Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΠΟΡΤΟ
Facts Αγώνα
* Ρεβάνς για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι σε περίπτωση που επαναληφθεί το σκορ του πρώτου αγώνα.
Α’ ΜΑΤΣ: Πόρτο – Γιουβέντους 2-1: Η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας της Γιουβέντους και σκόραρε με τον Ταρέμι στο 2′ και τον Μαρεγκά στο 46′. Οι «μπιανκονέρι» μείωσαν με τον Κιέζα στο 82′.
* Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν. 4-1-1 το συνολικό ρεκόρ υπέρ της Γιουβέντους, 2-0-0 υπέρ των «μπιανκονέρι» στο Τορίνο. 8-3-5 ο απολογισμός της Γιουβέντους με Πορτογάλους (5-1-1 εντός έδρας), 10-9-14 αυτός της Πόρτο με Ιταλούς (4-3-8 εκτός έδρας).
* H Γιουβέντους δεν έχει φέρει ισοπαλία στους 14 πιο πρόσφατους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ (11 νίκες, 3 ήττες). Μετρά 5 σερί over και 7 «2-3 γκολ στις 8 τελευταίες αναμετρήσεις της, όπως επίσης και 11 «2-3 γκολ» στα 13 πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της στη διοργάνωση.
* Η Γιουβέντους έχει ηττηθεί μόνο στα 5 από τα 45 ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει στο νέο της γήπεδο (28 νίκες, 12 ισοπαλίες). Πάντως οι 4 από αυτές τις ήττες έχουν έρθει στα 13 τελευταία παιχνίδια της.
* Η Πόρτο δεν έχει νικήσει κανένα από τα 11 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (4 ισοπαλίες, 7 ήττες)! Προκρίθηκε στις 34 από τις 42 προηγούμενες περιπτώσεις που νίκησε εντός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
* Η Πόρτο παραμένει αήττητη στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ (5 νίκες, 1 ισοπαλία). Μάλιστα οι 5 από αυτές συνδυάστηκαν με no goal. Παράλληλα δεν έχει φέρει ισοπαλία στα 8 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπορεί να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στη Λάτσιο, όμως στη συνέχεια επέβαλε την ανωτερότητά της και έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοράτα (2 γκολ) έφτασε στο 3-1 που την έφερε μόνη στην τρίτη θέση και τη διατήρησε στο -10 από την Ιντερ, αλλά και με ματς λιγότερο. Αρχικά ισοφάρισε στο 39′ με τον Ραμπιό και στη συνέχεια ακολούθησαν τα δύο τέρματα του Ισπανού φορ στο 57′ και στο 60′ με πέναλτι.
Μόλις για 21 λεπτά αγωνίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που μπήκε αλλαγή, καθώς ήταν φανερό ότι ο Πίρλο ήθελε να τον έχει φρέσκο στο ματς με την Πόρτο, ενώ επέστρεψαν έπειτα από καιρό έστω και ως αλλαγές ο στόπερ Μπονούτσι και ο χαφ Αρτούρ. Ακολουθεί το ταξίδι στο Κάλιαρι και στη συνέχεια το εξ αναβολής ντέρμπι με τη Νάπολι στο Τορίνο.
Ενας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ θα ισοδυναμεί με καταστροφή λαμβάνοντας υπόψη και τις ηχηρές αποτυχίες των δύο προηγούμενων ετών με Αγιαξ (προημιτελικά) και Λυών («16).
«Δεν πιστεύω ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα κρίνει το μέλλον μου στη Γιουβέντους. Εγώ συνεχίζω να δουλεύω καθημερινά για την ομάδα έχοντας στο μυαλό μου συγκεκριμένα πράγματα που θέλω να πετύχω. Το σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση και για να τα καταφέρουμε πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα λάθη και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας» υποστήριξε ο Αντρέα Πίρλο.
Τιμωρημένος ο στόπερ Ντανίλο. Τραυματίας ο φορ Ντιμπάλα. Εκτός με κορωνοϊό ο χαφ Μπεντανκούρ. Επιστρέφουν ο μπακ Φραμπότα και οι στόπερ Ντε Λιχτ, Κιελίνι. Δύσκολα πάντως κάποιος εκ των δυο προαναφερθέντων στόπερ θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Με το κλασικό 3-5-2 οι «μπιανκονέρι» με τους Μοράτα και Ρονάλντο επιθετικό δίδυμο.
Αφησε πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα της τελευταίας εβδομάδας και ενθυμούμενη τον καλό εαυτό της, πέρασε (0-2) από την έδρα της αδύναμης Ζιλ Βιθέντε το Σάββατο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ότι προηγήθηκε νωρίς (7’) κι έδιωξε το άγχος, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα, ενώ στη συνέχεια ήλεγξε πλήρως το ρυθμό και διπλασίασε τα τέρματά της στο 60’ με γκολάρα του Σέρζιο Ολιβέιρα.
Ετσι, συμπλήρωσε 16 ματς πρωταθλήματος δίχως ήττα (11-5-0) και διατηρεί ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της για τίτλο. Με τη νίκη στην πρώτη συνάντηση με τη Γιουβέντους έφτασε τους 6 σερί αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς ήττα (5-1-0). Μάλιστα, το προ 20ημέρου γκολ του Κιέζα στο «Ντραγκάο» ήταν το πρώτο που δέχθηκε στο θεσμό μετά από 549 αγωνιστικά λεπτά.
Να σημειωθεί ότι στις 11 προηγούμενες παρουσίες της στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης ο απολογισμός ήταν 4 προκρίσεις-7 αποκλεισμοί. Μια ενδεχόμενη πρόκριση στα προημιτελικά πάντως θα φέρει και σημαντικές οικονομικές ανάσες.
«Εχουμε προετοιμαστεί για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι. Και για ένα κλαμπ σαν την Πόρτο το θετικό αποτέλεσμα είναι μόνο η νίκη. Παίζουμε 11 εναντίον 11. Παρ’ όλα αυτά, διαθέτουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου ή ένας παίκτης τους κοστίζει όσο 3-4 δικοί μας», τόνισε ο τεχνικός Κονσεϊσάο, που βλέπει την πρόκριση στους «8» ως μια καλή ευκαιρία για να σώσει μια μάλλον χαμένη χρονιά.
Με 27 παίκτες στην αποστολή ταξίδεψε στο Τορίνο, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκαν το Σάββατο και δίνονται αμφίβολοι οι πολύτιμοι Πέπε (στόπερ) και Κορόνα (χαφ), ενώ ενοχλήσεις νιώθει και ο συμπληρωματικός χαφ Γκρούγιτς. Αντιθέτως, ανέκαμψε και υπολογίζεται κανονικά ο βασικός στόπερ Μπεμπά.