Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Facts Αγώνα
Α’ ΓΥΡΟΣ: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0
* 18-9-4 υπέρ του Πανιωνίου η συνολική παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως διοργάνωσης, 6-6-3 ο Ιστορικός στις αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο Αγρίνιο. 12-5-2 και 4-3-2 υπέρ των «κυανέρυθρων» οι αντίστοιχες επιδόσεις σε επίπεδο κορυφαίας κατηγορίας.
* Τα 12 από τα 16 τελευταία ματς ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Πανιώνιο (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης) είχαν 2-3 γκολ.
* Μόλις 3 νίκες έχει πανηγυρίσει ο Μάκης Χάβος σε σύνολο 15 αγώνων με αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Διαδικαστικό όπως αποδείχτηκε το πέρασμα του από το ΟΑΚΑ, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό πολύ άνετα να «καθαρίσει» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 2-0, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τελείωσαν οριστικά και οι οποίες ελπίδες των Αγρινιωτών, αφού δέχτηκαν και τρίτο γκολ, με το μόνο που τελικά περίσωσαν ήταν αφενός να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η ήττα τους και στο φινάλε να σημειώσουν το γκολ της τιμής (1-3).
Αλλοθι οι πολλές απουσίες τους (με 17 στην αποστολή), επιβεβαίωσαν την κακή τους αμυντική λειτουργία (2ο χειρότερο παθητικό στο πρωτάθλημα), αλλά και τη γενικότερη εκτός έδρας αδυναμία τους (η μόνη ομάδα στη SL 1 χωρίς διπλό ακόμη), που τους κρατάει σταθερά (και αμετάκλητα) στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης.
To μυαλό όλων στο Αγρίνιο, εδώ και καιρό, στη σημερινή φιλοξενία του Πανιωνίου, όπου θα διεκδικήσουν να «κλειδώσουν» πως δεν θα τερματίσουν ουραγοί στη regular season (το πετυχαίνουν αν δεν ηττηθούν) και κυνηγώντας μια νίκη να φτιάξουν διαφορά (+7) που κακά τα ψέματα, δεν καλύπτεται στα play-out.
Κάτι που φάνηκε και μεσοβδόμαδα, στη δεύτερη σερί αναμέτρηση των γηπεδούχων στο ΟΑΚΑ, όπου και χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση στην ΑΕΚ (σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι) ηττήθηκαν με 4-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου.
Επιστρέφει έχοντας αποθεραπευτεί ο Λιάβας (μεσοαμυντικός, 11/0), διαθέσιμος τελικά αφού έγινε δεκτή η έφεση για τη μείωση της ποινής του Ντίας (εξτρέμ, 22/2), παραμένει εκτός δράσης ο Τζανακάκης (νιόφερτος δ. μπακ, 7/0), μακροχρόνια απουσιάζουν οι Λουσέρο (αρ. μπακ-χαφ, 14/2), Αριγίμπι (εξτρέμ, 14/1).
Πριν το δεκάλεπτο ήταν με 3-0 πίσω στο σκορ από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», στο 24’ δέχτηκε και τέταρτο γκολ, οπότε σίγουρα θετικό για τον Ιστορικό που κατάφερε να κρατήσει την ήττα του από τους «ερυθρόλευκους» σε αυτά τα… αξιοπρεπή επίπεδα (0-4).
Κανείς φυσικά δεν περίμενε κάτι περισσότερο από τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι όπως και ο Παναιτωλικός το σημερινό παιχνίδι έχουν «λοκάρει» εδώ και καιρό παίζοντας τα ρέστα τους για την αποφυγή της τελευταίας θέσης στην κανονική περίοδο. Για να έχουν τύχη στο φινάλε θα πρέπει να κερδίσουν, ωστόσο μόνο ήρεμα δεν φτάνουν στο Αγρίνιο.
Ο κυριότερος λόγος η ξαφνική αποχώρηση του κόουτς Παπαβασιλείου, ο οποίος συμφώνησε με την αιγυπτιακή Γουάντι Ντέγκλα και αποχώρησε από τη Νέα Σμύρνη, με τους φιλοξενούμενους να καθοδηγούνται στο σημερινό παιχνίδι από τον μέχρι πρότινος τεχνικός της k19 του συλλόγου, Δημήτρη Κοροπούλη.
Προσθέστε και τη γενικότερη εικόνα τους, ειδικά εκτός έδρας, όπου και προέρχονται από 7 σερί εκτός έδρας ήττες με απολογισμό τερμάτων 1-20 και μόνο ευοίωνα δεν μοιάζουν τα πράγματα εν όψει του σημερινού «τελικού», με τη διοίκηση του Πανιωνίου κυρίως να έχει εστιάσει την προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού στα δικαστήρια, κυνηγώντας σχετική τιμωρία της Ξάνθης για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας.
Εξέτισε ο Παναπανικολάου (εξτρέμ, 21/1), επιστρέφει έχοντας αποθεραπευτεί ο Οικονομίδης (αμ. χαφ, 16/0), αντίθετα δεν πρόλαβε και παραμένει εκτός δράσης ο Μιλόγεβιτς (χαφ, 13/1), κατόπιν τεχνικής απόφασης αποκλείστηκαν οι Δούμτσιος (χαφ, 10/0), Κιάκος (χαφ, 6/0), Αλί (χαφ, 3/0), μακροχρόνια απουσιάζουν οι χαφ Μακσίμοβιτς (9/1), Αρσε (11/2).