/0) και ο επιθετικός Ιμπραΐμοβιτς (19/8). Επιστρέφουν ο χαφ Μπενασέρ (26/2) και ο επιθετικός Ρέμπιτς (19/2). Με 4-2-3-1 οι «ροσονέρι» με τον Ζιρού στην κορυφή της επίθεσης και τους Σαλεμάκερς, Κεσί, Λεάο στην τριάδα πιο πίσω του.
Δεύτερη διαδοχική ήττα και μάλιστα βαριά, το 1-4 από τη Λάτσιο στο «Λουίτζι Φεράρις». Διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι λίγο πριν από το 0-1, αλλά δεν έχει δίκιο. Βρέθηκε να χάνει 0-3 με τέρματα στο 31′, στο 45′ και στο 63′, μείωσε με αυτογκόλ του Πάτρικ στο 68′, στο 76′ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Ο Αλεξάντερ Μπλέσιν πάντως παραδέχτηκε ότι η ομάδα του ηττήθηκε δίκαια αναγνωρίζοντας την εμφανή ανωτερότητα των «λατσιάλι».
Σταθερά κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, στο -3 από την Κάλιαρι. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αν ληφθεί υπόψη το υπολειπόμενο πρόγραμμά της.
Μέχρι το φινάλε έχει να αντιμετωπίσει ανάμεσα σε άλλες Μίλαν, Γιουβέντους, Νάπολι. Και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να κάνει υπέρβαση για να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.
Τραυματίες ο στόπερ Μπάνι (12/0), ο στόπερ Βανχόιζντεν (14/0) και ο χαφ Ροβέλα (20/0). Επιστρέφουν ο μπακ-χαφ Καμπιάζο (25/1) και ο χαφ Στουράρο (23/0). Με 4-2-3-1 οι Γενοβέζοι με τον Ντέστρο στην κορυφή της επίθεσης και τους Γκούντμουντσον, Μελεγκόνι, Εκούμπαν στην τριάδα πιο πίσω του.