Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Η ΚΥΠΡΟΣ
Facts Αγώνα
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
Αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ. Προκρίνεται ο 1ος του γκρουπ. Ο 2oς θα παίξει στα πλέι οφ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια.
* Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια. Και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια ολοκληρώθηκαν με G/G+Over 3.5. Αμφότερες μετρούν από δύο νίκες. Εντός έδρας η Κύπρος έχει ρεκόρ 2-0-1.
Απέτυχε παταγωδώς το πείραμα με τον τεχνικό Γιόχαν Βάλεμ και στην «στροφή» στα νιάτα και το ταλέντο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου του στο Nations League με μόλις 4 πόντους σε έξι ματς και ενώ είχε αντιπάλους ομάδες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Λουξεμβούργο.
Ετσι, μοιραία υποβιβάστηκε στην Δ’ κατηγορία του θεσμού, με τον Βέλγο προπονητή να κρίνεται ανεπαρκής και να αποχωρεί από την ομάδα. Τη θέση του ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος έχει μια μικρή εμπειρία από πάγκους Εθνικής ομάδας, καθώς ήταν βοηθός του Μαρκαριάν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας. Μάλιστα, είναι γνώστης και του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού για ένα τρίμηνο είχε περάσει και από τον πάγκο της Ανόρθωσης.
Ο 50χρονος τεχνικός, θέλει να φέρει έναν «αέρα» ανανέωσης στην Κύπρο, αλλά και να της δώσει μια νέα αγωνιστική ταυτότητα. Αλλωστε, με την πρώτη του αποστολή είναι εμφανές πως θέλει να συνδυάσει την εμπειρία με το νεανικό ενθουσιασμό. Τρία είναι τα πρόσωπα που δέχθηκαν κλήση για πρώτη φορά, με τους Σωτηρίου (αμ.), Ανδρέου (αμ.) και Ψάλτη (αμ.) να παίρνουν μια πρώτη γεύση από την Εθνική. Σημαντικές οι απουσίες των Χριστοφή (57/8, επ.) και Μακρή (24/0, μέσος) λόγω τραυματισμού, ενώ τελευταία στιγμή κόπηκε ο Γεωργίου (8/0, μέσος), καθώς κρίθηκε ανέτοιμος.
«Υπάρχει ταλέντο και ικανότητα στην ομάδα, συνδυάζοντας νιάτα και εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος ότι στο προσεχές μέλλον θα παρουσιάσουμε μία δυνατή ομάδα που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν θέλω να συμβιβάζομαι με μεσοβέζικες λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Η αποστολή της Κύπρου:
Τερματοφύλακες: Δημήτρης Δημητρίου (Απόλλων Λεμεσού), Νεόφυτος Μιχαήλ (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Κωνσταντίνος Παναγή (Ομόνοια)
Αμυντικοί: Κωνσταντίνος Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης), Νικόλας Ιωάννου (Αρης), Φάνος Κατελάρης (Απόλλων Λεμεσού), Χρίστος Σιέλης (ΑΠΟΕΛ), Θωμάς Ιωάννου (ΑΕΚ Λάρνακας), Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Στέλιος Ανδρέου (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Πάρης Ψάλτης (Ολυμπιακός Λευκωσίας), Ανδρέας Αβραάμ (ΑΕΛ Λεμεσού)
Μέσοι: Αλεξάντερ Γκόγκιτς (Χιμπέρνιαν), Κωστάκης Αρτυματάς (Ανόρθωση), Χαράλαμπος Κυριακού (Απόλλων Λεμεσού), Ιωάννης Κούσουλος (Ομόνοια), Φώτης Παπουλής (Ομόνοια), Γρηγόρης Κάστανος (Φροζινόνε), Δημήτρης Θεοδώρου (Παραλίμνι), Μηνάς Αντωνίου (ΑΕΛ Λεμεσού).
Επιθετικοί: Μάριος Ηλία (Εθνικός Αχνας), Ονησιφόρος Ρουσιάς (Ερμής Αραδίππου), Πιέρος Σωτηρίου (Λουντογκόρετς), Μαρίνος Τζιωνής (Ομόνοια), Λοΐζος Λοΐζου (Ομόνοια), Ιωάννης Πίττας (Απόλλων Λεμεσού)
Προπονητής: Νίκος Κωστένογλου
Για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε σε δεύτερο συνεχόμενο Γιούρο μέσω των πλέι οφ του Nations League και θέλει να χτίσει πάνω σε αυτή την επιτυχία. Τα προβλήματα, πάντως, είναι σημαντικά πριν τη νέα της αποστολή.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Χάμσικ (μέσος Γκέτεμποργκ), Λομπότκα (μέσος, Νάπολι) και Ροντάκ (κίπερ, Φούλαμ), ενώ τελικά εκτός έμεινε και ο Βάις (μέσος, Σλόβαν Μπρατισλάβας), που τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Η καλή είδηση ήρθε από την παρουσία τελικά του Σκρίνιαρ, ο οποίος την τελευταία στιγμή έλαβε άδεια να ταξιδέψει, έχοντας κάνει αλλεπάλληλα αρνητικά τεστ.
Νέες προσθήκες στην αποστολή οι Χόλουμπεκ (μέσος, Πιαστ) και Σραντς (μέσος, Γιάμπλονετς). Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, καθώς στα επόμενα στην έδρα της δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμοι όσοι παίκτες αγωνίζονται σε ομάδες της Γερμανίας λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα.
«Πιστεύω στην ψυχή και στον χαρακτήρα της ομάδας μου. Μας περιμένουν έντονοι μήνες και η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους μας. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν αλλάξει προπονητή και αυτό θα τους δώσει ώθηση. Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε την Κύπρο, όμως πιστεύουμε 100% ότι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Τα πάντα γίνονται πιο εύκολα στη συνέχεια όταν ξεκινάς με νίκη», είπε ο Τάρκοβιτς.
Η αποστολή της Σλοβακίας:
Τερματοφύλακες: Ντουμπράβκα (Νιούκαστλ), Γκρέιφ (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Κούτσιακ (Λέχια Γκντανσκ)
Αμυντικοί: Πέκαρικ (Χέρτα), Σάτκα (Λεχ Πόζναν), Κόσελνικ (Λίμπερετς), Βάλιεντ (Μαγιόρκα), Χούμποτσαν (Ομόνοια), Πάουσεκ (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Χάνκο (Σπάρτα Πράγας)
Μέσοι: Γκρέγκους (Μινεσότα), Ρουσνάκ (Σολτ Λέικ), Λομπότκα (Νάπολι), Χροσόβσκι (Γκενκ), Κούτσκα (Πάρμα), Ντούντα (Κολωνία), Μακ (Φερεντσβάρος), Μπένες (Αουγκσμπουργκ), Χαράσλιν (Σασουόλο), Χρόμαντα (Σλάβια Πράγας), Σουσλόβ (Γκρόνινγκεν), Μπέρο (Φίτεσε), Χόλουμπεκ (Πιαστ), Σραντς (Γιάμπλονετς)
Επιθετικοί: Ντούρις (Ομόνοια), Μπόζενικ (Φέγενορντ), Στρέλετς (Σλόβαν Μπρατισλάβας)
Προπονητής: Στέφαν Τάρκοβιτς